Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 1 martie 2018

01/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,624 views

  • Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a hotarat ieri aprobarea unui program de rascumparare a 10 mil. actiuni, la un pret maxim de 3.5 Ron/actiune, urmand ca programul sa se desfasoare in perioada 1.03.2018 – 23.03.2018. ( Sursa: comunicat companie)
  • Administratorii dezvoltatorului imobiliar Practic Bucureşti, la care omul de afaceri Radu Dimofte este acţionar majoritar, propun distribuirea de dividende în sumă totală de 29,7 milioane lei, din profitul de 30,4 milioane lei aferent anului trecut.
  • Oil Terminal, si-a bugetat pentru anul 2018, venituri din exploatare in valoare de 162 mil. RON, in crestere cu 3% fata de rezultatele preliminare obtinute in 2017 si un profit net de 4.2 mil. RON, in scadere cu 19% fata de anul precedent. (Sursa: ZF)
  • Producătorul de vinuri Purcari (WINE), listat la jumătatea lunii februarie la Bucureşti prin vânzarea a 49% din capital pentru 186 mil. lei, îşi va publica rezultatele preliminare pentru 2017 în data de 5 martie 2018, arată datele publicate marţi la BVB. Publicarea raportului anual pe 2017, care va conţine informaţii detaliate cu privire la activitatea companiei, va fi făcută pe 15 iunie 2018.
  • Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, care administrează active de circa 1.000 de miliarde de dolari, şi-a lichidat în 2017 participaţiile pe care le deţinea la bursa de la Bucureşti la companiile MedLife şi la Transelectrica, potrivit raportului publicat marţi pe site.
  • Norvegienii au intrat în schimb acţionari la Digi Communications (prin achiziţionarea a 0,3% din capitalul social) şi la Compa Sibiu (2%), astfel că numărul com­pa­niilor româneşti la care sunt acţionari a rămas la zece.
  • Patria Bank a contractat saptamana trecuta de la actionarul sau majoritar EEAF Financial Services BV, doua credite subordonate la termen, in valoare de 8.6 mil. EUR. Cele doua imprumuturi au ca scop, continuarea directiei de crestere si imbunatatirea pozitiei in piata a PBK. ( Sursa: ZF)
  • Producătorul de ulei Argus a înregistrat, în 2017, pierderi de 9,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de 163,03 milioane de lei, arată datele raportate de companie către Bursa de Valori Bucureşti.
  • Conform a doua surse ramase anonime grupul Bayer AG este pe cale sa primeasca aprobarea conditionata a UE pentru achizitia Monsanto, cea mai mare companie de seminte agricole din lume. Noua entitate astfel creata ar controla peste 25% din piata de semiinte si pesticide a lumii. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile