Smarter_way_USA

Tot ce trebuie sa stii despre listarea Transilvania Broker. Oferta incepe luni 24.10.2017

20/10/2017 | Bursa & Investitii | 3,210 views

Transilvania Broker de Asigurare SA, unul dintre primii 3 brokeri de asigurare din România a anunţat printr-un comunicat oficial publicat pe site-ul companiei intenţia de se lista pe Bursa de Valori Bucureşti, după ce a primit avizul de aprobare a Prospectului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară din Romania, precum şi publicarea Prospectului împreuna cu Oferta în data de 20.10.2017.

Compania se află pe locul 3 in topul brokerilor de asigurare din România în funcție de primele intermediate și are un număr de peste 1.500 de colaboratori în aproape toată ţara. Recomand sa cititi atat prezentarea companiei si interviul realizat de catre Invest Club cat si detalile prezentate direct pe siteul companiei.

Detalii listare Transilvania Broker

  • Tipul Ofertei: Oferta publica initiala secundara de vanzare actiuni Pe piata reglementata a BVB
  • Data lansare Oferta: 24.10.2017
  • Simbol bursier: TBK
  • ISIN: ROTBKAACNOR5
  • Pachet ofertat: 25% Din capitalul social al companiei
  • Actiuni: 625.000 De actiuni
  • Valoarea Ofertei: 9.687.500 lei
  • Pret subscriere: Intre 12 lei si 15,5 lei pe actiune
  • Perioada de derulare a Ofertei: 24.10.2017 – 02.11.2017

Investitorii interesati sa subscrie in primele zile vor beneficia de diverse praguri de discount precum:

  • In primele 2 zile oferta va avea : 7% Discount*
  • In zilele 3-5 oferta va avea : 3% Discount*
  • In ultimele 3 zile oferta va avea : 0% Discount*

*Discountul se aplica la Pretul final de Oferta.

Oferta poate fi inchisa anticipat conform prevederilor legale aplicabile. in cazul unei subscrieri de peste 200%, Intermediirul poate lua decizia de a inchide anticipat Oferta in derulare.

Prospect listare si prezentare Transilvania Broker

Consultă prospectul de listare si prezentarea companiei dând click pe link-urile de mai jos:

  • Prezentare structura Oferta Transilvania Broker de Asigurare SA (Ro): Deschide
  • PROSPECT de oferta publica initiala secundara de vanzare actiuni Transilvania Broker de Asigurare SA (Ro): Deschide
  • Prezentare Transilvania Broker (Romana): Deschide

De ce se doreste listarea pe bursa a firmei ? Care este scopul listării?

De-a lungul timpului am constatat că mulți dintre partenerii noștri și-ar fi dorit să devină acționari în companie. Ne-am gândit atunci, că cea mai bună metodă pentru realizarea acestui lucru ar fi bursa. Practic, prin acest pas, vom da posibilitatea tuturor celor interesați, să investească în companie, devenind în același timp mai transparenți și mai deschiși. De asemenea, considerăm că ulterior listării, nivelul de încredere al clienţilor şi partenerilor existenți, dar și a unor potențiali noi clienți, va fi mult mai ridicat atât faţă de compania noastră, cât și față de întreaga activitate de brokeraj în asigurări din Romania.

Ce planuri aveți cu banii atrași din listare?

Având in vedere modalitatea de listare prin vânzare a acțiunilor deținute, banii vor ajunge la cei 2 acționari şi ii vom păstra ca resurse pentru aportul in viitoare majorări de capital ale Transilvania Broker, dacă piața ne va oferi oportunități de achiziții si pentru dezvoltarea unor servicii adiacente activității principale.

V-ați gândit in perspectivă la un eventual exit?

Nu ne gândim in acest moment la un exit, am muncit mult să aducem compania la acest nivel şi considerăm că in piața de brokeraj există încă un potențial neexploatat. Vrem să luam parte la exploatarea acestui potenţial şi la creșterea pieței.

Ați fi interesat să atrageți un investitor strategic sau ați vrea ca acțiunile să fie dispersate la cat mai multe persoane?

Noi vrem să stârnim interesul investitorilor. Dacă o sa fie un investitor strategic sau acțiunile o să fie dispersate, asta rămâne de văzut.

Odată listați, există si posibilitatea unui SPO?

Consideram că pachetele care vor fi vândute acum sunt suficiente pentru a asigura lichiditate si chiar posibilitatea intrării unor investitori de portofoliu. In funcție de oportunitățile din piață, ne gândim la noi atrageri de capital, dar consider că pentru acest pas trebuie sa câștigăm mai întâi notorietate si încrederea investitorilor.

Relatia cu investitorii si actionarii:

Pentru orice detalii legate de listarea la bursa sau de achizitionarea actiunilor Transilvania Broker, va rugam sa luati legatura cu persoana de contact din partea Transilvania Broker pentru relatia cu investitorii.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile