Smarter_way_USA

O propunere pentru Fondul Suveran de Investitii

01/08/2017 | Diverse | 1,284 views

Sorin Ovidiu Vantu a postat azi un mesaj pentru liderii coaliției de guvernare prin care susține că ideea unui fond suveran de investiții este „o idee bună” și propune coaliției PSD-ALDE „o soluție de constituire și funcționare”, identificând avantajele și dezavantajele acestui proiect.

Să-l ascultăm deci, fiindcă omu, contrat opiniei publice, cu tot respectul vă spun, chiar e genu de om cu care merită să te consulţi cu privire la aspecte de genu fiindcă are experiență şi se pricepe.

PS: Oligofrenii care nu știu altceva decât să arunce cu noroi, fără măcar să citească, îi rog să se abțină la comentarii fiindcă nu-i loc de cretini pe aici!

Pe fond, ideea unui fond suveran de investiții menit să accelereze dezvoltarea țării este o idee bună dacă ea se bazează pe onestitate și nu, așa cum există deja suspiciuni majore, pe o altă punguliță de partid. Acordându-vă prezumția de onestitate, vă pun la dispoziție o soluție de constituire și funcționare care să elimine orice suspiciune și care să vă ajute să obțineți rezultate benefice pentru toată lumea.

1. Forma de organizare – fond închis de investiții cu emisie continuă.
2. Banca depozitară – De preferință, Erste Bank sau Raiffeisen.
3. Distribuția prin toate băncile care operează în România.
4. Cenzor – Unul din Big Four, de preferință Deloitte Touche. În România are cea mai bună echipă.
5. Compania de administrare – Acționarii, Exim Bank, CEC.

Măsuri complementare:
a. Investițiile în fond să fie scutite de impozit pe profit.
b. Unitățile de fond să fie acceptate ca garanție la credite.

Avantaje
a. Structurile de conducere și control asigură o credibilitate dincolo de orice fel de suspiciuni.
b. Investitorii vor fi de toate categoriile, de la persoane fizice, la instituțiile cele mai sofisticate.
c. Companiile de stat vizate în primă instanță de o decapitalizare masivă și totală pe termen mediu și lung vor avea o poziție financiară infinit mai bună dându-le posibilitatea să investească, iar investiția respectivă să poată fi folosită ca garanție pentru împrumuturi bancare.
d. Adunând sume mai mici, dar de la un număr extrem de mare, ținta de 10 mld. euro va fi depășită cu mult în condițiile unei publicități adecvate.
e. Sumele alocate publicității vor fi și un ajutor, absolut necesar, pentru structurile de presă și vă vor asigura un nivel convenabil de favorabilitate, din partea lor.
f. Investițiile făcute de fond vor anvizaja în exclusivitate profitul, fiind eliminată orice posibilitate de plată a clientelei politice, ori de furt.

Dezavantaje
Vor apărea mulți investitori străini care vor investi în acest fond. Asta va face să crească cererea de lei, cerere care va face ca leul să se scumpească, afectând exporturile. Lucrul ar putea fi rezolvat prin crearea în pandant și a unui fond suveran în valută, în funcție de succesul plasamentelor, sumele investite vor fi din ce în ce mai mari, iar asta va face să putem adera într-un timp mai scurt și mai suportabil la zona Euro. La apariția fondului în valută veți avea o opoziție din partea d-lui Isărescu, care vă va servi o poveste cu descoperirea de cont curent. Tratați-i opoziția cu amuzament și înțelegere. La vârsta domniei sale, conservatorismul devine o a doua natură.

Evident că nu am dezvoltat în mod exhaustiv subiectul, știind că sunt destui specialiști în structurile statului și în mediul privat care o pot face. Eu nu am făcut altceva decât să vă sugerez și un alt mod de abordare al unui proiect de o asemenea magnitudine.”, este mesajul lui Vîntu, pe Facebook.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile