Smarter_way_USA

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? 20 de moduri prin care sa-ti gasesti chemarea

13/11/2017 | Diverse | 2,226 views

Nu şti ce vrei să te faci când vei fi mare (oricând va fi asta)?  Nu te mai agita. Putem descoperi împreună. Hai să începem.

1. Ignoră viitorul şi fă faţă prezentului

Întrebarea „Ce să mă fac când voi fi mare?” este greşită. Întreabă-te în schimb „Ce urmează azi?”. Oamenii iau în greutate puţin câte puţin şi devenin adulţi câte o oră pe zi, aşa ce facem azi contează.

2. Priveşte în jur

Dacă nu încerci o haină nu vei şti niciodată dacă iţi este bună. Fă acelaşi lucru cu vocaţiile, pasiunile, hobbiurile şi abilităţile. Trebuie să încerci fiecare aromă că să-ţi dai seama care este gustul tău preferat.

3. Spune da oportunităţilor ciudate

Spune da lucrurilor care te intrigă, în locul celor care te plictisesc.

4. Găseşte o problemă pe care să o rezolvi

Să fii soluţia unei probleme te face să te simţi importan. Să lupţi împotriva unui lucru îţi oferă un ticălos împotriva căruia să joci şi te transformă în erou.

5. Renunţă la planuri

Viaţa ta nu va merge potrivit planului. A nimănui nu a mers. Aşa că nu te îngrijora dacă ieşi de pe drum. Drumul a fost oricum imaginar.

6. Nu urma visul altcuiva

Părinţii tăi vor să fii doctor. Șeful tău vrea să fii agent de vânzări. Prietenii tăi vor să fii impresar sportiv. Iar societatea îţi cere să fii avocat. Nu poţi mulţumi pe toată lumea, dar dacă faci ceea ce crezi TU că ar trebui, cel puţin vei putea să dormi noaptea liniştit.

7. Îmbină-ţi talentele

În loc să faci ceva care să implice doar una dintre abilităţile tale,  fă o combinaţie între lucrurile pe care ştii să le faci mai bine. Te vei împărţi şi vei fi mai satisfăcut de ceea ce faci.

8. Caută persoane pe care să le placi cu adevărat

Este mult mai satisfăcător să sapi un canal cu prieteni decât să concepi un zgârie-nori cu o echipă de sociopaţi.

9. Acordă-ţi permisiunea să te răzgândeşti

Mulţi dintre noi îşi aleg drumul în jurul vârstei de 18 ani. Pe măsură ce trece timpul, poţi găsi noi lucruri de făcut sau alte locuri în să fii şi alţi oameni pe care să îi cunoşti. Aşa că unele decizii pe care le-ai luat la 18 ani trebuie să fie înlocuite.

10. Cele sfatul celor în vârstă

Ei au trecut prin asta, au făcut-o şi pe cealaltă. Vei afla că fericirea şi mulţumirea au mai mult de a face cu iubirea şi scopul decât cu banii.

11. Cutreieră prin librării

Nu ştii niciodată ce carte, ce autor sau ce subiect îţi va vorbi de pe raft. S-ar putea să afli ceva ce nici măcar nu căutai.

12. Caută suport, nu toleranţă

Vei avea nevoie de ajutor cu orice şi pentru tot. Asigură-te că ai alături oameni care fac şi nu doar zic „ce draguţ” când le povesteşti despre visurile tale.

13. Cheltuieşte timp înainte de a cheltui ban

Investeşte în citit şi discuţii şi în a descoperi înainte de plăti o tonă de bani pe o diplomă sau un certificat sau o reconversie profesională. Poţi afla ca nu e nevoie de bani pentru a-ţi recompune viitorul.

14. Nu confuda un job cu un ţel

Dacă lucrezi pentru a-ţi întreţine familia, ei sunt adevăraţii tăi şefi. Dacă lucrezi pentru îndeplinirea unui scop sau a unei idei, nu lăsa banii să devină un obstacol în calea realizării lui.

15. Ia-ţi în considerae epitaful şi nu CV-ul

Să te gândeşti pe termen lung te poate ajuta să vezi deopotrivă ce este vital şi ce este cu adevărat absurd.

16. Nu e nevoie să fii cel mai bun

Foarte puţini oameni sunt cei mai buni la ceea ce fac din lume. Să dai ce ai mai bun nu înseamnă că trebuie să fii cel mai bun. Ce ai tu mai bun este mai mult decât suficient.

17. Nu ţine scorul

Nimeni nu va fi la finishul sau la startul unei curse tot timpul iar cei pe care îi percepi drept competitori se vor schimva permanent. A ţine scorul poate deveni un job full-time dacă permiţi asta şi este un mod îngrozitor de a-ţi trăi ziua, cu atât mai mult viaţa.

18. Schimbă-ţi cursul dacă te trezeşti mergând din inerţie

Este posibil să te împotmoleşti pe un drum foarte uşor şi vag recompensat, cum ar fi un job comod şi nesolicitant. Dacă simţi că-l urmezi din inerţie, este timpul să schimbi angrenajul, pentru că inerţia îţi poate atrofia visurile.

19. Fii autentic uncool

Păstrează ceea ce iubeşti, chiar şi atunci când cei jur râd de tine. Asta poartă denuminrea de intergritate.

20. Relaxează-te

Nu există nici un răspuns corect, dar sunt mii de opţiuni viabile.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile