Smarter_way_USA

Piata de capital si proiectul de tara al presedintelui Romaniei

14/11/2016 | Bursa & Investitii | 2,146 views

proiect-de-tara-piata-de-capital-bursa

În ultima vreme sunt foarte implicat şi interesat de tot ceea ce ţine de piaţa de capital din România şi de educaţia financiară, atât pe blogul meu, siteurile web pe care le deţin, cât şi mai ales prin clubul de investitori Invest Club şi Cafeneaua Investitorilor, două proiecte foarte dragi mie, în care cred şi care mă fac mândru în fiecare zi, atât datorită oamenilor pe care îi cunosc, proiectelor la care lucrăm cât şi datorită satisfacţiei enorme că împreună lăsăm ceva în urma noastră.

O piaţa de capital dezvoltată consider că este poate una dintre cele mai performante proiecte de dezvoltare sustenabilă a României, atât prin dezvoltarea economiei, formarea educaţiei financiare a cetăţenilor cât şi prin formarea unei transparenţe ataât de necesară a agenţilor economici şi a economiei în ansamblul ei.

O veste bună este că pe 20 septembrie comisia prezidenţială privind proiectul de ţară al preşedintelui României a fost constituită, pe 4 octombrie comisia a avut deja prima şedinţă. Comisia va fi compusă din câte 2 reprezentanţi din partea fiecărui partid parlamentar, un reprezentant al Guvernului, activitatea comisiei urmând să fie coordonată de 2 consilierii prezidenţiali. (vezi aici componenta: Comisie prezidentiala privind proiectul de tara)

Laurentiu Roșoiu enumeră pe blogul personal câteva din beneficiile pe care o piaţă de capital dezvoltată le-ar aduce economiei naţionale şi anume:

  • O piata de capital ofera o alternativa de finantare la finantarea oferita prin intermediul bancilor
  • O piata de capital locala mai bine dezvoltata ar avea un efect benefic, de capacitare, a capitalului autohton si a lichiditatilor existente pe plan local
  • O piata de capital dezvoltata inseamna un plus de transparenta a agentilor economici, si astfel, a economiei in ansamblul ei

Pentru aceste considerente, evenimentul organizat de Concord Communication PROIECT DE ȚARĂ – PIAȚA DE CAPITAL, Soluții și Propuneri pentru strategia de dezvoltare a României” este mai mult decat binevenit! Mai multe detalii despre acest proiect gasiţi pe blogul lui Laurentiu Roşoiu.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile