Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile importante ale zilei 11 ianuarie 2018

12/01/2018 | Bursa & Investitii | 1,558 views

  • ASF a aprobat cea mai mare oferta publica de rascumparare de actiuni a Fondului Proprietatea la pretul de 0.935 lei/actiune, cu 4.8% peste pretul de inchidere de miercuri. Valoarea acestei oferte este de aproximativ 1.1 miliarde de lei iar perioada de derulare a ofertei este 18 ianuarie – 23 februarie 2018. ( Sursa: comunicat companie)
  • Digi Communications NV a acordat un imprumut in valoare de 10 milioane de euro catre firma RCS&RDS, la o dobanda anuala de 5,5%, termenul de rambursare fiind oricand pana la data de 14 decembrie 2018.( Sursa: Profit.ro)
  • Ford Motor Co. a fost data in judecata de o serie de clienti care pretind ca aceasta a instalat software in doua modele de camionete pentru a insela testele federale privind noxele. Compania neaga acuzatiile insa surse din piata estimeaza ca exista pontentialul unor pierderi de miliarde de USD din aceste procese si cele ce ar putea urma pe aceeasi tema. (Sursa: Reuters)
  • Directorul Valeant Pharmaceuticals International Inc. Joseph Papa a declarat ca se asteapta ca 7 medicamente dezvoltate de companie sa aduca peste un miliard de USD in urmatorii 5 ani. Aceasta dupa ce compania a ridicat recent preturile altor medicamente cu 9%. (Sursa: cnbc.com)
  • Conform unui site de specialitate (Crunchbase) Alphabet Inc. a cumparat in august 2017 Redux, un start-up din Marea Britanie. Aceasta din urma a inventat un sistem care permite telefoanelor sa redea sunet fara a avea boxe (ceea ce ar elibera spatiu pen- tru baterii sau alte componente) si, de asemenea, sa permita senzatii tactile utilizatorilor prin intermediul ecranului. (Sursa: Bloomberg).
  • Intel Corp. a anuntat ieri ca solutiile propuse pentru problemele de securitate identificate recent cu microcipurile companiei nu ar trebui sa reduca performantele PC-urilor cu mai mult de 10%. Compania a promis ca in curand va oferi informatii similare si privind serverele. (Sursa: Bloomberg).

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile