Sunt convins ca ati auzit cu totii de BITCOIN … unii mai devreme, altii mai tarziu, INSA, foarte putini dintre voi probabil nu ati profitat sa faceti bani din asta!
Unii nu ati vrut (din frica sau alte motive), altii nu ati stiut cu ce se mananca, INSA majoritatea sunt convins ca nu ati investit MAI ALES din cauza unor “experti” (a se citi habarnisti) sau din cauza unor persoane influente care au anumite interese ca tu, muritorule de rand, sa ramai un simplu muritor de rand, si sa-ti investesti in continuarea banii acolo unde poti produce banii pentru ei (si aici ma refer atat la banci, fonduri de investiti, etc).
Citeste si: Prognoza Bitcoin SaxoBank pentru 2018: Ajunge la 60.000 dolari si capitalizare de 1 trilion de dolari
Stiu, subiectul monedelor virtuale este un subiect foarte sensibil, prezentat a fi “o bula”, despre care unii vorbesc ca si cum ar vorbi de dracu in persoana! Stati cuminti ca nu e chiar asa! (vorba unui clasic in viata).
Cu totii ati auzit tot felul de cretinisme despre bitcoin cum ca ar fi o bula de genu dot com (of doamne …) sau asemanarea cu bula lalelelor (te doare mintea cand ii auzi) si multe altele. Toate spuse doar pentru ca suna interesant si … si cam atat! Haideiti sa ne documentam inainte si abia dupa sa tragem concluziile sau sa ne dam cu parerea.
Nu vreau sa dau sfaturi investitionale, nu sunt un expert al investitiilor, sunt un simplu muritor de rand care investesc pe portofoliul personal, e decizia ta in ce iti investesti banii. Prin acest articol vreau doar sa iti propun sa te documentezi inainte de a lua decizia de a investi sau de a sta deoparte!
Puteti investi in crypto prin platformele:
Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.
- xPortal – https://bit.ly/cont-xportal
- Bybit – https://bit.ly/cont-bybit
- Tokero – https://cutt.ly/tokero
- Binance – https://bit.ly/38Zy4UK
Nu ezitati sa ma contaceti in caz ca aveti nevoie de ajutor!
In spatele monedelor digitale se afla echipe, se afla tehnologie, se afla acel “quelque chose” care va revolutiona modul in care misca banii in lumea asta, acel “quelque chose” care peste cativa ani, intr-o forma sau alta, va insemna ceva ce ti-ai fi dorit sa ii acorzi macar o sansa.
Ce este bitcoin? Cu ce se mananca ?
Este o monedă digitală în cadrul căreia tranzacțiile au loc fără intermediari, adică puteți trimite bani oriunde în lume fără a apela la o bancă sau la un sistem centralizat. Tranzacțiile bitcoin sunt de cele mai multe ori aproape gratuite.
Cine a creat Bitcoin?
Un dezvoltator de software numit Satoshi Nakamoto a propus bitcoin, care era un sistem de plată electronic bazat pe demonstrații matematice. Ideea a fost de a produce o monedă independentă de orice autoritate centrală, transferabilă electronic, mai mult sau mai puțin în mod rapid, cu taxe de tranzacție foarte mici.
Cine o tipărește?
Nimeni. Această monedă nu este tipărită în format fizic, în umbra unei bănci centale, fără a da explicații populației și creând propriile reguli. Acele bănci pot pur și simplu produce mai mulți bani pentru a acoperi datoria națională, devalorizând astfel, moneda lor.
Citeste si: Unde pastram si unde tranzactionam monedele virtuale in siguranta?
În schimb, bitcoin este creată digital de către o comunitate de oameni căruia oricine i se poate alătura. Bitconii sunt ”exploatați”, folosind puterea de calcul într-o rețea distribuită. Această rețea procesează de asemenea, tranzacții făcute cu moneda virtuală, făcând efectiv din bitcoin, propria rețea de plată.
Eu personal am investit in bitcoin (click pentru a vedea unde investesc) de cand era la pretul de $1600 bucata, azi e $15.000 si probabil cand citesti tu articolul acesta a mai crescut ceva, sau, daca a mai scazut, probabil, eu am mai cumparat ceva intre timp si credeti-ma daca mi-ati verifica pulsul, ati spune ca sunt pe sezlong la un SPA la relaxare, sb nici o forma speriat sau ingandurat ca “oare n-am cumparat prea sus ?”. Nici vorba!
Unde va recomand sa investiti in cryptomonede ?
Pentru tranzactionarea monedelor folosesc de ani de zile Binance … platforma lor mi se pare cea mai faina, usoara si la indemana tuturor, iar aplicatia de mobil te face sa te indragostesti de ea din prima clipa. De asemenea puteti folosi si Tokero.com unde puteti face exchange intre Bicoin (BTC) si muuulte alte monede virtuale pe care le gasiti acolo. O alta platforma pe care o recomand si unde puteti pastra bitcoin este xPortal … care e o platforma romaneasca, prezenta pe piata de ani de zile si isi fac treaba foarte bine.
PS: La toti am facut depozit si am facut cashout fara nici un fel de problema. Ultima data la BINANCE am facut cashout de 1000 euro si au ajuns banii in 2 zile. Va recomand sa va faceti cont pe TOATE cele 3 platforme si sa le folositi fiecare in functie de ce aveti nevoie in acel moment!
De ce investesc in bitcoin si multe alte monede virtuale ?
Singurele 2 lucruri care ma intereseaza cand aleg sa investesc in BITCOIN (click pentru a vedea unde investesc) sau in oricare ALTA moneda virtuala (click pentru a vedea oferta), este UTILITATEA si SENTIMENTUL INVESTITORILOR.
Puteti investi in crypto prin platformele:
Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.
- xPortal – https://bit.ly/cont-xportal
- Tokero – https://cutt.ly/tokero
- Bybit – https://bit.ly/cont-bybit
- Binance – https://bit.ly/38Zy4UK
Atata timp cat sentimentul investitorului e pozitiv, adica exista cerere din ce in ce mai mare, si in urma documentarii, imi dau seama ca exista utilitate in acea monede virtuala, adica lumea se poate folosi de ea si o ajuta, pentru e o oportunitate si prefer ca o parte din portofoliul investitional sa contina aceste monede virtuale.
Buna intrebare! Intr-adevar nu va pot spune cand voi vinde aceste monede, insa cu siguranta acel moment va fi atunci cand se va intampla ceva serios, si aici nu ma refer ca nu stiu tara interzic monedele sau nu siu ce hacker a facut nu stiu ce sau ca s-a descoperit America de catre unii care au aflat ca interlopii inernationali sau traficantii de droguri ar detine monede virtuale (suna penibil si cand auzi motivu asta, dapai sa il mai si iei in seama … Daca ar fi asa ar trebui interzis orice, fiindca, ce sa vezi, si aia sunt oameni si se folosesc de lucruri, bani, etc).
Daca va scadea 90% ? Ce voi face ?
Asta nu mai e buna intrebare … fiindca are un raspuns evident si anume ca aunci voi mai cumpara cu 90% mai ieftin daca in continuare voi crede in viitorul si utilitatea acestei tehnologii. Cine nu si-ar dori ca ceva ce valoreaza mult sa scada 90% si sa mai poata cumpara ? Raspuns: Cei care uita ca ce scade mai si creste iar ce creste mai si scade … si ceva ce este valoros daca scade, nu e nimic altceva decat o oportunitate de a cumpara mai ieftin.
Daca va disparea bitcoin si celelalte monede ? Atunci ce faci ?
Personal nu cred ca va disparea, ci probabil se va reinventa si cu siguranta daca continui sa ma documentez si sa fiu atent la ce fac si cum imi gestionez banii, voi vedea la momentul respectiv cum imi reorientez investitiile. Iar daca se va intampla o minune, o apocalipsa sau ceva, atunci posibil sa marchez o pierdere, insa, cusiguranta pana atunci mult din profiturile facute din aceste monede se va regasii in alte investitii.
Ce fac pentru a nu fi pe pierdere in caz de apocalipsa monedelor ?
Ma bucur ca “mi-am pus” si aceasta intrebare! Raspunsul este simplu, si fiind un investitor responsabil, NU imi tin toate oalele in acelasi cos, asadar in monede virtuale imi investesc doar o parte (50%) din banii alocati pentru investitii si la fiecare 100% profit facut scot 50% si investesc in actiuni la Bursa de Valori Bucuresti sau pe bursa externa!
Care sunt caracteristicile monedei Bitcoin?
Bitcoin prezintă mai multe caraceristici importante care o deosebesc de monedele fictive.
1. Este descentralizată
Rețeaua Bitcoin nu este controlată de o autoritate centrală. Fiecare dispozitiv care minează bitcoin și procesează tranzacții, constituie o parte a rețelei, iar dispozitivele funcționează împreună. Asta înseamnă că, în teorie, o autoritate centrală nu poate să se joace cu politica monetară și să provoace un colaps – sau să decidă pur și simplu, să le ia oamenilor bitcoinii, așa cum Banca Centrală Europeană a decis să facă în cazul Ciprului, in 2013. Iar în cazul în care o parte a rețelei se deconectează dintr-un anumit motiv, banii continuă să curgă.
2. Este ușor de configurat
Băncile tradiționale te fac pur și simplu să faci acrobații pentru a deschide un cont. Configurarea conturilor de comerciant pentru plată este o altă sarcină kafkiană asaltată de birocrație. Cu toate acestea, aveți posibilitatea să configurați o adresă Bitcoin în câteva secunde, fără alte întrebări și fără taxe de plătit.
3. Este anonimă
Ei bine, într-un fel. Utilizatorii pot deține mai multe adrese Bitcoin, iar ele nu sunt legate de nume, adrese sau alte informații de identificare personală. Cu toate acestea …
4. Este complet transparentă
…bitcoin stochează detaliile fiecărei tranzacții care a avut loc în rețea, într-o versiune foarte mare a unui registru general, numit block chain. Block chain-ul spune tot. Dacă aveți o adresă bitcoin folosită în mod public, oricine vă poate spune câți bitcoini sunt stocați la acea adresă.
Doar că nu știu că vă apaține. Există măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a-și face activitățile mai opace în rețeaua bitcoin, totuși, cum ar fi să nu folosească aceleași adrese bitcoin în mod constant, și să nu transfere mulți bitcoini la o singură adresă.
5. Taxele de tranzacție sunt minuscule (0.16 RON la data de 1 Septembrie 2014)
Banca ta te poate taxa cu 10 lire pentru un transfer internațional. Bitcoin nu face asta.
6. Este rapidă
Poți trimite bani oriunde, care vor ajunge câteva minute mai târziu, imediat ce rețeaua bitcoin procesează plata.
7. Nu este recuperabilă
Când bitcoinii tăi sunt trimiși, nu îi mai poți recupera, decât în cazul în care destinatarul ți-i returnează. S-au dus pentru totdeauna. Deci bitcoin are multe de demonstrat, în teorie. Dar cum funcționează, în practică? Citește mai multe pentru afla cum sunt bitconii extrași, ce se întâmplă când are loc o tranzacție bitcoin, și cum ține rețeaua evidența la tot.
Past performance is not an indication of future results. Also, leveraged products can carry a high degree of risk. eToro offers protective measures to manage risk effectively, but in rare occasions it is possible to lose more money than invested. This content is for information and educational purposes only and should not be considered investment advice nor portfolio management.
Puteti investi in crypto prin platformele:
Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.
- xPortal – https://bit.ly/cont-xportal
- Bybit – https://bit.ly/cont-bybit
- TOKERO – https://cutt.ly/tokero
- Binance – https://bit.ly/38Zy4UK
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ
- Mentorat de investiții la bursă: —>> https://bit.ly/2PvDpKZ
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
- Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.
Tags: bicoin, btcxchange.ro, changelly.com, coinbase.com, crypto, cryptocurrency, cryptonator.com, etoro.com, hittbtc.com, ledgerwallet.com, monede virtuale