Smarter_way_USA

Cati bani poti sa cheltui si cati trebuie sa pui deoparte pentru a nu intra pe deficit?

10/08/2017 | Bursa & Investitii, Recomandari | 2,715 views

Economiseşte 20% din venit pentru a avea un standard de viaţă ridicat, 2% din venitul brut pentru copilul tău ca să-l trimiţi la facultate şi cel puţin 12% din venit pe măsură ce se apropie pragul de pensionare.

De exemplu, cinci lei puşi deoparte, în fiecare zi, adică 150 de lei pe lună, înseamnă 20.383 de lei bani economisiţi în zece ani, iar în 20 de ani 45.230 de lei. Iar cei care reuşesc să strângă 15 lei pe zi, respectiv 450 de lei lunar, în zece ani vor avea 61.149 de lei, iar în 20 de ani 135.689 de lei.

Calculul este făcut la o rată a rentabilităţii de 2%.

Cum ar fi să te trezești dimineața și să faci orice vrei tu să faci, fără să fii nevoit să mergi la muncă sau să ai alte constrângeri?

DA! Ai citit bine. E posibil. Și realizabil :) Se numește independență financiară! Îți voi prezenta în cursul Totul despre banii care fac bani. Schimbă jocul! 8 pași necesari pentru a cunoaște tot ce ai nevoie să știi ca să ajungi acolo.

După achiziționarea cursului, ți se va crea automat un cont pe platformă pentru a accesa materialul. Pentru cursul video, îți vei putea monitoriza progresul și vei avea o secțiune de comentarii pentru fiecare capitol sau subcapitol.

Poti comanda cursul de aici: “Primul.Milion: Libertate pe bune!”

Iata care este strategia 20/50/30 pentru a face economii:

  • 20% din venit trebuie pus deoparte într-un fond separate de economii (banii se pot folosi pentru rambursarea datoriilor, a creditelor, fond de pensie etc). Creditele sau datoriile trebuiesc plătite primele, iar apoi se poate pune deoparte 20% din venit.
  • 50% din venit este alocat nevoilor fundamentale (plata chiriei sau întreţinerii, facturi la utilităţi, alimente, transport etc).
  • 30% din venit este alocat pentru satisfacere unor dorinţe, cum ar fi: vacanţe, vestimentaţie, abonament la sală etc.

Iar, pentru siguranţă sporită la pensie este recomandat să economiseşti 10% din venit pentru a ieşi la pensie la 60 de ani şi 20% în caz de pensionare înainte de termen.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile