Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile importante ale zilei 18 ianuarie 2018

18/01/2018 | Bursa & Investitii | 1,978 views

  • Fondul Proprietatea incepe de astazi cea mai mare oferta publica de rascumparare de actiuni, 13% din capital reprezentand aproximativ 1.2 miliarde de actiuni.( Sursa : ZF)
  • Apple Inc. a declarat ca va repatria in SUA sutele de miliarde detinute in afara tarii, urmand sa plateasca 38 mld. USD ca taxe si sa investeasca circa 30 mld. in noi proiecte de capital. Restul din cei circa 250 mld. detinuti off-shore conform datelor din septembrie vor fi disponibili pentru a fi distribuiti actionarilor sau pentru achizitii. (Sursa: Bloomberg).
  • Mercur Craiova (MRDO), centru comercial din Craiova controlat în proporţie de 98% de SIF Oltenia, vrea să plătească dividende de 0,1377 lei pe acţiune din profitul pe 2017 şi cheamă în acest sens acţionarii pe 21 ianuarie pentru a aproba acest lucru.
  • Atata profitul net cat si cifra de afaceri pentru producatorul de aluminiu Alcoa Corp. au fost sub asteptarile pietei in T4/2017 pe fondul secetei din Brazilia care a redus productia de bauxita si a cresterii preturilor la energie in Spania care a ridicat cheltuielile de productie. Actiunile grupului au scazut cu pana la 6% in after-hours. (Sursa: Reuters)
  • Profitul trimestrial al Bank of America Corp. a scazut cu aproximativ 55% in T4 al lui 2017 in special din cauza unei cheltuieli extraordinare fiscale inregistrate ca urmare a noului cod fiscal american. Exceptand aceasta cheltuiala si alte elemente extraordinare profitul bancii a depasit cu 9% estimarile analistilor agregate de Reuters. (Sursa: Reuters)
  • Verizon Communications Inc. a anuntat ca se asteapta ca noua lege fiscala din SUA sa aduca un plus de 16.8 mld. USD (149.6% din profiturile primelor 9 luni) la rezultatul fiscal al T4/2017 in conditiile in care vor fi anulate unele provizioane fiscale. De asemenea, din 2018 compania telecom americana se asteapta ca o alta schimbare contabila sa creasca profitul inainte de taxare cu intre 4 si 4.8 mld. USD. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile