Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 13 decembrie 2017

13/12/2017 | Bursa & Investitii | 2,009 views

  • Potrivit unor surse anonime Deutsche Lufthansa AG este gata sa transfere o parte din Air Berlin Plc. catre alte companii in cazul unei achizitii a acesteia din urma. Scopul transferului este de a reduce din eventualele ingrijorari ale autoritatilor anti-trust. (Sursa: Bloomberg)
  • Alphabet Inc. (US.GOOG) va deschide un nou centru de cercetare la Beijing focalizat pe domeniul inteligentei artificiale. Compania declara ca scopul principal este atragerea de talent local si mai putin colectarea de date, ultimele fiind esentiale pentru functionarea sistemelor AI din prezent. (Sursa: Bloomberg)
  • Producătorul de mobilă Elvila, care va intra la bursă, cum a anunțat anterior Profit.ro, a decis să contracteze o linie de credit de până la 2,5 milioane euro de la Raiffeisen, una dintre obligațiile pe care și le-a asumat fiind că nu își va schimba structura de acționariat într-o manieră de natură să afecteze controlul direct sau indirect asupra companiei, fără acordul prealabil al băncii.
  • Acţiunile Digi, cea mai mare listare din 2017 la Bursă, au scăzut miercuri la un nou minim istoric, la 31,5 lei/titlu, pe o piaţă unde nu prea sunt investitori. Până în 30 de lei sunt numai 2000 de acţiuni la cumpărare, aşa că dacă cineva vrea să ducă şi mai mult în jos acţiunile DIGI o poate face fără probleme. Acţiunile DIGI au coborât miercuri dimineaţă cu 4,5%.
  • Walt Disney Co. ar putea anunta, conform unor surse anonime, achizitia unei parti importante din 21st Century Fox Inc. asigurandusi astfel controlul asupra unei surse importante de productii media. (Sursa: Bloomberg)
  • Actiunile Boeing Aviation Co. au atins ieri un nou maxim istoric, avansand cu pana la 3.4%, dupa ce compania a anuntat ca isi va creste dividendul trimestrial cu 20% si va initia un program de rascumparare de actiuni in valoare de circa 18 mld. USD. (Sursa:Financial Times)
  • Sub presiunea din partea autoritatilor UE si SUA Facebook Inc. a declarat ca din 2018 isi va schimba structura fiscala pentru a plati taxe in tarile in care are deschise birouri, in loc de a le concentra la nivelul filialei irlandeze. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile