Smarter_way_USA

Cele mai ieftine soluții de încălzire pe timp de iarnă

05/12/2017 | Diverse | 3,489 views

Soluții ieftine pentru încălzirea casei. Odată cu venirea iernii, una dintre grijile celor care locuiesc la casă este și cea cu privire la modul în care pot fi ținute sub control cheltuielile cu încălzirea. Asta nu înseamnă că trebuie să stați cu temperaturi de zero grade în interior, ci că trebuie să apelați la soluții inteligente care să ajute ca încălzirea să fie făcută mai ușor și mai ieftin.

Încălzirea ieftină a casei: Izolarea face toți banii

Pare un sfat tardiv însă izolarea casei sau a clădirii unde vă desfășurați activitatea ”de birou” în fermă vă scutește de mari bătăi de cap în fiecare iarnă. Tipurile de izolare la care puteți apela sunt numeroase la acest moment și sigur veți găsi o metodă care să vi se potrivească și când vine vorba de costuri.

De precizat că izolarea pereților se poate face atât la exterior, cât și la interior, putându-se folosi mai ales polistirenul expandat sau extrudat, vata minerală de sticlă sau bazaltică. De cele mai multe ori, specialiștii vă vor recomanda vata minerală, însă și polistirenul este un material bun de luat în calcul în cazul în care aveți un bugte redus pentru această investiție.

În afară de izolarea pereților – o lucrare ce presupune ceva timp, ca soluții rapide puteți începe cu rezolvarea acelor zone pe unde ”scapă” căldura – geamuri ca nu sunt bine izolate, uși ca nu se închid bine sau care stau mai mereu deschise. Pentru aceste elemente se poate apela acum la improvizații textile, chiar direct la lână.

Un alt truc folosit de generații intregi este acumularea căldurii oferite de soare in timpul zilei. Trageți perdelele în fiecare dimineață însorită, pentru a permite căldurii să patrunda în interiorul casei, iar după apus, trageți la loc draperiile pentru a avea cât mai puține pierderi de căldură pe timpul nopților geroase.

Încălzirea ieftină a casei: Cea mai eficientă centrală este cea pentru care ai combustibil

Sigur, recomandarea specialiștilor este mereu centrala pe gaz, însă câte sate și comune sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazului? De aceea, cea mai bună centrală este cea pentru care deja poți asigura combustibilul din producția agricolă. Fie că transformați paiele în peleți sau că ardeți resturi vegetale – ambele soluții sunt ideale pentru gospodăria unui fermier. De bază răman și sobele sau centralele cu lemne, dar aici s-ar putea ca banii pe care îi dați pe lemnul de foc să nu fie deloc sume neglijabile dacă aveți de încălzit suprafețe mai mari.

Încălzirea ieftină a casei: Pompele de căldură

Cu pompele de căldură, factura lunară la curent electric este, practic, de patru – cinci ori mai mică decât la o centrală termică electrică, atunci când se folosesc pompele de căldură. De regulă, acestea extrag căldura din pământ şi o transpun în apa care va circula prin calorifere. Tot la capitolul „surse electrice” putem aminti şi caloriferul electric, însă acesta generează facturi foarte mari. Faţă de pompa de căldură, costul facturii este de patru- cinci ori mai mare.

Încălzirea ieftină a casei: Panourile radiante

O modalitate tot mai folosită şi care reduce cheltuielile cu 50% o reprezintă încălzirea prin panourile radiante. În funcţie de izolaţia clădirii cheltuielile scad până la jumătate şi reprezintă o alternativă inovatoare pentru încălzirea convenţională, iar montajul panourilor nu necesită aprobări sau autorizaţii. Se instalează rapid şi fără mizerie în casă.

Panourile radiante funcţionează fără zgomot şi nu consumă oxigenul din încăpere. De asemenea, nu produse gaze toxice.

Radiatoarele electrice de perete sunt ideale pentru camere care nu sunt ocupate în permanenţă, dar trebuie să fie aduse la o temperatura optimă  într-o perioadă scurtă de timp. Panourile de sticlă şi oglinzile anti-condens sunt surse esenţiale de energie termică în baie.

Încălzirea eficientă a casei: Panourile solare subvenționate de stat

O variantă de luat în calcul este utilizarea energiei regenerabile, a energiei solare  ce poate încălzi casa cu cele mai mici costuri posibile.  Este o soluție ce implică niște costuri inițiale mai mari, dar care se vor amortiza în timp.

Dacă vă surâde idea încălzirii casei cu ajutorul panourilor solare, puteți primi și un ajutor de la stat. Este vorba despre programul „Casa Verde“, cel prin care românii pot beneficia de 6.000 de lei de la stat pentru achiziția unor panouri solare, de 8.000 de lei pentru o pompă de căldură sau de 40.000 de lei pentru izolarea casei cu materiale ecologice.

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile