Smarter_way_USA

7 idei de continut pentru newsletter

02/11/2017 | Recomandari | 2,174 views

De cele mai multe ori, newsletterul este o componenta de marketing luata in calcul de multe afaceri, fie ca este vorba de un site de prezentare, un magazin online sau un blog. Este un canal de comunicare extrem de prezent si care aduce rezultate concrete (trafic, lead-uri, vanzari).

Vezi ofertele de Email Marketing & Software Newslettere de la Conectoo

Insa, promisiunea de a trimite minim un newsletter pe luna este frecvent incalcata din lipsa de inspiratie pentru continut. Ce voi scrie in el? Cat de mult text? Ce imagini sa adaug? Intrebari care probabil au speriat orice persoana responsabila cu newsletter-ul, cel putin la inceput.

Uneori, trimiterea unui newsletter catre mii de oameni necesita multe aprobari si apasarea butonului de „Trimite” creeaza anxietate. Daca vor fi dezamagiti abonatii? Daca se asteapta la mai mult? Secretul de a scrie frecvent continut pentru newsletter sta in setarea unei obisnuinte si in numeroase testari.

Astazi vom sugera cateva idei care sa te ajute sa gasesti mai usor continut potrivit pentru newsletter-ul tau. Asadar, ce poti scrie in newsletter?

  1. Lansarea unui produs nou, a unei functionalitati noi, a unei schimbari de management sau a unui parteneriat nou. Abonatii tai sunt mai apropiati de afacerea ta decat alti vizitatori care vin si pleaca. Ofera-le informatii pe care sa le afle primii si pe care sa le transmita mai departe.
  2. Scrie si arata cum se desfasoara o zi obisnuita in compania ta. Exteriorizarea mediului de lucru intr-un mod creativ, prin fotografii sau un video scurt despre activitatile angajatilor, a unui teambuilding sau eveniment poate genera aprecieri si abonatii vor putea sa inteleaga mai bine felul in care se creeaza produsele si cultura organizationala a companiei.
  3. Scrie intrebari care sa ofere insight-uri despre viitoare actiuni de marketing. De exemplu, daca inca nu stii ce ar prefera clientii tai dintre oferirea unui cupon de 25 ron sau a unei reduceri de 30%, poti intreba abonatii tai si ulterior te decizi mai usor ce implementezi in planul de marketing general.
  4. Scrie texte scurte despre experientele unor clienti cu produsul / serviciul pe care il oferi. Sub forma unui interviu, sau a unui testimonial, va crea incredere pentru deciziile de cumparare ale abonatilor
  5. Studiile de caz sunt o alta oportunitate de continut pentru newsletter. Acestea pot genera discutii despre ce anume a functionat sau nu si se pot incuraja clientii potentiali sa testeze la randul lor produsul / serviciul.
  6. Guest posting. Invita persoane relevante din industria ta sa scrie catre lista ta de abonati. Este o situatie in care castiga atat abonatul, care are acces la un continut cu valoare si informatii relevante, compania, care astfel beneficiaza de o resursa de continut, dar si persoana care este invitata sa scrie, avand expunere catre un public nou.
  7. Continut educational specializat pe produsul pe care il vinzi. De cele mai multe ori, testarea produsului pe care il oferi se desfasoara pe o perioada mai lunga, poate 30 de zile, sau mai mult. In tot acest interval, este foarte important sa oferi cat mai multe tips-uri si idei despre cum poate fi utilizat produsul, iar newsletterul este un instrument bun pentru a comunica asta.

Crearea continutului pentru newsletter nu este o activitate complicata. Important este sa nu orientezi newsletterul doar catre vanzare, ci mai mult catre un continut educational si subiecte care sa deschida o conversatie cu abonatii, care sa-i faca sa interactioneze si cu celelalte canale complementare (social media).

Vezi ofertele de Email Marketing & Software Newslettere de la Conectoo

Odata creata o obisnuinta de trimitere si descoperita o frecventa potrivita pentru abonati, newsletterul va deveni un instrument usor de utilizat si va aduce rezultate pe termen lung. Important este sa respecti promisiunea de a trimite cel putin o data pe luna.

Mai stii si alte modalitati de a gasi inspiratie pentru continutul newsletterului? Scrie-ne ideile tale in comentarii.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile