Smarter_way_USA

Cum sa folosesti corect sprayul pentru autoaparare

01/10/2013 | Recomandari | 3,542 views

spray-autoaparare-1In ultimii 10 ani, sprayul pentru autoaparare a crescut in popularitate in lumea intreaga ca si mijloc de aparare pentru femei. Rezultatele erau usor de intuit si anume in cresterea victimelor in randul femeilor care detineau spray autoaparare dar nu stiau cum sa-l foloseasca corect.

S-au inregistrat astfel foarte multe cazuri de pulverizare accidentala a unor persoane cu spray iritant lacrimogen, femei care si-au dat singure cu spray in incercarea de a scapa de atacator, cat si atacatori care au luat sprayul victimelor care incercau sa se apere si l-au folosit impotriva lor. Sprayul cu piper sau defenol este o alegere excelenta pentru autoaparare. Nu este letal, este ieftin, usor de folosit, mic, greu de remarcat si foarte eficient atunci cand este folosit corect.

Cumpara spray pentru autoaparare (click aici)

Fii constient de ceea ce te inconjoara

Sa ai la tine un spray pentru autoaparare te va ajuta enorm atunci cand esti atacat prin surprindere. Trebuie sa ai tot timpul la tine sprayul, atunci cand de duci sau vi de la masina personala, acasa, servici, etc. Fii atent in permanenta la lucrurile din jur! Este posibil sa nu ai la dispozitie mai mult de 1-2 secunde pentru a reactiona.

Reactioneaza repede si sigur

Nu uita! Obiectivul este sa-l surpinzi tu pe atacator. Scoate sprayul numai cand esti gata sa-l folosesti! Nu lasa atacatorului timp sa gandeasca sau sa reactioneze! Cand esti gata sa pulverizezi atacatorul cu spray ia o pozitie usor ghemuita cu picioarele desfacute la latimea umerilor. Tine mana in care nu ai sprayul sub forma STOP catre atacator si striga la el “STAI!”, in timp ce pulverizezi sprayul catre el. In acest fel ii vei distrage atentia atacatorului de la cealalta mana in care ai sprayul. Aceasta manevra iti da timp cu cealalta mana sa tintesti si sa pulverizezi cu spray atacatorul.

NOTA: Unele persoane vor vrea sa nu foloseasca doar o mana cand pulverizeaza cu spray atacatorul pentru ca nu pot tinti bine spre el si vor dori sa foloseasca ambele maini. Oricare din variante va convine mai mult nu uitati sa exersati inainte si sa vedeti care vi se potriveste mai bine.

Tine pregatita mana cu care vei pulveriza cu spray si nu o impinge inainte pentru ca iti va afecta tinta. Asigura-te ca parte superioara a corpului tau ramane nemiscata. Acest lucru iti va permite sa tintesti mult mai bine.

In timp ce pulverizezi catre atacator, da-te usor un pas inapoi, dar nu te intoarce cu spatele la el! Acest lucru iti va da mai mult timp, va crea o distanta mai mare intre tine si atacator si il vei atrage pe atacator in gazul pulverizat. Cand te dai inapoi, fa-o intr-un mod lent si sigur incercand pe cat posibil sa misti cat mai putin partea superioara a corpului tau.

Nu iti inchide ochii cand pulverizezi cu spray! Trebuie sa vezi unde pulverizezi. Daca nu ai tintit la fix corecteaza tinta si continua sa pulverizezi. Atunci cand pulverizezi sprayul de autoaparare catre atacator NU balansa mana in sus si in jos sau in stanga si in dreapta cum fac pompierii cand sting un indcendiu. Acest lucru nu va face decat sa consume sprayul ineficient. Tinteste, pulverizeaza, uita-te unde pulverizezi si corecteza directia daca este necesar.

Tinteste fata si umerii atacatorului. Pulverizarea timp de 2-3 secunde este de obicei suficienta. Dupa o astfel de pulverizare un atacator va face o pauza pentru cateva momente in timp ce va incerca sa se adune dupa ce durerea si spamele de tuse se instaleaza. Dupa ce ai reusit acest lucru nu mai pulveriza cu spray si fugi (nota autorului: “Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa!”).

Exerseaza

Pulverizarea la tinta cu spray iritant lacrimogen este ca si oricare alta activitate sportiva. Este necesar antrenament pentru a atinge perfectiunea. Nimeni nu isi inchipuie sa foloseasca artele martiale pentru a se apara inainte de a practica si a se antrena, asadar tu de ce ai proceda altfel cu sprayul pentru autoaparare?

Nu astepta sa se intample cava rau pana folosesti pentru prima oara sprayul de autoaparare. Cumpara acum unul, doua sau mai multe sprayuri de autoaparare pentru a te antrena pana cand vei deveni un bun utilizator atunci cand vei fi atacat.

Cumpara spray pentru autoaparare (click aici)

Acum este momentul sa cumperi un spray pentru autoaparare. Ce fel de spray vrei? de 40 ml, 50 ml, 100 ml, 150 ml, jet sau dispersant? Care este mai bun pentru tine? Cea mai buna metoda de a afla este sa incerci si sa vezi care ti se potriveste mai bine tie.

In concluzie, antreneaza-te si nu depinde de nimeni altcineva ca sa te poti apara de un atacator. Ia raspunderea de a te apara in propriile maini si te vei simtii mult mai in siguranta si mai increzator. Succes si fii in siguranta!

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile