Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 30 ianuarie 2018

30/01/2018 | Bursa & Investitii | 1,835 views

  • Conform comunicatului companiei, AAGES anunta ca si-a marit portofoliul de comenzi cu o noua lucrare destinata unui client din Germania, in valoare de 425 mii euro. Obiectul contractului consta in fabricarea si livrarea unui set de convertizoare statice. (Sursa: comunicat companie)
  • Microsoft Corp. va achizitiona providerul de servicii pentru jocurii conectate in cloud PlayFab pentru o suma ramasa secreta. Aceasta din urma deserveste peste 1,200 de jocuri cu mai mult de 700 mil. de jucatori avand clienti importanti ca Disney si Rovio. (Sursa: seekingalpha.com)
  • Cota McDonald’s Corp. din totalul traficului in restaurante din SUA a crescut saptamana trecuta cu 2.2% fata de perioada similara a anului trecut atingand cota de 18% intgr-o noua indicatie a faptului ca meniurile de 1, 2 si 3 dolari au atras noi clienti. (Sursa: Bloomberg).
  • Compania nelistata Keurig Green Mountain Inc. a anuntat ca va cumpara Dr Pepper Snapple Group Inc. ale carui actiuni au crescut ieri cu pana la 25% dupa aflarea stirii. Achizitia nu a fost inca aprobata de actionarii US.DPS. (Sursa: Associated Press)
  • ANRE a trimis controale la OMV Petrom, intrucat in luna decembrie au existat situatii cand SNP impreuna cu SNG au injectat puternic gaze in sistem, urcand presiunea la peste 50 de atmosfere, ceea ce putea duce la riscul unor deteriorari si explozii ale conductelor. Conform unor surse din industria energetica, la solicitarea Dispeceratului de Gaze pentru oprirea productiei, Romgaz s-a conformat dar OMV Petrom nu. ( Sursa: Bursa)
  • Boeing Co. a pierdut in unanimitate apelul intentat la compania canadiana Bombardier legat de eventuale practici anticoncurentiale. Astfel, administratia americana nu mai poate impune taxele vamale de 292% asupra avioanelor produse de concurentul Boeing asa cum intentiona initial. In acest context decizia Airbus de achizitie e unei participatii in divizia aviatica a Bombardier pare foarte inspirata. (Sursa: abcnews.go.com)
  • Lockheed Martin Corp. a primit un nou contract pentru sistemul de aparare anti-racheta THAAD in valoare de 459 mil. USD, conform unui anunt al Pentagonului. (Sursa: Reuters)
  • O parte a lucratorilor germani ai Bayerische Motoren Werke AG ar putea incepe o greva de 24 de ore in curand reducand productia lunii cu cel putin 1,000 de vehicole. Afectate pot fi si si alte companii germane cum ar fi Daimler AG si Siemens AG. (Sursa: Bloomberg).

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile