Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 8 decembrie 2017

08/12/2017 | Bursa & Investitii | 1,721 views

  • Nuclearelectrica a oprit in seara zilei de 7 decembrie Unitatea 2 Cernavoda in scopul efectuarii unor lucrari preventive de verificare si control, conform comunicatului oficial facut de SNN in data de 6 decembrie. ( Sursa: ZF)
  • Conpet Ploieşti (COTE), transpor­tatorul naţional de ţiţei şi gaze naturale, a încheiat un contract de aproape 70 milioane de lei cu Petrotel Lukoil pentru transportul petrolului din import de la OIL Terminal la rafinăria din Ploiesti.
  • Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat la bursă ieri-seară că a constituit un depozit de 15 milioane de lei la banca de stat EximBank pe şase luni la o dobândă de 1,95% pe an. Conform raportărilor la nouă luni, Nuclearelectrica avea în depozite bancare un sold de 1,2 mild. lei, în scădere cu 1,7% faţă de şedinţa precedentă.
  • Remarul 16 februarie Cluj-Napoca (REFE), companie care repară, construieşte şi modernizează materialul rulant de cale ferată, fiind şi unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe AeRO, cheamă acţionarii pe 9 ianuarie pentru a aproba dividende din rezerve de 2,16 lei pe acţiune, randament 20%.
  • General Electric Co. a anuntat ca va concedia circa 12,000 de angajati din divizia sa de energie, cifra reprezentand circa 4% din forta sa totala de lucru. In acest fel compania spera sa obtina economii de 1 mld. USD in 2018. (Sursa: Reuters)
  • Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, fondatorii celui mai mare retailer de bricolaj din România cu afaceri de 5,2 mld. lei, au încasat aproape 10 milioane de lei din deţinerea pe care o aveau la Transelectrica în contextul în care statul a cerut în toamnă dividende suplimentare de la companiile pe care le controlează la bursă.
  • Agentia de reglementare in domeniul energetic din Canada a decis ieri ca societatea Kinder Morgan Canada Ltd. poate continua constructia unei extensii a unei conducte petroliere importante din Canada (Trans Mountain). Marti, dupa ce compania anuntase ca exista riscul unor intarzieri in cazul unei decizii nefavorabile, pretul la inchiderea pietei al actiunilor sale a scazut cu pana la 4.7% in timp ce ieri, dupa anuntul victoriei, pretul acestor actiuni a inchis ziua fara vreun avans notabil. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile