Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 18 decembrie 2017

18/12/2017 | Bursa & Investitii | 1,985 views

  • Directorul General al Romgaz, Virgil Metea, a fost demis din functie, Consiliul de Administratie motivand demiterea prin faptul ca Metea nu a respectat deciziile consiliului. Corin-Emil Cindrea, director general adjunct, va ocupa pozitia de dirctor general provizoriu, pana cand AGA va desemna un candidat pentru ocuparea acestei pozitii. ( Sursa: ZF)
  • Amazon.com Inc. a fost de acord sa plateasca 100 mil. EUR catre autoritatile fiscale italiene, conform unui anunt al acestora, pentru a inchide ancheta fiscala privind presupuse nereguli din perioada 2011-2015. (Sursa: Bloomberg).
  • Lockheed Martin Corp a anuntat ca, impreuna cu Aerion Corp., va dezvolta primul avion de afaceri supersonic din lume denumit Aerion AS2 care ar trebui sa devina operational in 2025. (Sursa: Reuters).
  • Pretul actiunilor companiei de cai ferate CSX Corp a scazut vineri cu pana la 10% in urma anuntului ca directorul general, Hunter Harrison, un renumit specialist in redresari de companii feroviare, a intrat in concediu medical. In timpul week-end-ului s-a anuntat ca acesta a decendat, lucru care creaza o situatie neplacuta la cel de-al treilea operator feroviar din SUA dupa venituri. (Surse: Reuters, Bloomberg)
  • Dezvoltatorul imobiliar Impact, a obtinut din emisiunea de obligatiuni 12.51 milioane de euro, echivalentul a 41.{etoroCFDrisk}% din totalul obligatiunilor oferite. Obligatiunuile sunt emise pe o perioada de 5 ani, cu o dobanda anuala de 5.{etoroCFDrisk}%.( Sursa: ZF)
  • Fondul Proprietatea a depus vineri 15 decembrie spre aprobare la ASF, o oferta publica de cumparare a actiunilor proprii, a aproximativ 12.9% din numarul total de actiuni, pretul de rascumparare fiind cuprins intre intervalul 0.2 lei/actiune – 2 lei/actiune. ( Sursa: Bursa)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile