Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 2 februarie 2018

02/02/2018 | Bursa & Investitii | 1,545 views

  • Conform unor surse din interior Viacom ia in calcul o fuziune cu CBS Corp., acest lucru putand avea impact asupra pretului actiunilor ambelor companii. (Sursa: Reuters)
  • Amazon.com Inc a raportat ieri cel mai mare profit trimestrial din istoria companiei, acesta fiind mai mult decat dublu fata de estimarile pietei (+16.7%, daca eliminam efectul fiscal pozitiv). Cifra de afaceri a companiei a fost si ea peste estimari, avansand cu 38% fata de perioada similara a anului precedent. (Sursa: Reuters)
  • Apple Inc. a emis estimari pentru cifra de afaceri a trimestrului curent si a raportat vanzari sub asteptari pentru modelul iPhone X in perioada de sarbatori a lui 2017. Acest lucru a condus la o evlutie oscilanta a actiunilor companiei chiar daca rezultatele financiare ale trimestrului au fost peste asteptarile analistilor. (Sursa: Bloomberg)
  • Alphabet Inc. a anuntat profituri ajustate pentru efectul noii legi fiscale cu 6.7% sub asteptarile analistilor din pricina cresterii costurilor cu publicitatea efectuata prin parteneri, aceasta in ciuda faptului ca veniturile au fost cu 1.2% peste asteptarile pietei. (Sursa: Bloomberg)
  • Actiunile Alibaba Group Holding Ltd. au scazut cu pana la 5.9% (cea mai mare scadere din ultimele 18 luni) in tranzactionarea de la New York dupa ce compania a anuntat reducerea marjelor sale operationale de la 39% la 31%. Aceasta in ciuda faptului ca veniturile si estimarile de crestere viitoare au fost peste asteptarile analistilor. (Sursa: Bloomberg)
  • Daimler AG a raportat un profit trimestrial record de 10.9 mld. EUR (+24% fata de T4/2016) in timp ce si vanzarile au avansat cu 7% iar dividendul anuntat este cel mai mare din istoria companiei (3.65 EUR/actiune). Totusi, in prima parte a zilei de ieri actiunile au avut o evolutie negativa, potential influentate si de asteptarile privind cresterea in continuare a cheltuielilor de cercetare-dezvoltare. (Sursa: abcnews.go.com)
  • Time Warner Inc, companie in curs de achizitie de catre AT&T a raportat rezultate trimestriale peste asteptarile analistilor cu 11.9% pentru profitul net ajustat, respectiv 2.25% pentru venituri. Evoltuia pozitiva a fost pusa in special pe seama evolutiei diviziei Home Box Office (HBO). (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile