Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 18 aprilie 2018

18/04/2018 | Bursa & Investitii | 1,704 views

  • Dupa ce Transgaz a iesit din cursa pentru cumpararea operatorului elen de transport al gazelor DESFA, deoarece principalii concurenti (consortiul format din Snam, Enagas Internacional si Fluxys) au depus o oferta mai buna, in valoare de 535 mil. EUR, cu 78 mil. EUR mai mult decat a oferit consortiul din care face parte Transgaz, Ministerul Energiei ce detine o participatie de 58.5% din TGN, a propus acordarea unui dividend brut de 43.38 lei/actiune (echivalentul unui randament al dividendului de 10.37% ,calculat la ultimul pret de inchidere), ce se traduce intr-o rata de distributie de 90% din profitul pe 2017. In prima faza, dividendul propus spre aprobare era de 25.22 lei/actiune, rata initiala de alocare a dividendului fiind 50% din profitul din 2017. (Sursa: Profit.ro)
  • Adunarea Generala a Actionarilor a Romgaz a aprobat in sedinta de ieri obiectivele strategice ale companiei ce prevad “Consolidarea pozitiei pe pietele de furnizare a energiei si intrarea pe piata de energie regenerabila”, “Cresterea portofoliului de resurse si rezerva de gaze, descoperirea de resurse noi, cresterea eficientei exploatarii resurselor actuale” si nu in ultimul rand “Crearea de valoare pentru actionari”. Totodata Romgaz are in vedere directii de dezvoltare noi, ce prevad constructia parcurilor de energie regerabila si accesarea unor piete noi, cum ar fi: industria petrochimica respectiv distributia si furnizarea de gaz natural comprimat. (Sursa: raport companie)
  • Johnson & Johnson (US.JNJ) si-a crescut usor estimarile de vanzari pentru anul curent dar si le-a mentinut pe cele de profit. Veniturile T1/2018 au crescut cu 12.6% (cu 2.8% peste asteptarile analistilor) in timp ce profitul trimestrului a fost cu 1.9% peste estimarile agregate de Reuters. Chiar si asa, reactia dupa deschiderea sedintei de la New York a fost de usoara scadere (cu pana la -1.6%). (Sursa: Reuters)
  • Profitul International Business Machines Corp (US.IBM) a publicat estimari pentru profitul anului in curs cu 0.2% sub asteptarile pietei, conducand la o scadere de pana la 6% a pretului actiunilor sale in tranzactionarea after-hours. Aceasta desi profitul ajustat raportat pentru T1/2018 a fost cu 1.2% peste astaptari pe fondul unei cresteri de circa 5% a veniturilor datorata liniilor de business de cloud computing si ciber-securitate. (Sursa: Reuters)
  • Goldman Sachs Group Inc (US.GS) a raportat un profit net aferent celui mai recent incheiat trimestru fiscal cu 27% in crestere si 24.6% peste estimarile analistilor. Veniturile totale au crescut si ele cu 25% dar chiar si acest lucru nu a fost destul pentru a mentine o traiectorie pozitiva a pretului actiunilor (acestea scazand cu pana la 1.9% in urma anuntului bancii). Evolutia respectiva poate sa fi fost influentata de faptul ca Goldman a declarat si ca nu va face rascumparari de actiuni in T2 al lui 2018 ci va folosi fondurile disponibile pentru a incerca sa extinda diverse linii de afaceri. (Sursa: Reuters)
  • Transgaz anunta inceperea lucrarilor la statiile de comprimare din cadrul proiectului BRUA Faza1 (Podisor, Bibesti si Jupa), fiecare statie urmand sa fie echipata cu doua agregate de comprimare (unul in functiune si unul de rezerva), investitia in cele trei statii insumand 288.7 mil. RON (fara TVA). Pe langa cele trei statii de comprimare, BRUA FAZA 1 presupune si constructia conductei de transport gaze naturale Podisor – Recas, in lungime de 479 km. Valoarea totala estimata pentru Faza 1 este de aproximativ 478.6 mil, urmand ca UE sa acopere costuri de aproximativ 180 mil. EUR. (Sursa: comunicat companie)
  • Dupa decesul fostului Administrator si Presedinte al Consiliului de Administratie Hung Ching – Ling, la data de 13.04.2018 Consiliul de Administratie al ROCE a aprobat numirea dlui. Huang Lian Neng ca Administrator provizioriu si Presedinte al Consiliului de Administratie, pana la data numirii unui administrator definitv de catre urmatoarea AGA. (Sursa: comunicat companie)
  • General Electric Co (US.GE) a anuntat vineri ca a facut provizioane de 4.24 mld. USD si isi va reduce cu 30 centi/actiune profiturile raportate pentru 2016 si 2017, in linie cu anuntul facut mai devreme in 2018 legat de aplicarea unor noi standarde contabile. GE va raporta veniturile pentru T1/2018 vinerea aceasta. (Sursa: Reuters)
  • Doua entitati de reglementare din SUA au propus o amenda de 1 mld. USD pentru a Wells Fargo & Co (US.WFC) pentru fraudele legate de asigurari auto si imprumuturi ipotecare. Stirea a intunecat faptul ca raportarile financiare pentru T1/2018 au aratat un profit in crestere cu 6%, respectiv cu aproape 8% peste asteptarile pietei. Veniturile totale ale bancii au scazut, totusi, cu 1.4% pe fondul contractarii activitatii de creditare la nivelul institutiei. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile