Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 6 februarie 2018

06/02/2018 | Bursa & Investitii | 1,830 views

  • Broadcom Ltd. a marit cu aproximativ 15% oferta pentru preluarea Qualcomm Inc, pretul implicit fiind cu circa 33% peste ultimul pret de inchidere al US.QCOM. Exista, se pare, o doza mare de scepticism in piata privind reusita noii oferte pe care Broadcom a numit-o „ultima si cea mai buna” a sa. (Sursa: Bloomberg)
  • Amazon.com Inc. si fiscul francez au ajuns la un acord in privinta amenzii de 200 mil. EUR pe care autoritatile franceze cautau sa o aplice gigantului retailer on-line. Nu este cunoscuta suma asupra careia cele doua parti au cazut de acord. (Sursa: Reuters)
  • Bursa de la Bucureşti a deschis marţi pe roşu, continuând scăderile de ieri, în linie cu pieţele internaţionale, indicele principal, BET, marcand un minus de 3,23% la ora 10.00. La randul lui, BET-FI înregistra un declin de 3,50%, iar BET-NG de 3,65%. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de Transgaz, cu un minus de 2,04%, urmată de Transelectrica, cu minus 1,52% şi BRD cu 1,51%.
  • Piaţa criptomonedelor a ajuns la o capitalizare de piaţă de 280 de miliarde de dolari la ora transmiterii acestei ştiri, scăzând puternic faţă de nivelul de ieri, când era la 380 mld. dolari. Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a reuşit să se prăbuşească spectaculos până la 6.000 de dolari, după ce în decembrie moneda virtuală atingea valoarea de 19.000 de dolari.
  • Pieţele financiare sunt în degringoladă. Bursele europene au cea mai neagră zi de la Brexit încoace, după ”măcelul” din Statele Unite şi SUA. Unda de şoc a ajuns şi la Bucureşti. Este o ”mare roşie” pe toate bursele lumii, dar indicii au început să dea semne de revenire.
  • Boeing Co. a primit o mana de ajutor de la firma de curierat UPS pentru a tine pe linia de plutire linia de avioane 747. Astfel, compania de transport marfa a comandat 14 aeronave Boeing 747-8 pentru a le folosi in activitatea sa de curierat. (Sursa: Reuters)
  • Pieţele din Asia au scăzut din nou marţi, în condiţiile în care investitorii au reacţionat puternic la vestea că indicele bursei americane Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii peste şase ani, informează site-ul postul BBC News.
  • Directorul general al Lululemon Athletica Inc. a parasit abrupt compania dupa ce au aparut informatii ca nu a respectat codul de conduita al acesteia. Totusi, el va primi circa 5 mil. de USD in urmatoarele 18 luni ca prima de concediere. (Sursa: Financial Times)
  • Compania de transport de gaze naturale Transgaz a plătit dividende de 3 mld. lei din 2008 încoace, adică de când este listată la bursă, randamentul unei acţiuni fiind de 140%, ajustat cu cotele din profit. Până în anul 2026 Transgaz şi-a propus realizarea a nouă proiecte în valoare de 1,6 mld. euro.

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile