Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 29 iunie 2018

29/06/2018 | Bursa & Investitii | 2,188 views

  • General Electric Co. (US.GE) a anuntat ca va renunta la business-ul din domeniul sanatatii, GE Healthcare si isi va vinde participatiile din firma de servicii petroliere Baker Hughes, astfel concentrandu-se pe motoarele pentru aeronave, centralele energetice si pe energia regenerabila. Planul companiei este de a-si reduce datoriile, creste numerarul si de a reduce marimea GE Capital. (Sursa: Reuters)
  • Bittnet Systems a primit din partea ASF aprobarea majorarii de capital social cu aproximativ 18.27 mil. actiuni gratuite emise de companie, data de inregistrare este 29.06.2018 si data platii este 02.07.2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Facebook Inc. (US.FB) a anuntat ieri ca va permite anumite anunturi care promoveaza criptomonedele din partea unor utilizatori verificati, dar va continua interzicerea anunturilor legate de ofertele initiale de monede. (Sursa: Reuters)
  • Romgaz a primit la data de 26.06.2018 din partea Ministerului Energiei suma de aproximativ 20.9 mil. RON, reprezentand prima rata aferenta contractului de finantare pentru investitia “Ciclu combinat cu turbine pegaz” de la Iernut. Contractul de finantare incheiat intre SNG si Ministerul Energiei are ca si obiectiv finantarea nerambursabila in valoare de 320.9 mil. RON pentru investitia de la Iernut. (Sursa: comunicat companie)
  • Audi (DE.NSU) a incheiat un parteneriat cu un startup din Israel, Cognata Ltd. cu scopul de a dezvolta mai rapid vechiculele autonome. Platforma companiei israeliane simuleaza mai multe scenarii pentru a recrea conditii realistice, eficiente inaintea testarii vehiculelor pe drumuri, astfel Audi putand sa produca intr-un timp mai redus masinile autonome. (Sursa: Reuters)
  • In urma finalizarii investigatiei privind posibila incalcare a Legii Concurentei, Consiliul Concurentei a decis amendarea Grupului Medlife cu 864 mii. RON (echivalentul a 20% din profitul aferent T1 2018) pentru intelegeri anticoncurentiale care au avut ca efect restrictionarea semnificativa a concurentei pe piata serviciilor de prelevare, procesare si stocare de celule stem. (Sursa: ZF)
  • Compania BMW, desi a anuntat ca nu vrea sa mute productia din Marea Britanie din cauza Brexitului, a inceput dezvoltarea unei noi locatii pentru asamblare in Olanda pentru brandul Mini, astfel reducandu-si dependenta de productia din Marea Britanie. (Sursa: Reuters)
  • Sphera Franchise Group va deschide un nou restaurant Taco Bell in centrul comercial Constanta City Park, acesta fiind primul restaurant din afara Bucurestiului deschis sub acest brand. (Sursa: ZF)
  • Compania Walt Disney Co (US.DIS) a primit aprobarea din partea autoritatilor din SUA sa achizitioneze activele media a Twenty -First Century Fox Inc pentru 71.3 mld. USD cu conditia de a vinde canalele de sport regionale a firmei Fox. Walt Disney Co, primind aceasta aprobare, are un avantaj fata de Comcast. (Sursa: Reuters)
  • Incepand cu 1 iulie 2018, tarifele reglementate aferente serviciului de transport al energiei electrice si a serviciilor de sistem vor prezenta modificari. Tariful de transport al energiei electrice va creste cu 7.5% de la 16.86 lei/MWh la 18.13 lei/MWh, tariful de servicii de sistem tehnologic va prezenta o scadere de 13.4% de la 12.06 lei/MWh la 10.44 lei/MWh, in timp ce tariful de servicii de sistem functionale nu se va modifica. (Sursa: raport companie)
  • Fujifilm Holdings Corp a anuntat ieri ca daca Xerox (US.XRX) nu va prelungi parteneriatul in 2021, va concura impotriva acestuia in zona Asia-Pacific si de asemenea, va deveni un rival pentru Xerox in America si Europa. (Sursa: Reuters)
  • ASF a aprobat prospectul de oferta publica secundara de vanzare a actiunilor ALR, detinute de actionarii majoritari VIMETCO N.V. si CONEF S.A. Obiectul ofertei publice secundare este vanzarea unui pachet de aproximativ 383.8 mil. actiuni ALR (echivalentul a 53.7% din capitalul social), la un pret de subscriere stabilit pentru investitorii de retail de maxim 6.18 RON/ actiune. Oferta urmeaza sa se deruleze in perioada 2 iulie 2018 – 16 iulie 2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Conagra Brands Inc (US.CAG) a declarat ieri ca ar putea cumpara Pinnacle Foods Inc pentru 8.1 mld. USD, crescandu-si astfel cota de piata in segmentul de alimente congelate si snacks-uri. In urma acestei posibile achizitii, Conagra ar deveni a doua companie in piata alimentelor congelate din SUA in functie de nivelul vanzarilor, dupa Nestle. (Sursa: Reuters)
  • Conpet (COTE) a incheiat un act aditional aferent contractului cu Petrotel Lukoil S.A. prin intermediul caruia s-au modificat pozitiv tarifele pentru serviciile de transport al titeiului din import de la Oil Terminal la rafinaria Petrotel Lukoil. Valoarea totala a contractului inainte de implementarea acestor modificari era de 72.2 mil. RON, echivalentul a 19% din cifra de afaceri inregistrata in 2017. (Sursa: comunicat companie)
  • General Mills Inc. (US.GIS) a anuntat o eliminare a 625 de joburi pentru a reduce costurile, prezentand o scadere a vanzarilor iaurtului Yoplait, dar si o crestere a costurilor de transport. Compania a raportat o crestere de 2% a vanzarilor nete, ajungand la 3.89 mld. USD, care coincide cu asteptarile analistilor. Marjele brute au crescut la 36.5%, in crestere fata de valoarea de 34.7% din aceeasi perioada a anului anterior. (Sursa: Reuters)
  • Volvo AB si FedEx Corp (US.FDX) au anuntat ieri ca au inceput testarea publica a tehnologiei de „platooning” in SUA, care permite camioanelor conectate digital sa consume mai putin combustibil facand parte dintr-un convoi, circuland la distanta mica pe o autostrada in Carolina de Nord. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile