Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 5 iunie 2017

05/06/2018 | Bursa & Investitii | 1,733 views

  • Vrancart anunta depunerea Proiectului de fuziune prin absorbtie a societatii Giant Prodimpex S.R.L, aceasta societate fiind detinuta in proportie de 100% de VNC inca din iulie 2015. Fuziunea prin absorbtie a Gian Prodimpex de catre Vrancart va permite integrarea si optimizarea activitatii economice, eliminarea dificultatilor operationale, eliminarea sarcinilor administrative redundante precum si intarirea pozitiei pe piata prin extinderea gamei de produse. (Sursa: comunicat companie)
  • Microsoft Corp. (US.MSFT) a declarat ieri ca planuieste sa achizitioneze site-ul GitHub Inc pentru 7.5 mld. USD, platforma utilizata de mai mult de 28 mil. developeri. Microsoft incearca astfel sa concureze mai bine cu Amazon in domeniul „cloud”. (Sursa: Reuters)
  • Dupa anuntul de ieri, Impact face senzatie semnand un nou contract de antrepriza cu DAS SRL, avand ca obiect executarea de catre antreprenor a tuturor lucrarilor necesare in vederea finalizarii proiectului Luxuria Domenii Residence. Valoarea contractului este de 16.7 mil. EUR, echivalentul a 65% din cifra de afaceri inregistrata in anul precedent. (Sursa: comunicat companie)
  • Conform unor sure din interior banca italiana Unicredit (IT.UCG) exploreaza posibilitatea de a fuziona cu banca rivala franceza Societe Generale. Atat CEO-ul francez al Unicredit cat si o parte din membrii CA ai SocGen analizeaza eventualul parteneriat, planul initial cu o durata de 18 luni fiind insa amanat din pricina situatiei politice din Italia. (Sursa: Financial Times)
  • Proiectul imobiliar “Baba Novac Residence” in valoare de 34 mil. EUR, dezvoltat de catre SIF Moldova prin subsidiara sa, intra in ultima faza din cadrul programului de vanzare a apartamentelor. Conform comunicatului emis de catre companie, vanzarile din Faza 2 au depasit pragul de {etoroCFDrisk}% apartamente vandute din total. Ultima etapa va include un numar de 121 de apartamente si va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2019. (Sursa: comunicat companie)
  • Compania americana ConocoPhilips Co. (US.COP) se pregateste sa-si vanda detinerile din Cenovus Energy Inc. in valoare de 2 mld. USD, cel mai probabil in iulie-iulie sau incepand cu luna septembrie. (Sursa: Reuters)
  • SIF Transilvania a anuntat ca DIICOT a inceput urmarirea penala impotriva lui Constantin Fratila, membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si a altor persoane fizice si juridice cu care acestea ar fi actionat concertat, suspiciunile fiind de manipulare a Bursei prin tranzactii simulate cu actiuni SIF 3. (Sursa: Profit.ro)
  • Walmart (US.WMT) a anuntat vanzarea in procent de 80% a diviziei neperformante din Brazilia. Compania nu a confirmat valoarea tranzactiei dar a anuntat ca se asteapta la inregistrarea unei sume de 4.5 mld. USD in cel de-al doilea trimestru al anului curent. (Sursa: Reuters)
  • Pentru anul gazier 2018-2019, ANRE a aprobat un venit total reglementat de 882.9 mil. RON, in scadere fata de cel aprobat in 2017 cu 7.47%. De asemenea ANRE a aprobat un tarif de rezervare de capacitate pe termen lung pentru punctele de intrare de 1.68 lei/MWh, in scadere cu 4.5% si pentru punctele de iesire de 1.63 lei/MWh, in scadere cu 6.3% fata de tariful aprobat in 2017. In ceea ce priveste tariful volumetric pentru cantitatea de gaze natural transportate catre sistemele de distributie a scazut cu 19.6% la 1.97 lei/MWh in timp ce tariful volumetric pentru cantitatea de gaze natural transportata numai prin Sistemul National de Transport a scazut cu 15% la 2.72 lei/Mwh. (Sursa: raport companie)
  • Boeing Co. (US.BA) a incheiat un parteneriat cu compania franceza Safran SA pentru productia si intretinerea unitatilor de energie auxiliara ale avioanelor. Compania americana isi continua astfel strategia se a se extinde pe noi nise lucrative detinute pana acum de sub-antreprenori. (Sursa: Reuters)
  • Impact Developer a anuntat ca la data de 31 mai 2018, a incheiat un contract de antrepriza, avand ca beneficiar pe Devbon SRL, al carui obiect este executarea tuturor lucrarilor de constructii, instalatii si montaj de echipamente, in vederea finalizarii a 6 imobile amplasate in Bucuresti. Valoarea contractului este de 6.23 mil. EUR, echivalentul a peste 10% din cifra de afaceri neta a companiei. (Sursa: comunicat companie)
  • Banca franceza Societe Generale (FR.GLE) va trebui sa plateasca mai mult de 1 mld. USD pentru a rezolva disputele legale din SUA si Franta, fiind acuzata de mituirea oficialitatilor din Libia, dar si de manipularea ratei LIBOR. (Sursa: Reuters)
  • Compania Bayer (DE.BAYN) a lansat o oferta de drepturi de subscriere pentru un pachet de actiuni in valoare de 6 mld. EUR, parte a pachetului de finantare pentru a putea achizitiona producatorul de seminte Monsanto la 63.5 mld. USD. Suma este mai mica decat se anticipa initial. De asemenea, exista informatii ca Bayer va definitiva achizitia pana pe 7 iunie, doarece dupa 14 iunie Monsanto ar putea cere un pret mai mare sau chiar s-ar putea retrage din achizitie. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile