Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 12 februarie 2018

12/02/2018 | Bursa & Investitii | 1,963 views

O instanţă din Statele Unite ale Americii a admis cererea de anulare formulată de RCS&RDS, RCS Management şi DIGI Communications cu privire la litigiul de executare şi solicitare de despăgubiri iniţiat de un grup de cetăţeni americani, care cereau daune de 1,8 milioane de dolari, şi a încetat întreg procesul pe motiv de lipsă de competenţă materială.

Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale, a semnat un memorandum de înţelegere privind colaborarea între companie şi Eustream, operatorul sistemului slovac de transport gaze naturale, prin care îşi exprimă acordul pentru cooperarea împreună cu celelalte TSO-uri din Republica Cehă, Ucraina, Ungaria şi Bulgaria în vederea investigării posibilităţilor de dezvoltare a proiectului de gaze Eastring pe teritoriile României şi Slovaciei.

Uber Technologies a acceptat să plătească către Waymo, divizia din grupul american Alphabet specializată în dezvoltarea maşinilor autonome, suma de 245 milioane de dolari în acţiuni, pentru a pune astfel capăt unui conflict care deja a afectat imaginea firmei de ride-sharing, scrie Bloomberg.

Alro Slatina, unul dintre cei mai importati jucatori de pe piata de aluminiu din europa continentala, a raportat un profit preliminar de 317.6 milioane de lei, in crestere cu 372% fata de anul precedent, inregistrand cele mai bune rezultate din ultimii zece ani. La nivelul cifrei de afaceri, compania a inregistrat o crestere de 15% la valoarea de 2.46 miliarde de lei, obtinand un rezultat operational de 396.8 milioane de lei, in crestere cu 133%. (Sursa: raport companie, ZF)

Acţiunile Twitter au crescut cu până la 26% în tranzacţionarea de joi dimineaţă, avans păstrat până spre finalul sesiunii de tranzcţionare, după ce compania de social-media a raportat primul său profit trimestrial, potrivit Markets Insider. În prezent, în şedinţa de pretranzacţionare de pe bursa americană, Twitter avea o creştere de 12%.

Medlife a raportat un profit preliminar de 8.8 milioane de lei, in crestere cu 812% fata de pierderea de 1.2 milioane de lei aferenta anului 2016. Grupul Medlife a inregistrat in 2017 afaceri de 623 milioane de lei, in crestere cu 24%, obtinand un profit operational de 35.1 milioane de lei, in crestere cu 79% fata de anul precedent. ( Sursa: raport companie, ZF)

Procurorii germani au impus Airbus SE plata unei amenzi de 81.25 mil. EUR in urma scandalului de coruptie din jurul vanzarii de avioane de vanatoare Eurofighter catre Austria. Concernul european a primit, totusi, si o veste buna, liniile aeriene Emirates semnand contractul pentru livrarea a pana la 36 de aeronave super-jumbo A380 in valoare de pana la 16 mld. EUR, confirmand comanda anuntata acum cateva saptamani. (Surse: Financial Times, Bloomberg )

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile