Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 8 mai 2018

08/05/2018 | Bursa & Investitii | 1,776 views

  • In perioada 23 – 27 Aprilie 2018, SIF Transilvania a răscumpărat un număr de 677 mii acțiuni echivalentul unei tranzacții in valoare de 153 mii RON. (Sursa: raport companie)
  • Romgaz dă dividende din profitul anului trecut şi din rezerve legale după ce acționarii companiei au aprobat in AGA distribuirea unui dividend de 4.99 RON, din care 4.34 aferent rezultatului anului 2017, şi 0.65 aferent rezultatului reportat. (Sursa: bursa.ro)
  • SIF Moldova îşi schimbă denumirea în First Romania Capital Invest, după ce acționarii au aprobat modificarea Actului Constitutiv al societății. Aceasta schimbare vine in încercarea de a se diferenția de celelalte 4 SIF-uri. (Sursa: profit.ro)
  • T-Mobile US Inc., filiala americana a Deutsche Telekom (DTE) a ajuns la un acord pentru achizitionarea Sprint Corp. in schimbul unei parti a noii entitati astfel formate. CEO-ul acesteia a afirmat ca se va forma astfel operatorul de telefonie mobila cu cea mai mare capacitate din SUA. Compania-mama, DTE, a anuntat si ea ca din cauza tranzactiei estimeaza ca isi va depasi intervalul-tinta pentru rata de acopearire a serviciului datoriei pana in 2021. (Sursa: Reuters)
  • Compania petroliera Chevron Corp. (US.CVX) a anuntat o crestere cu aproape 35% a profitului net (28% peste asteptari) pe fondul cresterii preturilor petrolului dar si a productiei companiei. (Sursa: Reuters)
  • Achzitia Xerox Corp. (US.XRX) de catre Fujifilm Holdings Corp. a fost blocata in instanta pe motiv de conflict de interese la nivelul directorului Xerox. In prezent se incearca o renegociere a intelegerii, la presiunea actionarilor activisti care au initiat si procesul. (Sursa: Reuters)
  • Sphera Franchise Group, companie ce administreaza restaurantele sub mai multe branduri recunoscute, vor extinde reteaua de restaurante Taco Bell din Romania, anuntand deschiderea celui de-al treilea restaurant pe piata locala in mallul ParkLake, deschiderea restaurantului fiind stabilita pentru luna iulie 2018. (Sursa: ZF)
  • In perioada 23–27 aprilie 2018, Fondul Proprietatea si-a rascumparat 4,490,044 actiuni ordinare in valoare de 4.31 mil RON. Tranzactiile avand loc la un pret mediu de 0.96 pe actiune. (Sursa: raport companie)
  • Rezultatele trimestriale ale Apple Inc. (US.AAPL) fost usor peste asteptari: +0.5% pentru veniturile totale si +1.85% pentru profit in timp ce limita superioara pentru estimarile veniturilor din trimestrul curent a fost cu 3.7% peste estimarile pietei. Apple a anuntat si o crestere a sumei alocate pentru programul de rascumparare cu 100 mil. USD. (Sursa: Reuters)
  • Directorul general si o serie dintre membrii consiliului de administratie al Xerox Corp (US.XRX) vor demisiona pentru a incheia amiabil procesul intentat de o serie de actionari. Compania a trimis Fujifilm Holdings o cerere de renegociere a acordului de absorbtie anuntat anterior iar noul consiliu de administratie se va intalni pentru a discuta optiuni de a iesi din aceasta intelegere. (Sursa: Reuters)
  • OMV Petrom a inregistrat in T1 2018 un profit net de 854 mil. RON, in crestere cu 38% fata de aceeasi perioada a anului 2017. La nivelul cifrei de afaceri, SNP a inregistrat o crestere de 5% fata de T1 2017, la 4.875 mld. RON, evolutie determinata de cresterea preturilor produselor petroliere si de cresterea volumului de vanzari de energie electrica. Profitul operational al grupului a crescut fata de T1 2017 cu 35% la 1.08 mld. RON. (Sursa: ZF)
  • In aceasta dimineata, Teraplast a raportat o pierdere aferenta primului trimestru de 1.07 mil. RON. Desi la nivelul veniturilor totale, TRP a inregistrat o crestere de 96% la 130.9 mil. RON, profitul operational a scazut cu 60% la 857.8 mil. RON, evolutia fiind determinata de cresterea cheltuielilor cu materiile prime si materiale consumabile cu 130% la 112.3 mil. RON. Pierderea financiara raportata in T1 2018 de 1.4 mil. RON, in crestere de aproximativ 4 ori fata de aceeasi perioada a anului precedent, a influentat negativ rezultatul net al companiei. (Sursa: raport companie)
  • Tesla Inc. a raportat cea mai mare pierdere trimestriala din istoria sa (709.6 mil. USD, cu aproape 115% peste cea din T1 al anului trecut). Comparativ cu estimarile pietei, pierderea ajustata a fost, insa, cu 6.4% mai mica. Pretul actiunilor a fost afectat cu pana la 5% la un moment dat dupa ce, in timpul conferintei ce a insotit publicarea rezultatelor, CEO-ul Elon Musk a inceput sa intrerupa intrebarile mai incomode ale analistilor pe motiv ca ar fi „plicticoase”. (Sursa: Reuters)
  • In timp ce Fujifim Holdings a anuntat ca va contesta incheierea amiabila din procesul intentat de o serie de actionari impotriva Xerox Corp. (US.XRX), a aparut o oferta rivala de cumparare. Astfel, compania specializata in preluari Apollo Global Management si-a exprimat interesul de a achizitiona Xerox, aruncand noi indoieli asupra preluarii de 6.1 mld. USD negociate cu Fujifilm. (Sursa: Reuters)
  • Conform unui reportaj CNBC-TV18, Amazon.com Inc. (US.AMZN) a facut o oferta de cumparare a 60% din Flipkart, cel mai mare rival al sau din India, incercand sa impiedice achizitia acestuia de catre Walmart, despre care existau informatii in presa ca ar fi aproape de a prelua Flipkart pentru 10-12 mld. USD. (Sursa: Reuters)
  • Profitul trimestrial ajustat al Chesapeake Energy Corp. (US.CHK) a intrecut cu aproape 26% estimarile analistilor agregate de Reuters ajutate de cresterea productiei de petrol si gaze naturale dar si de reducerea costurilor. (Sursa: Reuters)
  • Conform unor surse ramase anonime Societe Generale SA (FR.GLE) este aproape de a rezolva amiabil doua anchete din SUA (privind manipularea Libor si darea de mita in Libia) contra sumei de 1 mld. USD, suma aproximativ egala cu provizioanele deja alocate pentru aceste doua cauze. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile