Smarter_way_USA

Doneaza pentru finalizarea centrului destinat parintilor copiilor cu cancer ce necesita tratament departe de casa

11/11/2017 | Diverse | 3,035 views

Asociaţia MagiCAMP a lansat, vineri, o campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru finalizarea unui centru care va oferi gratuit cazare şi mese calde familiilor copiilor bolnavi de cancer care necesită tratament departe de casă.

“Dacă aţi fost pe secţie, aţi văzut un părinte ţintuit pe un scaun. Unde mănâncă? Unde se spală? Unde doarme? Unde plânge părintele ăsta? Nu are unde. Dar copilul? (…) Dacă nu e nevoie ca el să fie în spital, atunci el şi părintele său pot veni la MagicHOME, Refugiul Părinţilor”, a declarat Melania Medeleanu, preşedintele Asociaţiei MagiCAMP, la o conferinţă de presă.

Ea a precizat că Asociaţia MagiCAMP a cumpărat un bloc situat foarte aproape de Fundeni şi de Institutul Oncologic Bucureşti. Medeleanu a menţionat că acest bloc nu a fost terminat de cel care l-a construit şi că trebuie renovat şi finisat. Zilnic 30 de părinţi vor putea fi cazaţi în această clădire cu trei nivele şi câte un apartament de patru camere la fiecare etaj şi vor primi câte o masă caldă.

“Aşa cum părinţii stau pe un scaun două zile, două săptămâni sau mai mult, dacă e nevoie, aşa vom sta şi noi pe acest scaun şi nu ne vom ridica până când nu vom strânge 100.000 de SMS-uri, adică banii de care avem nevoie pentru a renova MagicHOME”, a declarat Medeleanu.

Un spaţiu din Galeria Galateca a fost amenajat astfel încât să recreeze contextul din spital, de lângă patul unui copil sub tratament, unde stă pe un scaun părintele său. Printre primele vedete care au stat pe scaunul din Galeria Galateca s-au numărat cântăreaţa Antonia şi actorii Oana Pellea şi Marius Manole.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei MagiCAMP, oricine doreşte să doneze în cadrul campaniei o poate face trimiţând cuvântul “MAGIC” la numărul 8844, valabil în reţelele Digi, Orange şi Vodafone.

“Fiecare SMS este echivalentul unei donaţii de 2 euro/lunar pentru Refugiul Părinţilor copiilor cu afecţiuni grave (…) Un counter va înregistra numărul de SMS-uri trimise, în timp real, iar oricine doreşte să se alăture demersului se poate programa pe www.magichome.ro/refugiul pentru a ocupa scaunul rezistenţei din galerie”, relevă sursa citată.

În prezent, 5.000 de copii din România sunt trataţi pentru afecţiuni oncologice, cărora li se adaugă 500 de cazuri noi anual, iar actualele centre MagicHOME nu acoperă nevoia reală de cazare şi suport pentru copiii cu afecţiuni grave şi familiile acestora, se mai arată în comunicat.

Medeleanu a precizat, cu prilejul conferinţei de presă, că actualele centre MagicHOME sunt trei apartamente închiriate în Bucureşti, Cluj-Napoca, respectiv Viena.

“Foarte simplu spus, acest refugiu al părinţilor este răspunsul la întrebările privind unde poate mama unui copil care stă pe scaun (la spital – n.r.), lângă patul lui, să facă un duş, unde-şi spală hainele, unde poate să gătească ceva pentru dânsa sau pentru copil”, a declarat Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii şi unul dintre fondatorii MagiCAMP.

El a spus că acest proiect ar trebui să aducă copiii mai repede la tratament.

Olivia Drăgnescu, medic onco-pediatric la Institutul Oncologic Bucureşti, a menţionat că perioada de spitalizare continuă poate ajunge până la 6 luni pentru copii cu leucemie acută. Ea a afirmat că pentru copiii care au tumori solide pot fi perioade de spitalizare între şapte şi zece zile, cu pauze de două săptămâni între acestea.

Cântăreaţa Antonia a spus că o să încerce să ajute această campanie cât de mult poate. Oana Pellea crede că prin această campanie se transmite un mesaj că aceşti oameni care sunt în suferinţă – părinţi sau copii – nu sunt singuri.

Marius Manole este ferm convins că nu vor trece două săptămâni şi banii se vor strânge.

Poti dona orice suma
folosind una din urmatoarele metode:

+ DIRECT CU CARDUL

Poti dona orice suma folosind direct cardul bancar aici

+ TRANSFER BANCAR

CONT IN LEI:
ING BANK, sucursala Victoriei
BENEFICIAR: Asociatia MagiCAMP, CUI: 33481989
DETALII PLATA: Pentru MagicHOME

IBAN: RO89INGB0000999907361027

codul BIC: INGB
codul SWIFT: INGBROBU

CONT IN EURO:
ING BANK, sucursala Victoriei
BENEFICIAR: Asociatia MagiCAMP, CUI: 33481989
DETALII PLATA: Pentru MagicHOME

IBAN: RO56INGB0000999907361039

codul BIC: INGB
codul SWIFT: INGBROBU

+ BURSA BINELUI

In aceasta platforma poti face o donatie necomisionata, de pe orice card bancar ai plati.

Click aici pentru donatia ta.

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile