Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 20 iunie 2018

20/06/2018 | Bursa & Investitii | 2,031 views

  • DIGI Communications a intrat in structura indicelui MSCI Frontier Markets 100 alaturandu-se altor sase actiuni romanesti prezente in structura indicelui urmarit de fonduri institutionale ce dispun de active de peste 12 mld. USD. (Sursa: ZF)
  • Retailerul britanic N Brown Group PLC (UK.BWNG) a declarat ieri ca planuieste sa-si inchida toate magazinele si sa-si mute intreaga activitate online. Compania nu a precizat cate locuri de munca ar fi afectate, iar magazinele generau doar 15 mil. GBP (2% veniturile totale) si reprezentau o pierdere de 3 mil. GBP. (Sursa: Reuters)
  • Conpet anunta aprobarea noilor tarife de catre ANRM incepand cu 19.06.2018. Conform noilor modificari, tariful pentru activitatea de transport tara a crescut cu 5.8% de la 79.75 lei/tona la 84.37 lei/tona in timp ce pentru activitatea de transport import s-a aprobat modificarea pragului de tarifarea de la 100 mii tone/luna la 120 mii tone/luna. Pentru rafinaria Midia tariful pentru cantitati de pana la 120 mii tone/luna a crescut cu 237% de la 8 lei/tona la 24.74 lei/tona, in timp ce pentru cantitati mai mari de 120 mii tone/luna tariful a crescut tot cu 237%, de la 7.33 lei/tona la 24.74 lei/tona. (Sursa: comunicat companie)
  • Ford Motor Co. (US.F) a anunat ca va lichida un joint venture creat cu Daimler AG format pentru a dezvolta tehnologia celulelor de combustibil pentru automobile. Companiile au ales sa dezvolte pe viitor aceasta tehnologie in-house. (Sursa: Reuters)
  • Conform Reuters, este putin probabil ca Unilever (UK.ULVR) sa ramana in compozitia indicelul FTSE, odata ce compania isi va muta sediul central in Olanda. De asemenea, greva transporatorilor in Brazilia ar putea afecta vanzarile mult mai tare decat se astepta compania, impiedicand livrarile catre fabrici si magazine timp de 11 zile, reducand vanzarile Q2 2018 cu 150 mil. EUR. Brazilia reprezentand aproximativ 6% din vanzarile Unilever. (Sursa: Reuters)
  • Dafora are pe ordinea de zi a AGA din 23 iulie, propunerea reducerii capitalului social de la 100.2 mil. RON la 5 mil. RON in vederea acoperirii partiale a pierderilor inregistrare. (Sursa: ZF)
  • Oficialii de top ai companiei Fiat Chrysler Automobiles NV (US.FCAU) si sindicatul United Auto Workers sunt acuzati ca ar fi conspirat sa incalce legea referitoare la conditiile de munca. Un fost director executiv este anchetat ca ar fi dat mita liderilor de sindicat pentru a manipula rezultatul negocierilor. (Sursa: Reuters)
  • Medlife anunta achizitia platformei medicale online “SfatulMedicului.ro”, platforma infiintata in urma cu 15 ani ce inregistreaza o medie lunara de peste 3.2 mil. de utilizatori unici. Pe langa serviciul de informare pe care-l ofera aceasta platforma, utilizatorii pot accesa serviciul de autoevaluare medicala si interpretare online a analizelor. (Sursa: comunicat companie)
  • Consiliul de conducere al Twenty-First Century Fox Inc’s (US.FOXA) ar putea decide astazi daca va accepta oferta de 65 mld. USD in cash a companiei Comcast Corp. sau cea de 52 mld. USD in actiuni din partea Walt Disney Co. (Sursa: Reuters)
  • Romgaz actioneaza in instanta impotriva producatorilor de gaze autohtoni, ce au livrat cantitati de gaze naturale pe piata reglementata peste cantitatea care era obligata sa o livreze pentru fiecare client, urmand ca prejudicial adus SNG sa fie calculate ca diferenta dintre pretul de vanzare pe piata reglementata si cel de pe piata libera aferent cantitatii de gaze livrate in plus pe piata reglementata. Decizia de a actiona in instanta survine in urma unor masuri dispuse de Curtea de Conturi in cadrul controlului din 2016. (Sursa: comunicat companie)
  • Dupa mai bine de 120, General Electric, una dintre cele 12 companii care au format initial indicele DJIA in 1986 va iesi din compozitia acestui indice urmand sa fie inlocuita de Walgreens, companie de activeaza in industria farmaceutica. (Sursa: ZF)
  • ASF a aprobat programul de rascumparare de actiuni al SIF2, programul prevede achitizia de pana la 11 mil. actiuni, echivalentul a 1.08% din capitalul social al companiei. Pretul de rascumparare a fost stabilit la 1.81 lei/actiune, mai mare cu 27% fata de inchiderea de ieri. Programul de rascumpare se va derula in perioada 20.06.2018 – 10.07.2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Doua surse au declarat ca Volkswagen (DE.VOW) si Ford sunt in discutii preliminare pentru a incheia o alianta in dezvoltarea si productia dubelor de transport. De asemenea, Abraham Schot a fost numit CEO-ul interimar al Audi cu efect imediat, in locul lui Rupert Stadler. Volkswagen a fost amendata de autoritatile germane cu 1 mld. EUR pentru masluirea testelor de noxe prin instalarea unui software pe 10.7 mil. masini intre 2007 si 2015. Acesta suma se adauga celor 4.3 mld. USD pe care compania a fost de acord sa le plateasca in ianuarie 2017. (Sursa: Reuters)
  • Conform celor afirmate de Ministrul Economiei, proiectul BRUA va asigura accesul Romaniei la cel putin trei surse de gaze si va conecta regiunea tarii noastre la reteaua din Vestul Europei. Pe data de 4 iulie TGN a anuntat ca a demarat constructia Fazei 1 a proiectului BRUA, ce presupune constructia conductei Podisor-Recas in lungime de 479 km. Dupa finalizarea Fazei 1 a proiectului BRUA se va putea asigura fluxul bidirectional de gaze natural spre Bulgaria prin interconectorul Giurgiu-Ruse.
  • Oracle Corp. (US.ORCL) a raportat ieri un profit trimestrial in crestere cu 5.5%, datorita cresterii din sectorul de cloud care a compensat scaderea in partea operationala traditionala de licentiere de software. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 3.3%, ajungand la 11.25 mld. USD. (Sursa: Reuters)
  • Amazon.com Inc. (US.AMZN) planuieste sa vanda pe platforma din Brazilia produsele cosmetice ale firmelor Grupo Boticario si Natura Cosmeticos SA. Brazilia reprezinta o piata importanta in industria cosmeticelor, clasandu-se a patra in topul global (dupa SUA, China si Japonia), populatia cheltuind aproximativ 30 mld. USD anual pe produse de machiaj, tratament de par si alte produse similare. (Sursa: Reuters)
  • Veniturile companiei Adobe Systems Inc. (US.ADBE) au depasit asteptarile analistilor pentru cel de-al 8-lea trimestru consecutiv, datorita cresterii partii de business de digital media, acesta crescand la 1.55 mld. USD. Veniturile companiei au crescut de la 1.77 mld. USD la 2.20 mld. USD (depasind estimarea de 2.16 mld. USD a analistilor). Venitul net pe Q2 2018 a ajuns la 663.2 mil. USD, crescand semnificativ fata de aceeasi perioada a anului trecut (374.4 mil USD). (Sursa: Reuters)
  • Conform unor surse citate de South China Morning Post, autoritatile chineze au aprobat preluarea companiei olandeze NXP Semiconductors de catre Qualcomm Inc. (US.QCOM), tranzactie evaluata la 44 mld. USD. Surse din piata considera ca acesta a fost ultimul obstacol major in fata preluarii. (Sursa: Reuters)
  • Etihad Airways analizeaza variante de a anula sau amana o parte a comenzii pentru 25 de avioane mini-jumbo 777X produse de Boeing Co. (US.BA), ceea ce ar reduce valoarea ofertei cu cateva miliarde de dolari SUA. (Sursa: Reuters)
  • Conform Reuters pretul actiunile FedEx Corp (US.FDX) ar putea fi afectat de tensiunile acumulate cu privire la nivelul taxelor vamale intre SUA si China, scazand ieri in timpul perioadei de tranzactionare cu aproape 2%, inainte de publicarea raportului trimestrial. Profitul Q4 2018 (an fiscal) a depasit asteptarile analistilor, ajungand la 17.3 mld. USD (+10.2%). (Sursa: Reuters)
  • Comcast Corp (US.CMCSA) determinata de recenta aprobare data companiei AT&T Inc, a oferit 65 mld. USD pentru a achizitiona activele media a Twenty-First Century Fox Inc (US.FOXA). Compania considera ca oferta lor este superioara celor de la Walt Disney Co, care au oferit 52 mld. USD in actiuni. (Sursa: Reuters)
  • Producatorul elvetian de medicamente Roche planuieste sa achizitioneze pentru 2.4 mld. USD restul companiei Foundation Medicine (US.FMI), care se ocupa cu cercetarea si diagnosticarea cancerului. Se asteapta ca tranzactia sa se incheie in cea de-a doua jumatate a anului. (Sursa: Reuters)
  • Microsoft Corp (US.MSFT) lucreaza la o tehnologie care ar putea elimina casierii si cozile de la linia de marcat din magazine, tehnologie ce va concura cu magazinele automatizate promovate de Amazon.com Inc. Conform unor surse anonime, compania este in discutii cu Walmart Inc. pentru o posibila colaborare. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile