Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile importante ale zilei 17 ianuarie 2018

17/01/2018 | Bursa & Investitii | 1,828 views

  • Elliott Associates a raportat ca a vandut pe data de 10 ianuarie, 890.000 de GDR, echivalentul a 44.5 milioane de actiuni Fondul Proprietatea prin intermediul Manchester Securities la Bursa de la Londra. Pretul tranzactiei a fost de 11.6 USD/GDR, insumand aproximativ 10.32 milioane USD. (Sursa: Bursa)
  • Boeing Co. continua sa puna presiune pe furnizorii sai de componente, cum ar fi Zodiac Aerospace (FR.ZC), formand recent o alianta cu producatorul de scaune auto Adient Plc.. In acest fel o parte din productia viitoare a companiei franceze este amen- intata. (Sursa: Bloomberg).
  • Banca Transilvania a devenit actionar al Victoriabank, cu o participatie de peste 66%, alaturi de BERD. Victoriabank este prima banca deschisa in Republica Moldova ce ocupa a treia pozitie in sistem, dupa valoarea activelor. ( Sursa: ZF)
  • L’Oréal SA a inceput sa utilizeze culturi artificiale de piele in scopul crearii de cosmetice dedicate pentru piata chienza. Veniturile companiei franceze in aceasta piata au crescut cu 40% in ultimii 5 ani iar pana in 2021 se estimeaza ca va deveni cea mai mare din lume. (Sursa: Bloomberg).
  • Indicele de referinţă al bursei de la Varşovia, WIG 20, ar urma să atingă noi recorduri în primul trimestru al acestui an în condiţiile în care bursa este aşteptată să beneficieze de pe urma unor influxuri de capital în creştere pe pieţele europene, cât şi de menţinerea unei pieţe bull la nivel mondial, a declarat Tomasz Bardzilowski, CEO adjunct al firmei de brokeraj Vestor DM, citat de Warsaw Voice. Până la mijlocul acestui an, WIG20 ar urma să atingă 2.650 de puncte din moment ce acţiunile poloneze „nu sunt scumpe încă”.
  • Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău (MECF), listat pe segmentul principal de tranzacţionare AeRO, l-a desemnat pe Sorin Molesag la conducerea societăţii, începând cu 16 ianuarie, în urma încetării mandatului deţinut de Laura Warinschi.
  • International Business Machines Corp. si gigantul logistic A.P. Moeller-Maersk A/S au infiintat o asociatie in participatiune care intentioneaza sa foloseasca blockchain, tehnologia din spatele bitcoin, pentru a automatiza anumite procese din transportul international de marfuri. Operatiunile sunt planificate a incepe in a doua parte a lui 2018. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile