Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 20 aprilie 2018

20/04/2018 | Bursa & Investitii | 1,454 views

  • Bittnet Systems, una dintre cele mai active companii de IT din Romania, intentioneaza sa-si creasca volumul de afaceri de la 43 mil. RON in prezent la 100 de mil. RON pana in 2020, echivalentul unui plus de 133%, cresterea fiind sustinuta de existenta unei piete in continua dezvoltare pentru serviciile de stocare date si cloud si de potentialul de achizitie a altor companii din sector. ( Sursa: ZF, convocator AGA companie)
  • Producatorul de caramizi Cemacom Cluj, deruleaza in perioada 25 aprilie – 17 mai o oferta de rascumparare a 5% din capital, la un pret de 0.55 lei pe actiune, cu 43% mai mic fata de pretul de inchidere de ieri. (Sursa: ZF)
  • Fratii Paval, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, au achizitionat un pachet de 550 mii actiuni Conpet, ajungand de la o detinere de 1.4% la o detinere de 7.4%, valoarea tranzactiei fiind de aroximativ 72.3 mil. RON. ( Sursa: ZF)
  • Procter & Gamble Co (US.PG), cel mai mare producator de bunuri de larg consum al lumii, a raportat rezultate trimestriale ce au depasit cu putin asteptarile analistilor, notand ca marjele sale sunt sub presiune din pricina reducerea stocurilor in magazine si cresterea costurilor cu materiile prime si transportul. Profitul ajustat a fost cu 2% peste valorile asteptate in timp ce vanzarile, desi in crestere cu 4.3%, au fost cu doar 0.4% peste estimarile analistilor. (Sursa: Reuters)
  • Iberdrola SA (ES.IBE), cea mai mare companie de utilitati electrice a Spaniei, ia in considerare cresterea ofertei facute pentru achizitionarea societatii de distributie electricitate din Brazilia Eletropaulo SA, escaladand lupta pentru achizitia acesteia in care Iberdrola concureaza cu compania americana AES Corp. (Sursa: Bloomberg)
  • Conform Convocatorului AGEA publicat la finalul zilei de ieri, Banca Transilvania (TLV) vrea sa atraga suma de 350 mil Euro printr-o emisiune de obligatiuni cu scadenta de 10 ani. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor este programata pentru 23/24.5.2018, in cadrul sedintei urmand sa se aprobe si listarea la BVB a obligatiunilor noi emise. Data de referinta stabilita in convocator este 8 mai a.c.. (Sursa: zf.ro)
  • S.N.G.N Romgaz (SNG) intentioneaza sa se retraga din cadrul perimetrelor de concesiune Snina și Medzilaborce (Slovacia). In acelasi timp compania doreste preluarea unei cote de participare de 8,33% corespunzătoare perimetrului Svidnik care revine Romgaz, ca urmare a retragerii JKX din cadrul acordurilor de concesiune și de operare în comun aferente perimetrelor Snina, Medzilaborce și Svidnik. Pentru aprobarea acestor decizii, Consiliul de Administratie al producatorului roman de gaze a convocat Adunarea Generala Extraordinara a actionarilor pentru data de 22 mai a.c.. (Sursa: raport companie)
  • American Express Co. (US.AXP) a intrecut cu 8.8% estimarile Wall Street privind profitul celui mai recent incheiat trimestru si a publicat estimari pentru anul financiar in curs aflate la capatul superior al asteptarilor publicate anterior. Dupa publicarea raportului actiunile companiei au mai avansat cu pana la 3.6% in tranzactionarea after-hours. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile