Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 26 iunie 2018

26/06/2018 | Bursa & Investitii | 1,452 views

  • Conform celor afirmate de presedintele SIF Oltenia, decizia de alocare a celor 140 mil. EUR reveniti din tranzactia cu titlurile BCR va ramane la alegerea investitorilor insa compania are in vederea propunerea unui program de rascumparare suplimentar celui aprobat la data de 25 aprilie 2018. De asemenea pe lista posibilitatilor se afla si alocarea unei parti din bani catre investitii in companii listate. (Sursa: ZF)
  • Depogaz, filiala de stocare a gazelor naturale nou infiintata de Romgaz, are in plan extinderea afacerilor. Adunarea Generala a Actionarilor Romgaz se va intruni pe 27 iulie 2018, pentru a aproba extinderea obiectului de activitate a Depogaz de la activitatea de inmagazinare a gazelor la efectuarea lucrarilor de constructii a proiectelor pentru fluide, lucrari de instalatii electrice sau activtiati de inginerie si consultanta tehnica. (Sursa: economica.net)
  • AT&T (US.T) a anuntat ieri ca ar putea sa cumpere compania de anunturi online AppNexus Inc, la mai putin de o luna de la achizitia Time Warner Inc. Cateva surse anonime au estimate ca oferta de achizitie ar fi in jur de 1.6 mld. USD. In urma acestei posibile achizitii, AT&T va putea concura cu Google si Facebook pe segmentul de anunturi online. (Sursa: Reuters)
  • Grupul Advent va achizitiona unitatea de distributie a energiei a companiei General Electric Co. (US.GE) pentru 3.25 mld. USD. In urma tranzactiei, General Electric va iesi din acest segment de business. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Campbell Soup Company (US.CPB) au crescut cu 9.42% ieri, reprezentand cea mai mare cresterea a pretului actiuniii din mai 2000 (+11.2%). Compania Campbell a anuntat o posibila preluare de catre Kraft Heinz Co. Odata cu schimbarea CEO-ului, Denise Morrison urmand sa iasa la pensie, firma a anuntat ca va revizui strategia intregului portofoliu. (Sursa: Marketwatch)
  • Harley-Davidson Inc (US.HOG) a anuntat ieri ca ar putea muta productia motocicletelor exportate in tarile din UE, din SUA spre alte facilitati internationale, compania previzionand ca taxele vamale ar putea costa compania intre 90

    100 mil USD anual. In 2017, Harley a vandut aprox. 40,000 de motociclete in Europa, reprezentand 16% din vanzarile totale. Compania nu doreste sa creasca preturile motocicletelor in urmatoarele luni.

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile