Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 28 februarie 2018

28/02/2018 | Bursa & Investitii | 1,872 views

  • Erste Group a raportat in aceasta dimineata un profit net de 1.66 miliarde EUR, in crestere cu 8.5% fata de anul anterior. Veniturile din dobanzi au prezentat o usoara scadere de 0.5% la 4.35 miliarde EUR, in timp ce veniturile din comisioane s-au majorat cu aproximativ 4% la 1.85 miliarde EUR, fiind determinate de cresterea activitatii de tranzactionare. La nivel general veniturile operationale au scazut cu -0.3% la 6.67 miliarde EUR, prezentand o evolutie stabila, insa cheltuielile operationale s- au majorat cu 3.2%, evolutia fiind influentata de majorarea cheltuielilor administrative cu 3.2% la 4.16 miliarde EUR, compania inregistrand un rezultat operational de 2.5 miliarde EUR, in scadere cu 5.7% fata de anul anterior. ( Sursa: raport companie)
  • Transelectrica si-a bugetat pentru anul 2018, venituri de 2.8 miliarde RON, mai mici cu 8% fata de cele realizate in 2017 si un profit net de 73 milioane RON, in crestere cu aproximativ 180% fata de anul anterior. (Sursa: raport companie)
  • General Electric Co. va face schimbari majore in consiliul sau de administratie urmand sa fie inlocuiti 3 membrii ai acestuia, alte 5 astfel de posturi fiind eliminate prin reducerea marimii consiliului de la 17 la 12 membri. Schimbarile au ca scop declarat „cresterea implicarii si a responsabilizarii” acestora intr-un context in care pretul US.GE este in continua scadere iar compania se straduie sa isi imbunatateasca performantele financiare. (Sursa: Financial Times)
  • Consiliul de Administratie al Teraplast a aprobat ieri deschiderea a trei noi puncte de lucru ale companiei, concomitent cu inchiderea unui punct de lucru din judetul Galati. (Sursa: comunicat companie)
  • Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, care administrează active de circa 1.000 de miliarde de dolari, şi-a lichidat în 2017 participaţiile pe care le deţinea la bursa de la Bucureşti la companiile MedLife şi la Transelectrica, potrivit raportului publicat marţi pe site. Norvegienii au intrat în schimb acţionari la Digi Communications (prin achiziţionarea a 0,3% din capitalul social) şi la Compa Sibiu (2%), astfel că numărul com­pa­niilor româneşti la care sunt acţionari a rămas la zece.
  • Apple Inc. are in plan lansarea a trei noi telefoane inteligente pe parcursul lui 2018, cel mai probabil in toamna. Cel mai scump va fi un iPhone mai mare decat modelul X, urmat de o varianta imbunatatita a acestuia din urma si de o versiune mai ieftina. (Sursa: Bloomberg)
  • Romgaz estimeaza pentru 2018, un profit net de 1.3 miliarde lei, cu 30% mai mic fata de cel inregistrat in 2017. La nivelul veniturilor, compania estimeaza o scadere de 8% fata de 2017, la 4.6 miliarde lei, in timp cheltuielile totale sunt estimate la 2.9 miliarde de lei, in crestere cu 6.44% fata de ultima raportare, evolutia lor fiind determinata de cresterea productiei brute de gaze naturale cu 1.8%. (Sursa: raport companie)
  • JPMorgan Chase & Co a publicat ieri estimari optimiste in privinta evolutiei profitului sau brut care ar putea creste cu 17.5% in urmatorii cativa ani datorita cresterii ratelor dobanzilor, a gradului de automatizare si a dezvoltarii tuturor liniilor sale de afaceri. Banca este deja cea mai mare astfel de institutie din SUA dupa marimea activelor si cea mai profitabila din grupul sau de companii comparabile. (Sursa: Reuters)
  • OMV Petrom anunta o potentiala descoperire importanta de petrol, la mare adancime ,in estul Romaniei, explorarea fiind efectuata in parteneriat cu Hunt Oil. Conform oficialilor SNP, inca nu se stie cat de mare este noul bazin de hidrocarburi, dar rezultatele sunt incurajatoare. (Sursa: Economica.net)
  • Conform unei persoane ce are acces la aceste informatii Amazon.com Inc. a ajuns la un acord pentru achizitionarea Ring Inc, o companie care a dezvoltat o „sonerie inteligenta” care permite utilizatorilor sa converseze cu persoane care apar la usa locuintei chiar si cand respectiva persoana nu este acasa. In plus, Ring mai produce si sisteme de securitate si senzori de incendiu. Aplicatia de sonerie inteligenta, insa, deschide calea pentru ca Amazon sa poata livra produsele cumparate on-line chiar si cand clientii nu sunt acasa. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile