Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 13 martie 2018

14/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,428 views

  • Bursa de Valori Bucuresti estimeaza pentru anul 2018 un profit net de 10.8 mil. RON, in crestere cu 9% fata de 2017, fara a lua in calcul castigul din fuziunea cu SIBEX si utilizarea pierderii fiscale. Se estimeaza ca Piata Reglementata va aduce in 2018 venituri de 19.5 mil. RON, in crestere cu 10% fata de anul precedent, in timp ce veniturile aferente Sistemului Alternativ de Tranzactionare sunt estimate la 160.9 mil. RON, in crestere cu 1% fata de 2017. (Sursa: raport companie)
  • Acţiunile EON şi RWE au explodat după ce s-a anunţat tranzacţia de 22 de miliarde de euro, care ar urma să restructureze industria germană de energie şi să preia controlul Innogy, stabilind un nou campion naţional.
  • Romcab Târgu-Mureş (MCAB), producător de cablaje, cheamă investitorii în data de 10 aprilie pentru a vota planul de reorganizare a societăţii. Acţiunile Romcab au fost suspendate în data de 20 februarie 2017, din cauza începerii procedurii de insolvenţă.
  • Actionarii Patria Bank au aprobat propunerea majorarii de capital cu 60.53 mil. RON, prin emiterea a 605.3 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0.1 lei. (Sursa: ZF)
  • Valoarea de piaţă a echipei de fotbal din Torino a ajuns la 694,35 milioane euro, după o apreciere de peste 50% a acţiunilor în ultimul an, în contextul în care indicele FTSE MIB, referinţa bursei milaneze, a înregistrat un avans de 16% în aceeaşi perioadă.
  • Constructorul de conducte Condmag (COMI) a înregistrat o apreciere de 195% a valorii de piaţă, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 81.500 lei. Astfel, capitalizarea bursieră a companiei ce a revenit astăzi în arena de tranzacîionare a ajuns la 14,3 milioane lei.
  • Presedintele SUA a emis ieri un ordin executiv prin care interzice preluarea Qualcomm Inc. de catre compania singaporeza Broadcom Ltd. din motive de securitate nationala, eliminand posibilitatea ca preluarea ostila initiata de acestia din urma sa se transforme intr-o fuiune evaluata la 117 mld. USD. (Sursa: Bloomberg)
  • Grupul OMV AG a dat publicitatii un plan strategic potrivit caruia profiturile operationale ar trebui sa creasca cu 70% pana in 2025 printr-o combinatie de reduceri de costuri, investitii noi si achizitii. (Sursa: marketwatch.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile