Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 8 iunie 2018

09/06/2018 | Bursa & Investitii | 1,546 views

  • DIGI anunta inceperea programului de rascumparare adoptat in AGA din 2 mai 2018. Pragramul de rascumparare prevede achizitionarea a maxim 10% din capitalul social subscris, la un pret maxim per actiune egal cu media celor mai mari preturi din fiecare dintre cele cinci zile de tranzactionare inainte de daca achizitiei plus 5%, si la un pret minim per actiuni egal cu media celui mai mic pret din fiecare dintre cele cinci zile de tranzactionare inainte de data achizitiei minus 5%. (Sursa: comunicat companie)
  • Compa Sibiu a semnat actele pentru contractarea de credite pentru investitii, linii de credit, leasing si scrisori de garantie bancara intr-un plafon cumulat de pana la 30 mil. EUR, pentru acest an. (Sursa: Profit.ro)
  • Conform Bloomberg, presedintele CA al Deutsche Bank AG (DBK), Paul Achleitner, a propus actionarilor si guvernului german sa analizeze o posibila fuziune cu Commerzbank. Nu a avut loc inca nicio discutie oficiala intre cele doua banci, iar actionarii nu par interesati de propunerea sa pe moment. Ulterior publicarii stirii, banca a dezmintit ca ar testa in mod activ aceasta ipoteza. (Sursa: Reuters)
  • Daimler AG (DAI) a prezentat ieri doua prototipuri de camioane electrice (unul de mare tonaj si unul de dimensiuni medii). Ambele au o raza de circa 4-500 km si se asteapta sa fie livrate incepand cu 2021. Camionul electric de mare tonaj anuntat de Tesla pentru 2020 ar urma sa aiba o raza de actiune de 800 – 1,000 km insa compania nu are inca o fabrica pentru respectivele camioane. Volkswagen si Navistar dezvolta si ele, impreuna, un prototip electric care este asteptat in 2019. (Sursa: Reuters)
  • Compania General Motors Co. (US.GM) a declarant ieri ca ii va vinde baterii companiei japoneze Honda Motor Co., o baterie avand pretul de 10.000 – 12.000 USD. Acest acord se estimeaza ca va reduce pretul masinilor electrice dupa 2020. (Sursa: Reuters)
  • Ford Motor Co. (US.F) planuieste sa inchida fabrica din Blanquefort, Franta, daca nu va reusi sa o vanda. In prezent, in fabrica lucreaza 900 de angajati, care dupa discutiile dintre sindicat si management vor fi concediati sau vor iesi mai repede la pensie in septembrie 2019. (Sursa: Reuters)
  • McDonald’s Corp. (MCD) urmeaza sa faca un val de concedieri pentru a reduce numarul de angajati din „middle management”, avand astfel nu doar costuri mai mici dar si mai putine niveluri intre consultantii ce tin legatura cu fransizatii si directorul general. Nu au fost oferite cifre exacte privind numarul de posturi vizate. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile