Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 20 decembrie 2017

20/12/2017 | Bursa & Investitii | 2,157 views

  • Cel mai mare actionar al FP, Manchester Securities Corp., vehicul investitional al fondului american Elliot, a vandut ieri un pachet de actiuni de aproximativ 1.1% din capitalul FP, tranzactie in valoare de 85 milioane de lei. In ultimile sase luni, Manchester Securities si-a injumatatit detinerea in cadrul FP. (Sursa: ZF)
  • OMV Petrom a finalizat constructiile la doua statii noi de tratare a gazelor, investitii in valoare de aproximativ 130 milioane euro ce au fost initiate in anul 2013. In urma finalizarii proiectului, OMV Petrom va putea livra gaze in sistemul national de transport la presiuni de pana la 40 bari. (Sursa: ZF)
  • Medlife a incheiat cu succes procesul de majorare de capital prin emisiune de actiuni, fiind subscrise 753.082 actiuni ca urmare a exercitarii dreptului de preferinta, plus 1.3 milioane de actiuni oferite in cadrul unui plasament privat. Medlife a reusit sa atraga de pe piata de capital 67.56 milioane lei, preturile finale fiind stabilite la 33 lei/actiune pentru plasament privat, respectiv 32.5 lei/actiune pentru exercitararea dreptului de preferinta. ( Sursa: comunicat companie)
  • Compania belgiana Greenyard NV a anuntat ieri ca este in negocieri avansate pentrua cumpara Dole Food Company, cel mai mare producator independent de fructe si legume din lume cu o prezenta importanta mai ales in zona bananelor si ananasului. Se estimeaza ca tranzactia ar putea depasi 2.5 mld. USD. (Sursa: Reuters)
  • Cea mai veche banca din lume, Monte dei Paschi di Siena a anuntat numirea unui nou consiliu de administratie format din 14 persoane cu un nou presedinte, in persoana doamnei Stefania Bariatti. Dupa o ionfuzie masiva de capital IT.BMPS este detinuta in proportie de circa 68% de statul italian. (Sursa: Reuters)
  • Oracle Corp. a ajuns la un acord pentru a cumpara firma australiana Aconex Ltd., producator de software de tip cloud colaborativ pentru constructii, contra sumei de aproximativ 1.2 mld. USD. (Sursa: Bloomberg).
  • Compania de curierat FedEx Corp. si-a ridicat estimarile de profit pe actiune pentru anul in curs cu pana la 3.9% datorita unui sezon al sarbatorilor de iarna peste asteptari. De asemenea, pentru 2018 compania se asteapta la un efect pozitiv asupra profitului de pana la 43% ca urmare a noului cod fiscal al Congresului SUA. (Sursa: Bloomberg).

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile