Smarter_way_USA

Soft pentru monitorizarea calculatoarelor și analiza activității angajaților

12/05/2018 | Diverse | 2,099 views

Cyclope este o soluție larg utilizată atât de firme private cât și de instituții publice pentru o mai bună gestiune a activității prestate de angajați în sistemul informatic, cât și a resurselor tehnice ale companiei.

Cyclope respectă întru totul legislația în vigoare cu privire la respectarea dreptului la intimitate al angajaților, astfel că rapoartele oferite nu conțin date cu caracter personal cum ar fi parolele introduse, conținutul emailurilor, conținutul conversațiilor pe chat, tastele apăsate, etc.

Click pentru a testa gratuit softul de monitorizare si analiza

Sistemul Cyclope este dezvoltat 100% în România de câtre o firmă autohtonă de software (Amplusnet) și este utilizat cu succes atât de instituții importante din sectorului public cât și de companii private, din România și din străinătate.

Cyclope respectă în totalitate legislația din România cu privire la culegerea datelor cu caracter personal – Legea 677/2011. Asta deoarece Cyclope NU preia date cu caracter personal și, ca urmare, nu intră sub incidența acestei legi. Cyclope afișează DOAR numele site-urilor sau al ferestrelor în care lucrează angajatul (ex. Word, Excel, AutoCAD, etc) şi durata de utilizare a fiecăreia în parte.

Mai concret, Cyclope nu înregistrează conținutul email-urilor, al site-urilor accesate, al conversațiilor de pe chat, al documentelor sau al aplicațiilor utilizate de angajații dumneavoastră. Astfel, s-ar putea spune că Cyclope este pentru activitatea la calculator ceea ce este desfășurătorul facturii pentru vorbitul la telefon.

Pentru o mai bună înțelegere, putem face o analogie cu sistemul de monitorizare al centralelor telefonice: deși înregistrarea conversațiilor propriu – zise este ilegală, monitorizarea numerelor cu care se vorbește, a orei și a duratei convorbirilor este perfect legală. Pe baza experienței noastre în domeniu, vă recomandăm să comunicați angajaților dumneavoastră următoarele aspecte:

  • Compania dumneavoastră deține proprietatea intelectuală asupra tuturor datelor de afaceri sub orice formă – și are dreptul de a accesa și de a proteja aceste date – chiar dacă sunt stocate pe dispozitivele personale.
  • Intimitatea la locul de munca este una limitata. Astfel modul în care sunt folosite resursele companiei (autoturisme, telefoane fixe/mobile, conexiunile la Internet, fax, imprimante, computere) poate fi supravegheat cu scopul determinării parametrilor de funcționare, optimizarea lor sau detectarea abuzurilor.
  • Există o politică de utilizare acceptabilă (acceptable use policy) care explica cum se pot folosi resursele firmei și dacă acestea pot fi folosite în interes personal. Dacă nu aveți o astfel de politică vă recomandăm să definiți una.
  • Există anumite interdicții legate de folosirea anumitor aplicații, protocoale de comunicare, echipamente în cadrul companiei. Din nou, dacă nu aveți o astfel de politică vă recomandăm să definiți una.

Click pentru a testa gratuit softul de monitorizare si analiza

Pot exista repercursiuni dacă se constată că angajatul folosește resursele companiei într-un mod care încalcă politicile companiei. O lista scurtă de exemple ar putea fi: se folosește telefonul mobil al companiei pentru convorbiri personale, se folosește mașina de serviciu în afara programului de lucru, se listează documente personale sau se accesează/folosesc web site-uri sau aplicații interzise (exemplu: descărcarea de torente pe computerele firmei).

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile