Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 27 martie 2018

27/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,632 views

  • Bittnet Systems (BNET), integrator local de soluţii IT & C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, propune acţionarilor o majorare de capital cu acţiuni gratuite, una cu aport în numerar şi posibilităţi de noi finanţări prin emiterea de obligaţiuni. Compania propune o majorare de capital cu acţiuni gratuite, prin care un investitor înregistrat la 29 iunie va primi 3 acţiuni gratuite la 5 deţinute. Bittnet propune o majorare de capital cu aport în numerar, pentru 3,04 milione de acţiuni noi, la un preţ de 0,95 lei, iar acţionarii înregistraţi pe 15 mai vor primi un drept pe preferinţă pentru fiecare acţiune deţinută, pentru a putea subscrie o acţiune având nevoie de 10 drepturi.
  • Electrica propune actionarilor acordarea unui dividend brut de 0.7237 lei/actiune, echivalentul unui randament de 6%, calculat la ultimul pret de inchidere. (Sursa: comunicat companie)
  • Prospectiuni a raportat o pierdere bruta aferenta anului 2017 in valoare de 34 mil. RON, in scadere cu 64% fata de anul precedent. La nivelul veniturilor din exploatare, compania a inregistrat o crestere de aproximativ 400% fata de 2016, insumand 110.09 mil.RON, in timp ce cheltuielile de exploatare au inregistrat o crestere de 27% fata de anul 2016 la 145.48 mil RON., evolutia lor fiind determinata de cresterea volumului de servicii prestate. Stabilizarea petrolului pe pietele internationale de la sfarsitul lui 2016, a condus la stimularea companiilor petroliere de a investii in proiecte de cercetare, influentand in mod pozitiv activitatea Prospectiuni. ( Sursa: comunicat companie)
  • Conform unor surse ramase anonime Deutsche Bank GA (DBK) are in vedere inlocuirea directorului general John Cryan. Se pare ca administratorii DBK sunt ingrijorati din pricina evolutiei financiare slabe a bancii. Posibilii succesori sunt Richard Gnodde, aflat in conducerea Goldman Sachs, Jean Pierre Mustier, directorul general al UniCredit SpA si Bill Winter, directorul general al Standard Chartered Plc. (Sursa: Reuters)
  • Cea mai importanta autoritate de protectie a consumatorului din SUA (Federal Trade Commission) a deschis o investigatie impotriva Facebook Inc. (US.FB), lucru care se intampla in general doar in cazuri de mare interes public. Mai mult, procurori din 37 de state ale SUA au trimis o scrisoare deschisa companiei cerand explicatii in cazul scandalului Cambridge Analytica. (Sursa: Reuters)
  • Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) propune acţionarilor în şedinţa din 27 aprilie un dividend brut pe acţiune de 0,53 lei, ceea ce la preţurile curente de tranzacţionare echivalează cu un randament de 15,8%.
  • Teraplast Bistriţa, producător de profile din materiale din plastic, propune acţionarilor un dividend brut de 0,0118 lei/acţiune, însemnând un randament de 2,7%, precum şi majorarea capitalului social cu maximum 21,4 milioane lei, pentru susţinerea activităţii curente a companiei.
  • Rompetrol Rafinare (RRC) propune acţionarilor ca din profitul net aferent exerciţiului financiar 2017 de 418,33 milioane lei, 397,41 milioane lei să fie îndreptaţi către acoperirea pierderilor din anii anteriori, în vreme ce rezerva legală figurează cu 20,91 milioane lei.
  • Dropbox, unul dintre cei mai importanţi jucători din zona de cloud, s-a listat pe bursa americană vineri, într-o IPO de 756 milioane dolari. Acţiunile au închis prima şedinţă de tranzacţionare cu o apreciere de 35%, în condiţiile în care bursa americană trecea printr-una dintre cele mai dure săptămâni din ultimii doi ani, la capătul căreia a căzut cu 5,7%.
  • Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns să controleze 50,09% din producătorul de cărămizi Cemacon, după ce au preluat încă 5,6% din companie prin intermediul firmei PIF Industrial, pentru suma de 3,5 milioane lei.
  • Sphera Group, operatorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, anunţă convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), prin care solicită aprobarea reducerii capitalului social subscris al societăţii de la 581,9 mil. lei la 525,7 mil. lei prin reducerea valorii nominale a acţiunilor de la 15 lei, la 13,5 lei.
  • Consiliul de administraţie al Turbomecanica le propune acţionarilor un dividend de 0,0242 lei/acţiune, adică alocarea unei sume de 8,94 milioane lei în acest sens, din profitul net de 13,6 milioane lei aferent anului trecut. La preţul de tranzacţionare de joi al acţiunilor Turbomecanica, randamentul dividendului este de 8,6%.

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile