Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 8 februarie 2018

08/02/2018 | Bursa & Investitii | 1,512 views

  • BRD a raportat preliminar pentru 2017, un profit net de 1.4 miliarde de lei, in crestere cu 85% fata de profitul inregistrat in anul precedent, acest rezultat avand la baza veniturile solide din activitatea de baza ( veniturile din dobanzi ) de 1.72 miliarde de lei ce au prezentat o majorare de 8.3% fata de perioada similara a anului precedent, la nivelul veniturilor operationale BRD a inregistrat 2.78 miliarde de lei. In ceea ce privesc cheltuielile operationale, acestea au crescut cu 6% pana la suma 1.47 miliarde de lei. (Sursa: raport companie)
  • Dupa un an 2017 in care Banca Transilvania a cumparat Bancpost si a investit in Republica Moldova, cumparand un pachet de actiuni important in cadrul Victoriabank, TLV a intrat in ierarhia celor mai valoroase 500 de branduri bancare la nivel global, calculata de Brand Finance, in prezent ocupand locul 486. (Sursa: Profit.ro)
  • Patria Bank, bancă rezultată din fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, vrea să îşi majoreze capitalul social cu maxim 60,5 milioane lei, la un total de 287 milioane lei, fondurile urmând să susţină planurile de dezvoltare.
  • Tesla Inc. a raportat pentru T4/2017 cea mai mare pierdere trimestriala din istoria sa dar si-a mentinut tintele de productie pentru Modelul 3 si a avut cea mai mica rata de consum a lichiditatilor din ultimele 5 trimestre. Pe de alta parte, compania a anuntat si ca se asteapta la cresteri ale cheltuielilor in decursul lui 2018. (Surse: Reuters, Bloomberg)
  • Airbus SE a anuntat ieri ca sunt posibile noi provizioane in privinta programului de dezvoltare a avionului militar de transport A400M dar si ca un nou acord cu 7 dintre tarilen NATO ii va limita expunereala viitoare astfel de provizionari. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile