Smarter_way_USA

Bill Gates: 12 idei simple despre succes si prosperitate

16/11/2016 | Diverse | 3,418 views

Cine ar putea fi cel mai în măsură să dea sfaturi despre succes şi prosperitate, dacă nu Bill Gates, cel mai bogat om din lume…? Aflat de mulţi ani în topul listei celor mai bogaţi miliardari, potrivit revistei Forbes, Bill Gates a devenit celebru prin compania Microsoft, cea mai mare companie de software din lume.

Însă la momentul actual acţiunile deţinute la Microsoft reprezintă mai puţin de 20% din averea lui. Bill Gates a devenit un investitor cu un portofoliu foarte diversificat, ce include proprietăţi imobiliare, acţiuni la numeroase companii din diferite domenii precum şi obiecte de colecţie.

Nu în ultimul rând, Bill Gates este extrem de implicat în activităţi caritabile, prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele şi care este cea mai mare fundaţie caritabilă din lume.

Bill Gates este, totodată, o sursă de inspiraţie pentru mulţi oameni. Modul lui de gândire a revoluţionat lumea în care trăim şi a avut un impact evident în vieţile noastre.

Iată 12 idei despre succes şi prosperitate de la Bill Gates, ce au rămas în istorie ca fiind o sursă de inspiraţie pentru milioane de oameni:

1. „Succesul nu este un profesor bun. Îi amăgeşte pe oamenii inteligenţi, făcându-i să creadă că nu vor greşi niciodată.”

2. „Este bine să sărbătoreşti succesul, dar este mult mai important să înveţi din greşelile făcute”.

3. „Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jigneşti pe tine însuţi”.

4. „Înainte să faci ceva perfect, fă ceva perfectibil.”

5. „Cei mai nemulţumiţi clienţi ai tăi sunt cea mai mare sursă de inspiraţie.”

6. „Întotdeauna supraestimăm schimbările ce vor avea loc în următorii doi ani, dar le subestimăm pe cele ce se vor întâmpla în următorii 10.”

7. „Oamenii se tem întotdeauna de schimbare. Oamenii s-au temut de electricitate atunci când a fost inventată, nu-i aşa? S-au temut şi de apariţia cărbunelui, de motoarele cu ardere internă… Întotdeauna va exista ignoranţă, iar ignoranţa duce la teamă.”

8. „În viitor afacerile vor fi de două feluri – pe internet sau deloc.”

9. „În fiecare dimineaţă, dacă n-ai chef să te dai jos din pat, adu-ţi aminte că nu eşti încă printre cei bogaţi care-şi permit să doarmă cât vor şi-o să vezi ce chef de muncă te apucă imediat.”

10. „Întotdeauna voi alege o persoană leneşă pentru a realiza o sarcină dificilă. De ce? Pentru că va găsi o soluţie simplă pentru a o duce la îndeplinire.”

11. „Prima regulă a oricărei tehnologii folosite în afaceri este aceea că automatizarea unei operaţiuni eficiente îi va mări eficienţa. A doua este că automatizarea aplicată unei operaţiuni ineficiente o va face şi mai ineficientă.”

12. „Este corect să spunem că vremurile actuale se aseamănă cu cele ale apariţiei maşinilor de tipărit, telefonului sau radioului. Şi aceste intrumente de comunicare au avut un impact major asupra omenirii. Au făcut ca Pământul să pară un loc mai mic. Au facilitat dezvoltarea mult mai eficientă a ştiinţei. Acum, calculatorul personal conectat la Internet este cu mult mai puternic, în multe privinţe, decât toate celelalte instrumente de comunicare”.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile