Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 5 februarie 2018

05/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,439 views

  • Nuclearelectrica si-a bugetat pentru anul 2018 un profit net de 295.2 milioane RON, in scadere cu 3% fata de rezultatul raportat in 2017, in timp ce SNN, se asteapta sa realizeze venituri din exploatare de 2.07 miliarde RON, in crestere cu 7% fata de anul precedent. La nivelul rezultatului din exploatare, compania estimeaza o scadere de 3.5% fata de anul precedent la 362.7 milioane RON. (Sursa: raport companie)
  • Acţiunile Rovio, compania din spatele celebrului joc Angry Birds, au scăzut cu aproape 10% vineri, după ce şeful diviziei de gaming a plecat din cadrul grupului, scrie Financial TImes. Decizia vine la numai o săptămână după ce a avertizat că veniturile şi profitabilitatea vor fi mult sub estimările analiştilor în 2018.
  • Grupul german Siemens va lista divizia medicală, Healthineers, pe 16 martie, cu intenția de a obține 3,9-4,65 de miliarde de euro pentru o participație de 15%, relatează Bloomberg.
  • Conform ziarului german Handelsblatt, Volkswagen va face luna aceasta un prim pas important pentru listarea diviziei sale de camioane, care produce marci premium MAN sau Scania. Chiar daca decizia nu este inca finala se estimeaza ca IPO-ul ar putea sa aduca VOW circa 10 mld. EUR in schimbul unei participatii minoritare, grupul auto german urmand sa pastreze controlul entitatii listate. (Sursa: Reuters)
  • Cel mai mare grup de asigurari din Franta, AXA SA, este aproape de a achizitiona compania de asigiurari bahameza XL Group Ltd. (US.XL) care este listata in SUA si opereaza in principal pe piata americana, derivand aproape 1/3 din veniturile din prime de anul trecut din activitatea de reasigurare. La ultimul pret de inchidere de vineri valoarea de piata a US.XL depasea 11 mld. USD dupa ce pretul actiunilor sale a urcat cu peste 20% anul acesta. (Surse: Bloomberg, Financial Times)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile