Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 23 ianuarie 2018

23/01/2018 | Bursa & Investitii | 1,589 views

  • Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, va decide astazi daca il avizeaza pe Adrian Tanase in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti, dupa aproape o luna de la data in care a fost numit CEO de Consiliul BVB. (Sursa:Bursa)
  • Actiunile Xerox Corp. au crescut ieri cu pana la 2.5% in tranzactionarea after-hours dupa ce investitorii activisti Carl Icahn si Darwin Deason (actionarii nr. 1 si 3 ai companiei totalizand 15% din voturi) si-au unit fortele pentru a cere unele schimbari in administrarea companiei amenintand cu schimbarea Consiliului de Administratie in cazul in care cererile lor nu sunt indeplinite.
  • Una dintre marile firme de servicii petroliere, Halliburton Co., a raportat ieri rezultate peste asteptarile pietei si a emis estimari pozitive pentru anul in curs. Astfel, profitul ajustat a fost cu 15.2% peste asteptarile medii Reuters iar compania a declarat ca se asteapta la o crestere cu 20% a marjelor de profit. Actiunile companiei au avansat cu pana la 5% in cursul sedintei de tranzactionare. (Sursa: Reuters)
  • Amazon.com Inc. a deschis luni primul magazin Amazon Go fara casieri care foloseste doar apolicatia mobila Amazon. Eventualul succes al acestui prim magazin din Seattle va influenta politica viitoare a gigantului on-line american privind magazinele clasice. (Sursa: nydailynews.com).
  • Producătorul de echipamente electrice AAGES Târgu Mureş (AAG) a semnat un contract de 800.000 de euro cu subsidiara din Ungaria a distribuitorului de echipamente şi sisteme pentru construcţii HILTI, potrivit unui raport publicat la bursă.
  • Unul dintre investitorii importanți ai retailerului suedez de modă H&M a vândut masiv din acțiunile pe care le deținea la companie, potrivit Bloomberg. Compania suedeză de asigurări și investiții Skandia a renunțat aproape complet la H&M și a vândut, în ultimul an, aproape 1,3 milioane de acțiuni ale retailerului suedez.

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile