Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 7 iunie 2018

07/06/2018 | Bursa & Investitii | 1,817 views

  • Actionarii TGN vor vota astazi valoarea dividendului pe care compania urmeaza sa-l distribuie din rezultatul net aferent anului 2017. Ministerul economiei solicita distribuirea unui dividend de 45.38 lei/actiune (echivalentul unui randament al dividendului de 11.7%), in timp ce conducerea companiei a propus un distribuirea unui dividend de 25.5 lei/actiune (echivalentul unui randament al dividendului de 6.6%). (Sursa: ZF)
  • Volkswagen AG (DE.VOW) a anuntat ca din pricina introducerii unor noi reglementari privind testarea emisiilor si consumului de combustibil (respectiv WLTP) va fi fortata sa intrerupa productia pentru anumite modele trimestrul viitor. Acest lucru ar urma sa aiba unele repercusiuni si asupra fortei de munca. (Sursa: Reuters)
  • Actionarii Tesla (US.TSLA) au votat in favoarea lui Musk, acesta pastrand in urma votului atat functia de presedinte CA cat si e CEO, spre nemultumirea fondului de investitii al Norvegiei. Musk a declarat ieri ca au ajuns sa produca 500 de sedanuri model 3 pe zi si considera ca va ajunge sa produca 5.000 bucati saptamanal pana la sfarsitul lunii iunie. (Sursa: Reuters).
  • Wells Fargo & Co. (US.WFC) va renunta la activitatea de retail din o parte a patru state americane (Indiana, Michigan, Ohio si Wisconsin) urmand a isi vinde cele 52 de sucursale din zona Flagstar Bancorp Inc. (Sursa: Reuters)
  • Achizitia producatorului de motoare cu combustibil solid Orbital ATK Inc (US.OA) va putea fi pusa in practica (cel mai probabil dupa inchiderea pietei de la New York de astazi) dupa ce autoritatile SUA au aprobat, cu anumite conditii, achizitia furnizorului NASA de catre Northrop Grumman. (Sursa: Reuters)
  • Conform unor surse anonime faimosul investitor Carl Icahn a achizitionat o mica participatie in compania farmaceutica Allergan Plc. (US.AGN). Icahn este un mai vechi sustinator al directoului general al companiei care in acest moment se afla sub presiune din partea unor alti investitori de tip activist. (Sursa: Reuters)
  • HP Inc (US.HPQ), cel mai mare producator de PC-uri clasice din lume, a anuntat ca va creste numarul de persoane disponibilizate pana la finalul lui 2019 cu pana la 900 fata de ultimele cifre anuntate ca probabile, ajungand la 5.000 angajati (10% din forta totala de munca). Compania a anuntat si ca sumele provizionate pentru restructurari vor creste de la 500 mil. USD la 700 mil. USD. (Sursa: Reuters)
  • Titlurile companiei Twitter (US.TWTR) vor fi incluse in compozitia indicelui S&P 500, inlocuind Monsanto Co., care va fi achzitionat de Bayer AG. In urma anuntului pretul actiunii US.TWTR a avansat cu pana la 5%. (Sursa: Reuters)
  • Noul raport de evaluare al IAR Brasov, solicitat de catre SIF Transilvania vine cu un pret de 11.18 lei/actiune, cu aproximativ 20% mai mare decat cel obtinut in evaluarea precedenta, in conditiile in care a trecut o luna de la prima evaluare. Dupa prima evaluare, SIF Transilvania si-a exprimat nemultumirea fata de pretul de 9.34 lei/actiune, inaintand o solicitare de reeevaluare, prin intermediul acestor evaluari stabilidu-se conditiile de pret ca SIF3 sa se retraga din actionariatul IARV. (Sursa: Profit.ro)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile