Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 23 noiembrie 2017

23/11/2017 | Bursa & Investitii | 1,893 views

  • In controlului efectuat la cererea Premierului, inspectorii au descoperit ca Romgaz a acordat unor directori sporuri fara documente justificative, a decontat vacante ale salariatilor de aproximativ 8 milioane de lei si a angajat personal provizoriu, depasind numarul de posturi legal rezervate pentru functionarii publici. (Sursa: Profit.ro)
  • Pretul actiunilor fabricantului de tractoare Deere & Co. a atins ieri un nou maxim istoric, dupa o crestere maxima intraday de Conform guvernului regional al Australiei de Sud, Tesla Inc. a inchieiat constructia celei mai mari baterii litiu–ion din lume ceea ce pune compania in pozitia de a respecta angajamentul de a pune sistemul de baterii in functiune in 100 de zile de la data inceperii constructiei. (Sursa: Reuters) 4.9% pe fondul emiterii unor estimari peste asteptari pentru vanzarile si profiturile anului viitor. Sentimentul pietei este pozitiv pentru intraga industrie, din care Deere face parte insa exista si scepticism in privinta probabilitatii ca societatea sa poata continua sa surprinda pozitiv. (Surse: Financial Times, Bloomberg)
  • Producătorul de PVC Teraplast Bistriţa (TRP) a notificat în această seară bursa de la Bucureşti că a încheiat pe 21 noiembrie un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale cu Dragoş Irimescu, pentru achiziţia unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco. Prin această achiziţie, Teraplast va dobândi controlul unic asupra Depaco”, arată un anunţ al Teraplast. (Ziarul Financiar)
  • Conform unor surse anonime, Broadcom Ltd. ia in considerare nu doar inlocuirea consiliului de administratie al Qualcomm Inc. lucru care ar putea avea loc pe 6 martie 2018, ci si imbunatatirea ofertei financiare. Oferta curenta este de 70 USD/actiune (dintre care 10 USD platibili in actiuni ale Broadcom). (Sursa: Reuters)
  • Constructorul de conducte petroliere şi de gaze Condmag Braşov (COMI), controlat indirect de omul de afaceri Gheorghe Călburean prin intermediul Dafora, urmează să intre în faliment, potrivit unei decizii a Tribunalului Braşov. Hotărârea poate fi însă atacată cu apel în şapte zile, potrivit unui anunţ de miercuri de la BVB. (Ziarul Financiar)
  • Banca Transilvania are un nivel al indicelui PER (price earning ratio) de 6,96 calculat la preţurile actuale, al doilea cel mai mic după Transgaz (6,89). Banca Transilvania (TLV) a ajuns al doilea cel mai ieftin emitent din cei 13 care alcătuiesc referinţa bursieră BET în funcţie de valoarea PER (price earning ratio), cel mai utilizat indice pentru a caracteriza eficienţa plasamentului în acţiuni, după ce şi-a publicat rezultatele la nouă luni. (Sursa: Ziarul Financiar)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile