Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 26 ianuarie 2018

26/01/2018 | Bursa & Investitii | 2,175 views

  • Transelectrica a primit ieri aprobarea din partea Comisiei Europene, pentru un grant in valoare de 27 milioane de euro ce va servi la construirea liniei electrice Cernavoda– Stalpu. Linia electrica aeriana Cernavoda– Staplu va contribui la cresterea capacitatii de conexiune dintre Romania si Bulgaria si la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei. (Sursa: comunicat companie)
  • Veniturile trimestriale ale Caterpillar Inc. au avansat cu circa 35% in T4/2017 in timp ce profitul perioadei a crescut cu aproape 160% fata de ultimul trimestru din 2016 si au fost cu 22% peste media estimarilor pietei. Mai mult, compania a emis si un interval de estimari pentru profitul lui 2018 cu 1.4% peste asteptarile analistilor chiar si fara efectele unui eventual program de infrastructura american. Chiar si asa, dupa un raliu de circa {etoroCFDrisk}% in 2017 actiunile US.CAT au incheiat sedinta ordinara la New York in scadere cu aproape 0.4%. (Surse: Financial Times, Bloomberg)
  • Actiunile Whirlpool Corp. au scazut ieri cu circa 1% in tranzactionarea after-hours dupa ce veniturile companiei au crescut cu doar 0.8% in T4/2017, comparativ cu asteptarile analistilor de +3.2%. Mai mult, si intervalul estimat al profitului pe actiune a fost in intregime sub mediana estimarilor analistilor. Totusi, profitul net al companiei ajustat privind eliminarea efectelor imediate ale schimbarilor la codul fiscal din SUA a depasit cu 2.{etoroCFDrisk}% estimarile medii ale pietei. (Sursa: Reuters)
  • Intel Corp. a emis ieri previziuni optimiste pentru anul in curs si a publicat rezultate financiare pentru T4/2017 care au intrecut estimarile analistilor de pe Wall Street. Astfel, veniturile din vanzarile catre centrele de date au crescut cu 20% anualizat fiind cu aproape 9% peste estimarile pietei ceea ce a compensat scaderea de 2% a veniturilor diviziei PC in timp ce veniturile altor doua divizii mai mici (Internet of Things si Cipuri Programabile) au inregistrat si ele cresteri de 21%, respectiv 35%. Profitul trimestrial (exceptand cheltuiala fiscala extraordinara legata de noua lege americana) a fost cu 25% peste estimarile pietei. In plus, compania a ridicat si dividendul trimestrial cu 10%. (Sursa: Reuters)
  • Freeport-McMoRan Inc., al doilea cel mai mare producator de cupru din lume, a raportat ieri un profit net trimestrial cu mai mult de 100% peste cel al T4/2016 si cu 13% peste estimarile analistilor din piata pe fondul cresterii pretului de piata al marfurilor dar si datorita imbunatatirii productivitatii fapt ce a condus la o crestere a veniturilor de 15% fata de trimestrul comparabil al lui 2016, cifra depasind cu 5% si asteptarile pietei. (Sursa: Reuters)
  • Producatorul de instalatii industriale AAGES, a semant un contract in valoare de 800.000 euro cu distribuitorul de echipamente de constructii HILTI din Ungaria si anunta intrarea pe piata din Tunisia prin semnarea unui contract cu LTM Tunisia. ( Sursa: ZF)
  • Autoritatile UE au amendat Qualcomm Inc. cu 997 mil. EUR (aprox 5% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni a companiei). Comisia a fost nemultumita de faptul ca fabricantul de microcipuri a platit Apple Inc. pentru ca aceasta sa utilizeze exclusiv produsele sale in telefoanele si tabletele iPhone si iPad. (Sursa: Financial Times)
  • Actiunile Tesla Inc. s-au depreciat cu pana la 2.6% in timpul sedintei de ieri pe fondul stririi ca o a doua agentie guvernamentala SUA va deschide o investigatie in cel mai nou accident al unul Model S fabricat de compania americana. (Sursa: Bloomberg).
  • Pretul titlurilor United Continental Holdings Inc., compania-mama a United Airlines, a scazut ieri cu 11.4% in sedinta principala de tranzactionare de la New York dupa ce compania a anuntat ca va creste numarul de locuri in avioanele sale si va concura la nivel de pret cu companiile low-cost. Aceasta declaratie a influentat si actiunile celorlelte companii aeriene din SUA, pe fondul temerilor privind efectele unui eventual razboi de preturi. (Sursa: Financial Times).
  • General Dynamics Corp a declarat ca intarzierile in numirile unor oficiali la Pentagon si in aprobarea bugetului federal au facut ca veniturile companiei sa fie cu 1.2% sub asteptari in T4/2017. Totusi, actiunile companiei au inchis ziua cu +5.68% in conditiile in care fata de T4/2016 cifra de afaceri a crescut cu 8.2% iar profiturile ajustate cu 11.6%. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile