Smarter_way_USA

Rezultate BACALAUREAT 2017. Vezi ce nota ai luat

05/07/2017 | Diverse | 2,617 views

Absolvenţii de clasa a XII-a află astăzi primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2017, de pe portalul EDU.RO / bacalaureat.edu.ro. Notele obţinute de elevi la BAC 2017 s-au afişat online.

Cea mai mare rată de promovare a examenului de bacalaureat a fost înregistrată în judeţul Sibiu (83,73%), urmat de Bacău (83,44%), la coada clasamentului aflându-se judeţele Ilfov (42,24%) şi Giurgiu (50,76%), potrivit rezultatelor centralizate de Ministerul Educaţiei, înainte de contestaţii.

Judeţul Sibiu a înregistrat cel mai mare grad de promovare la examenul de bacalaureat, de 83,73%, fiind urmat de Bacău, cu 83,44%, Iaşi, 82,91% , Cluj, 82,{etoroCFDrisk}% şi judeţul Alba, cu 79,76%.

La polul opus, se regăsesc judeţul Ilfov, unde mai puţin de jumătate dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul, mai exact 42,24%. Cu 50,76% rată de promovare, Giurgiu este pe penenultimul loc al clasamentului naţional, înainte fiind, Teleorman, cu 53,95%, Gorj, 58,85% şi Mehedinţi, 59,22%.

Rata de promovare în Capitală este una apropiată de rata naţională, adică 74,09%, cu patru procente mai mult faţă de anul precedent. În Sectorul 4, peste 82 % dintre elevi au obţinut note de trecere, în Sectorul 2, 79,4%, în Sectorul 1, puţin peste 78%, în Sectorul 3, 71%. La polul opus, Sectorul 6 este pe ultimul loc (62,80%), iar Sectorul 5 (63,55), penultimul. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la Liceul Tehnologic Special Nr.3, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.

Ministerul Educaţiei a anunţat că există aproximativ 10 licee, care au avut „zero” rată de promovare. În aceste cazuri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a precizat că „în situaţia acestor unităţi de învăţământ se vor lua măsuri, chiar până la desfiinţare, aceasta fiind ultima generaţie care a susţinut examenul de bacalaureat”.

La nivel naţional au fost 97 de medii de 10, cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti şi Cluj, cu câte nouă medii, iar Bihor şi Iaşi au câte opt medii maxime.

Pop s-a arătat nemulţumit de rezultatul obţinut la examenul de bacalaureat al liceelor tehnologice şi doreşte să facă modificări, introducând o examinare diferenţiată, în funcţie de filieră.

„O modificare a structurii Bacalaureatului, introducerea a încă două tipuri de Bacalaureat va fi luată în calcul, vom face o dezbatere publică, iar orice modificare, îşi va produce efectul în doi-trei ani de zile. Nu ne putem juca cu o modificare făcută pe picior a examenului. Din datele pe care le avem, putem trage concluzia că avem nevoie de această formă de Bacalaureat, mai ales că am pierdut în ultimii patru ani, 26.000 de elevi, aproape un oraş. Constatăm că odată cu modificarea Legii educaţiei în 2011, atunci când introducerea unui nou stil de Bacalaureat, a dus, pe zona liceelor tehnologice, un grad de promovabilitate din ce în ce mai mic, iar pe zona liceelor teoretice, o creştere a ratei de promovabilitate”, a explicat ministrul Educaţiei.

Rata de promovare din acest an de la examenul de bacalaureat 2017 este de 71,4 %, cu cinci procente mai mare faţă de anul trecut, când 66,4% dintre elevi au luat notă de trecere.

Miercuri, între orele 16.00-20.00, elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii, urmând ca în zilele 6-9 iulie, aceste cereri să fie soluţionate, iar rezultatele finale ale examenului vor fi afişate pe 10 iulie.Judeţul Sibiu a înregistrat cel mai mare grad de promovare la examenul de bacalaureat, de 83,73%, fiind urmat de Bacău, cu 83,44%, Iaşi, 82,91% , Cluj, 82,{etoroCFDrisk}% şi judeţul Alba, cu 79,76%.

UPDATE 13:53 74,09% dintre absolvenţii de liceu din Bucureşti au promovat examenul

Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în prima sesiune din 2017, la nivelul Capitalei, este de 74,09%, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

Procentul înregistrat este mai mare, comparativ cu cel anul trecut, când 68,5% dintre absolvenţii de liceu au obţinut o notă de trecere.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la Liceul Tehnologic Special Nr.3, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, că rată de promovare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestaţii, este de 71,4%, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Ministrul Educaţiei a precizat că notele elevilor pot fi consultate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.

Liviu Pop a adăugat că au fost 135.513 de elevi înscrişi, la examinări prezentându-se 128.503 de absolvenţi de liceu.

Un număr de 91.754 au obţinut note de trecere. Avem, deci, un procent de 71,4 %”, a subliniat Pop.

Sursa citată a precizat că, la nivelul judeţului Ilfov, peste 42% dintre candidaţi au obţinut note de trecere. În Sibiu, a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 83,73%, în Bacău, 83,54%, iar în Cluj, 82,7%.

UPDATE 13:30 Nicio medie de 10 la Bacalaureat, în judeţul Bistriţa-Năsăud

Niciun elev din judeţul Bistriţa-Năsăud nu a reuşit să obţină, în acest an, media 10 la Bacalaureat. Promovabilitatea, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 71,73 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform rezultatelor publicate miercuri de Ministerul Educaţiei, niciun elev din judeţul Bistriţa-Năsăud care a susţinut examenul de Bacalaureat nu a reuşit să obţină media 10.

Cea mai mare notă – 9,96 – a fost obţinută de o elevă din Beclean de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” şi de două eleve de la Colegiul ”Andrei Mureşanu” din Bistriţa.

La exemenul de Bacalaureat din acest an s-au înscris 2.045 de absolvenţi de liceu, 1.802 din seria curentă şi ceilalţi din seriile anterioare.

În urma examenului de Bacalaureat, 1.467 de candidaţi au fost declaraţi admişi, 481 au fost respunşi şi 97 de elevi un s-au prezentat la examene.

UPDATE 13:27 Niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în două licee din Timiş

Niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în două licee din Timiş. La polul opus sunt Colegiul Naţional “C. D. Loga” şi Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, cu o promovabilitate de 100 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în judeţul Timiş este de 71,93%.

În Timiş, un singur absolvent de liceu, Ansira-Ariadna Dinu, de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara, a obţinut media 10, iar alţi 16 candidaţi au media peste 9.90.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Timiş, sunt două licee cu promovabilitate 100% la examenul de Bacalaureat: Colegiul Naţional “C. D. Loga” din Timişoara şi Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara.

La polul opus se află Liceul Tehnologic Agricol din Orţişoara şi Liceul Teoretic Socrates, cu promovabilitate 0%.

UPDATE 13:13 Bacalaureat în Alba: Promovabilitate de 100% la două licee şi 0% la alte două şcoli

Două licee din judeţul Alba – Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” şi Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”, ambele din Alba Iulia – înregistrează o rată de promovabilitate de 100 la sută la Bacalaureat. La Colegiul de Afaceri Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Jidvei niciun absolvent nu a trecut examenul.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, rata de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul judeţului, înainte de contestaţii, este de 79,76 la sută, mai mare faţă de anul trecut, când a fost 72,73 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenţi 2.520, iar promovaţi 2.010, cinci cu media zece.

Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituţie de elită la nivel naţional, înregistrează şi în acest an promovabilitate de 100 la sută, toţi cei 103 elevi examinaţi promovând examenul.

În ultimii ani, la Colegiul Militar sunt admişi 120 de elevi, iar o parte dintre ei renunţă, deoarece consideră că fac sacrificii mari pentru a se dedica meseriei armelor şi pentru a deveni lideri ai armatei. Ei dorm în internatele din cadrul şcolii, câte zece în dormitor, se trezesc la ora 6.00, iar zece minute mai târziu ies la înviorare. La ora 8.00 încep cursurile şi urmează un program strict, care include muncă în cadrul liceului, arborarea drapelului, raportul companiei şi inspecţia. După orele de curs au timp liber circa două ore, iar apoi intră în program de studiu.

O altă instituţie din Alba care a înregistrat promovabilitate de 100 la sută, la fel ca în ultimii ani, este Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia, însă aici au susţinut examenul doar şase absolvenţi.

Rată de promovabilitate bună – 99,51 la sută – a obţinut şi de Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde dintre cei 207 elevi examinaţi, dor doi au fost ”respinşi”.

La Colegiul de Afaceri Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Jidvei niciun absolvent nu a trecut examenul.

UPDATE 13:07 Trei licee din Olt au promovabilitate zero la Bacalaureat

Niciun absolvent de clasa a 12-a nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat la trei licee din judeţul Olt. Pe de altă parte, rata de promovabilitate a Bacalaureatului, înainte de contestaţii, a crescut în acest an cu peste 3 la sută faţă de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liceele din Olt cu promovabilitate zero la Bacalaureat sunt Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic Izvoarele şi Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt.

63,11% dintre absolvenţii clasei a XII-a din judeţul Olt au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, doi dintre aceştia reuşit să ia media zece.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional ”Radu Greceanu” Slatina, cei ai Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul” Caracal şi cei ai Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, rata de promovabilitate la aceste unităţi de învăţământ depăşind 90 la sută.

Pe poziţia a patra a acestui top se situează Liceul Tehnologic ”Iancu Jianu”, unde 13 dintre cei 16 elevi care au susţinut Bacalaureatul au reuşit să promoveze examenul.

Anul trecut, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii, era de 59,75 la sută, fiind aşadar înregistrată o creştere de 3,36 la sută.

UPDATE 12:37 Rata de promovare din acest an de la examenul de Bacalaureat 2017 este de 71,4 %

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, că rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestaţii, este de 71,4%, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Ministrul Educaţiei a precizat că notele elevilor pot fi consultate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.

Liviu Pop a adăugat că au fost 135.513 de elevi înscrişi, la examinări prezentându-se 128.503 de absolvenţi de liceu.

„Un număr de 91.754 au obţinut note de trecere. Avem, deci, un procent de 71,4 %”, a subliniat Pop.

UPDATE 12:36 97 de elevi au obţinut media 10, la nivel naţional

Un număr de 97 de elevi au obţinut, al nivel naţional, media finală 10 la examenul de bacalaureat, în urma afişării primelor rezultate ale acestei evaluări, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a afişat primele rezultate ale examenului de bacalaureat.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii miercuri, între orele 16:00-20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, el trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi afişate astăzi, până la ora 16,00, iar contestaţiile pot fi depuse între orele 16,00 – 20,00. HARTA REZULTATELOR A FOST AFIŞATĂ AICI!

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2017

Rezultatele pot fi vizionate pe site-ul Ministerului Educaţiei, la link-ul: http://static.bacalaureat.edu.ro/2017/

EDU.RO – REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2017

Miercuri, 5 iulie, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16:00 si 20:00. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 6-9 iulie, iar luni, 10 iulie, vor fi afişate rezultatele finale Bacalaureat 2017.

Notele de la bacalaureat sunt cu atât mai importante cu cât cântăresc mult la admiterea în învăţământul superior, mai ales la profilurile unde nu se organizează concurs pentru intrarea la facultate.

EDU.RO – REZULTATE BACALAUREAT 2017, după contestaţii. Elevii află notele finale la probele de la BAC

Ministerul Educaţiei va publica miercuri, 5 iulie, rezultatele la examenul de Bacalaureat, înainte de contestaţii, acestea putând fi accesate pe http://bacalaureat.edu.ro/ .

REZULTATE BACALAUREAT 2017, pe Edu.ro. Când vor fi publicate notele la BAC 2017 şi când se afişează rezultatele online

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00.

Probele scrise la Bacalaureat 2017

Rata de participare la ultima probă scrisă din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017, din 30 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării, a fost de 95,85%, în uşoară creştere comparativ cu anul trecut – 95,45%.

Dintre cei 127.035 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 121.765 de candidaţi. 5.233 de candidaţi au absentat, iar 37 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Miercuri, pe 28 iunie, a avut loc proba de profil, matematică sau istorie, la BACALAUREAT 2017.

Marţi, în cadrul examenului s-a dat proba la Limba şi literatura maternă

BACALAUREAT 2017. Rata de participare la proba de Limba şi literatura română a fost de 96,{etoroCFDrisk}%

Anul trecut, după contestaţii, numarul mediilor de 10 din sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat a crescut la 78, faţă de 56 câte erau înainte de recorectare. Rata de promovare a fost mai mare, crescând de la 66,7% la 68,1%.

REZULTATE BACALAUREAT 2017

Calendar BAC 2017

Sesiunea iunie-iulie 2017

22 – 26 mai 2017 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
26 mai 2017 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a
6 – 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
8 – 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
9, 12 – 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
14 – 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
26 iunie 2017
27 iunie 2017
Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă
Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă
5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
6 – 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Sesiunea august-septembrie 2017

11 – 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Potrivit statisticii în 2004 au promovat Bacalaureatul 84,59% dintre candidaţii înscrişi la prima sesiune, în 2005 – 84,68%, în 2006 – 80,48%, în 2007 – 82,08%, în 2008 – 78,30%, în 2009 – 81,47%, în 2010 – 69,30%, în 2011 – 45,73%, în 2012 – 44,41%, în 2013 – 56,44%, în 2014 – 60,65%, iar în 2015 – 67,9%.

Anul trecut, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 68,1% după rezolvarea contestaţiilor, fiind cea mai mare din ultimii şase ani.

BACALAUREAT 2017

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc la data de 21 august.

BACALAUREAT 2017. REZULTATELE PE JUDEŢE

REZULTATE BACALAUREAT 2017 Alba
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Arad
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Argeş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bacău
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bihor
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bistriţa-Năsăud
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Botoşani
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Braşov
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Brăila
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bucureşti
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Buzău
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Caraş Severin
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Călăraşi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Cluj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Constanţa
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Covasna
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Dâmboviţa
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Dolj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Galaţi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Giurgiu
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Gorj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Harghita
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Hunedoara
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Ialomiţa
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Iaşi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Ilfov
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Maramureş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Mehedinţi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Mureş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Neamţ
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Olt
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Prahova
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Satu Mare
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Sălaj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Sibiu
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Suceava
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Teleorman
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Timiş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Tulcea
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Vâlcea
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Vaslui
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Vrancea

CALENDARUL COMPLET AL EXAMENULUI BACALAUREAT 2016, SESIUNEA IUNIE-IULIE

– 13 – 15 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana
– 15 – 17 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice la limba materna
– 21 – 24 iunie: Evaluarea competentelor digitale
– 27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala
– 4 iulie : Limba si literatura romana (proba E)a)
– 5 iulie: Limba si literatura materna (proba E)b)
– 6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E)c)
– 8 iulie: Proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d).
– 12 iulie: Afisarea rezultatelor (pana in ora 16,00) si depunerea contestatiilor (intre orele 16,00 – 20,00)
– 13 – 15 iulie: Solutionarea contestatiilor
– 16 iulie: Afisarea rezultatelor finale

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 18 până în 22 iulie.

În 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Suplimentarea forţelor de ordine pentru BACALAUREAT 2016

Peste 3.000 de poliţişti de la ordine publică şi rutieră au acţionat suplimentar, pe perioada probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, în zona centrelor de examinare, la centrele unde sunt comisiile de evaluare şi pentru transportul lucrărilor, anunţă, luni, IGPR.

Pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 3.100 de poliţişti au acţionat, zilnic, suplimentar faţă de dispozitivele curente din teren, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române(IGPR).

Potrivit sursei citate, au fost 2.147 de agenţi de ordine publică, 664 de poliţişti de la rutieră şi restul de la alte structuri, care au acţionat “în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur.”

Opt elevi din Slatina au primit din greşeală la chimie subiectele de la alt profil

Absolvenţii de clasa a XII-a ai unui liceu din Slatina care au susţinut, vineri, proba la chimie în cadrul examenului de bacalaureat au primit, dintr-o eroare, subiectele de la profilul tehnologic în locul celor de la profilul teoretic, aşa cum trebuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Este vorba de opt elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina, care au primit subiecte mai uşoare decât colegii lor care au susţinut examenul în alte centre din judeţ şi din ţară. Surse din cadrul Comisiei judeţene de bacalaureat au declarat, pentru MEDIAFAX, că încurcătura s-a produs chiar în momentul descărcării subiectelor de pe serverul Ministerului Educaţiei. Persoana din comisia de examen desemnată pentru a face această operaţiune a descărcat subiectele în dreptul cărora scria „TEO-TEH”, crezând că sunt testele potrivite.

Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, a declarat, pentru MEDIAFAX, că lucrările vor fi corectate „conform baremului aferent”. În plus, cei care au făcut parte din comisia de examen nu vor mai putea lua parte vreodată la organizarea bacalaureatului.

Perle la Bacalaureat 2016: Ion este nărăvaş şi iubitor; Moromete era zgârcit,dar nu era beţiv, ci fumător

Absolvenţii de clasa a XII-a, aflaţi în pragul maturităţii, s-au întrecut în “perle” la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului Bacalaureat 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Romanul Riga Crypto si Lapona Enigel este unul tradiţionalist, de factură modernistă”, a scris unul dintre candidaţi, confundând romanul cu poezia lui Ion Barbu.

Tot în categoria “perlelor” poate fi încadrată şi următoarea frază: “Ion este nărăvaş şi iubitor, atingând-o discret pe Ana”. Candidatul face referire la celebrul personaj din romanul Ion al lui Liviu Rebreanu.

Nici Lucian Blaga nu a scăpat de analiza critică a elevilor, care au descifrat sursa de inspiraţie a poetului: “Eu nuti strivesc corala de minuni a lumii este scrisă când poetul era sub influienţa lui Bacchus”. Absolventul a scris corect numele zeului grec, însă nu a excelat la ortografie şi gramatică.

Şi când a fost vorba despre alegerea unui roman interbelic unii candidaţi au întâmpinat dificultăţi :“Romanul interbelic s-a născut după primul război mondial, dar nu înainte de al doilea”.

Unii absolvenţi au ales greşit Moromeţii lui Marin Preda, iar descrierea personajului a stârnit amuzamentul profesorilor corectori. “Moromeţii are ca personaj pe Marin Moromete, care are o viziune despre lume în care ţăranul român avea copii, pe care îi bătea, deoarece ei cereau haine şi fugeau cu oile la oraş, mai ales unul dintre fraţi, Nilă.” Un absolvent a avut cu totul altă viziune despre personajul principal: “Moromete era zgârcit, dar nu era beţiv, ci era fumător”.

Şi la subiectele relativ simple elevii au greşit. Puşi să construiască un enunţ în care să ilustreze sensul conotativ al substantivului “ochi”, aceştia s-au hazardat, improvizând.

“Mama îmi scoate ochii pentru că cheltui banii pe care oricum mi-i dă tata, care lucrează în străinătate” sau “Eu mănânc ochiuri, dar nu multe”.

Un alt subiect a fost realizarea unui eseu despre rolul jocurilor pe calculator, în dezvoltarea personalã.

“Jocul pe calculator e dăunător, te poate prosti” sau “Pe calculator, jocurile sunt bune, te învaţă să fii mai deştept decât eşti”, a scris un elev.

Profesorii vasluieni au corectat lucrările elevilor din judeţul Neamţ.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile