Smarter_way_USA

Secretul din spatele prezentarilor fascinante ale lui Elon Musk

31/05/2017 | Imi place | 2,127 views

Elon Musk, fondatorul Tesla si SpaceX, are capacitatea extraordinara de a gandi peste ceea ce multi dintre noi considera “normal” si “acceptabil”, autoprovocandu-se in incercarea de a depasi granitele stiintei. Acest lucru a dus la rezultate remarcabile. Cum se descurca, insa, atunci cand se afla in fata unei sali pline si ce poti invata de la liderul Tesla?

Daca l-ai ascultat vreodata, nu poti sa nu fii captivat(a) de stilul sau. Acest lucru este de subliniat, mai ales ca Elon face multiple greseli “din carti”.

De exemplu, recentul interviu cu Musk de la TED Conference este intesat de “erori de manual”, printre care se numara si:

  • Spune “um” de foarte multe ori – echivalentul romanescului “aaaa….”;
  • Deseori se intrerupe in mijlocul unei propozitii si o reia;
  • Nu foloseste bine pauzele (si cand se opreste, este ciudat);
  • Tinde sa se piarda in detalii;
  • Spune glume care uneori nu “misca” cu nimic.

Pe foaie, acestea sunt greseli de neiertat, care, de cele mai multe ori, ar transforma un discurs intr-o corvoada plictisitoare. Cu toate acestea, Musk a devenit unul dintre cei mai populari speakeri ai generatiei noastre. Daca incepi sa urmaresti, este aproape imposibil sa te desprinzi de el, scrie presa internationala.

De ce?

Motivul este simplu. In ciuda slabiciunilor lui Musk, are un punct esential, rar atins de speakeri. Musk este autentic.

Auzim si citim des despre valoarea autenticitatii, deseori este, insa, doar un termen vag, placut auzului. In traducere, insa, inseamna ca atunci cand chiar crezi intr-o idee, si vrei sa o impartasesti si altora, tinzi sa “te ia valul” si sa omiti/uiti/ignori mecanicile vorbirii in public. In loc de a te axa pe tehnici, te axezi pe tine insuti si TE transmiti, asa cum esti.

Acest lucru te face, deci, sa vorbesti mai natural si, deci, privitorilor le este mai greu sa nu iti acorde atentie.

Bineinteles, ajuta foarte mult si daca ideile tale sunt mai putin ortodoxe, simultan fiind insa si marete. Inca un punct forte al lui Musk – faptul ca nu merge pe cai batatorite deja.

Un lucru trebuie sa retii, de la stilul lui Musk – axeaza-te pe ceea ce te pasioneaza, si transmite acest lucru. Daca vei face acestea, lumea te va asculta, intrucat nu poti sa inspiri daca nu esti tu insuti energizat de ceea ce crezi cu adevarat.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile