Smarter_way_USA

NN Pensii si ASF-ul … cine are dreptate si cine trebuie sa plateasca!

14/04/2017 | Diverse | 4,407 views

Declarația asta a vicepresedintelui ASF mi se pare MATERIAL DE STUDIU pentru cei ce invata marketing si metode de MANIPULARE a oamenilor sa puna botul la o mizerie astfel incat sa para a fi o treaba desteapta.

„Prin transmiterea de INFORMAȚII ÎNŞELĂTOARE că­tre opinia publică PREJUDICIEZI şi DESTABILIZEZI sistemul de pensii private obliga­to­rii. Pe o piaţă financiară ATÂT DE SENSIBILA nu poţi să faci AŞA CEVA. Este o greşeală IMPARDONABILĂ. NN Pensii a recunoscut greşeala, era evi­dentă. Nu i-a îndemnat nimeni la AŞA CEVA. Este problema lor după ce declaraţii politice s-au luat. Pe noi ne interesează relaţia lor cu be­neficiarii pensiilor. Ne interesează ca SISTEMUL să funcţioneze în PARAMETRI NORMALI, şi sis­temul functionează în parametri foarte buni, este un sistem SĂNĂTOS, care are realizări, nu a avut hop-uri, SCANDALURI. Este PRIMA DATĂ când, după părerea mea, dintr-o NEATENȚIE sau GRABĂ ANORMALĂ, s-au luat ASEMENEA decizii de către un fond important“, a spus Ion Giu­res­cu, vicepreşedintele Auto­rităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF), responsabil de sectorul pensiilor private.

PS: MAJUSCULELE in text sunt puse de catre mine ca sa va ajut sa intelegeti cum se prosteste lumea apeland la cuvinte grave. Omul prost cand ii spui cuvinte gen SENSIBILA (piata financiara), SANATOS (sistemul), IMPARDONABILA (“greseala”) … nu se mai gandeste (oricum nu poate) si ia de buna ce i se apune si latră ca prostu.

PS: Domnu Giurescu, eu ca si client NN Pensi, cand am ales acea firma, i-am acordat toata increderea sa imi administreze banii TOCMAI pentru ca MA INGROZESTE gandul ca STATUL sa aibe vreo treaba cu banii mei, statul fiind cel mai prost administrator din galaxie !!! Sa va bagati voi, sa judecati, analizati, criticati sau ce ati facut voi acolo … e strigator la cer !!! E o insulta atat la adresa companiei NN cat si la adresa mea ca si client !!! Era o GRESEALA IMPARDONABILA (cum spuneti dumneavoastea) daca NU ar fi trimis comunicatul respectiv si ar fi tacut si inghitit mizeria ce i s-a facut !!! Aia consideram ca era incorect fata de mine in calitate de client si fata de sistemul sanatos de pensii private !!!

Si din nou ma intreb … cum sa amendati NN-ul daca mi-au transmis un mesaj despre banii MEI. E treaba NN ce relatie are cu mine si ce mesaje imi da mie in calitate de client de-al lor !!!

Pe aceasta cale doresc sa propun conducerii NN Pensii sa nu lase lucrurile asa, chiar daca PRACTIC, eu consider ca au castigat capital de imagine, dar tot cred ca ar trebui sa nu lase lucrurile asa. Lucrurile acestea NU se fac in democratie si capitalism !!!

Mai jos aveți conținutul scrisorii primite de la NN:

“Pensia privata obligatorie, la care si tu contribui, este cea mai raspandita forma de economisire pentru batranete in Romania.

Astfel, cei aproape 7 milioane de participanti au strans pana acum, in noua ani de la lansarea sistemului, aproximativ 7 miliarde de euro pentru pensia lor (conform statisticilor Autoritatii de Supraveghere Financiara). 

Asa cum stii, fondul tau de pensii este administrat de noi, NN Pensii. 

Pentru a fi la curent cu ce se intampla cu pensia ta, te incurajam sa te interesezi cat mai des despre situatia sumelor acumulate in contul de pensie privata obligatorie si sa te informezi despre contextul pietei pensiilor private. 

Mai jos gasesti o serie de informatii utile:

Sistemul actual de pensii este rezultatul unei reforme incepute in 2007, ca raspuns la presiunile demografice si economice tot mai mari asupra sistemului public de pensii. 
Pensiile private obligatorii sau Pilonul II au fost gandite in acest nou sistem ca o forma de economisire individuala, pe termen lung, cu obiectivul de a suplimenta veniturile la pensie.

In prezent, 5,1% din salariul tau brut, parte din contributia catre asigurarile sociale platite de angajatorul tau, se redirectioneaza automat catre fondul de pensii obligatorii la care ai aderat. Acest procent a fost initial de 2% si ar fi trebuit sa creasca cu 0,5% pe an, ajungand la 6% in 2016, insa guvernele au amanat in mod repetat cresterea acestei contributii din cauza presiunilor asupra bugetului public. 
Contributiile incasate in contul tau de pensie privata obligatorie sunt investite de noi, NN Pensii, astfel incat economiile pentru pensia ta sa obtina randamente pozitive in conditii de risc investitional moderat.

Banii acumulati la pensia ta privata obligatorie, din contributia ta si din rezultatele investitiilor realizate de noi, iti apartin exclusiv tie. Vei intra in posesia sumei acumulate pentru pensia privata la implinirea varstei legale de pensionare sau, in situatia unui eveniment nefericit, aceasta va reveni mostenitorilor tai. 

In ultimele saptamani, au existat discutii in spatiul public, cu privire la o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private.

Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influentate de decizii politice precum inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii, blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii sau nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari. De aceea, este important sa urmaresti permanent ce se intampla cu pensia ta si sa te implici activ in demersurile de economisire suplimentara pentru un trai decent la batranete.

Speram ca aceste detalii sa contribuie la o mai buna informare despre pensia ta viitoare.

In eventualitatea unor masuri care ar afecta pensia administrata privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apara dreptul tau la proprietate asupra acestor bani.

De asemenea, prin canalele pe care le avem la dispozitie (site, mass-media, e-mail), te vom tine la curent cu informatiile ce pot avea impact asupra viitoarei tale pensii. 

Toate cele bune, 
Echipa NN Pensii”

Semnează dacă şi tu consideri că nu este normal ca așa ceva să se întâmple la doar o zi după ce liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la TV că vrea ca ASF să sancționeze drastic compania NN. Este o măsură de intimidare regretabilă, într-un stil pe care îl credeam uitat.

https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/jos-mainile-de-pe-pensia-mea?bucket&source=facebook-share-button&time=1492111708

Eu nu vreau ca măsurile populiste ale PSD să fie plătite din banii mei privați, din pensia mea privată. Și așa modul în care administrează taxele și impozitele, pe care le plătim cu toții, este dezastruos. Dacă și tu crezi la fel, atunci semnează petiția.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile