Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 10 iulie 2018

10/07/2018 | Bursa & Investitii | 1,402 views

  • Conform CFO-ului Ramon Fernandez, Orange (FR.ORA) ar putea fi interesat de potentiale parterneriate cu alti operatori pe piata de origine franceza. Compania considera ca are o pozitie importanta pe piata, si astfel nu va fi cea care va porni discutiile pentru o posibila consolidare. (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul Hewlett Packard Enterprise Co (US.HPE), Antonio Neri a declarat ca ar putea diminiua impactul viitoarelor taxe vamale impuse de SUA produselor manufacturate in China, prin cresterea productiei la fabrica din Wisconsin. Taxele vamale impuse saptamana trecuta nu afecteaza in mod direct compania, dar HPE ia lua in calcul o posibila modificare a planurilor de productie daca se va dovedi a fi necesar. (Sursa: Reuters)
  • Dupa mai multe perioade in care SNG a fost condusa de un Consiliu de Administratie provizoriu, actionarii producatorului national de gaze naturale au hotarat alegerea a sapte membri pentru un mandat de patru ani in consiliu de administratie. Printre membrii consiliului de adimistratie se regaseste Liviu Nistoran, fost presedinte al consiliului de administratie provizoriu, creator al brandului Evolio si fost Presedinte al CA al Hidroelectrica. (Sursa: ZF)
  • Snap Inc. (US.SNAP) ar putea lansa un serviciu vizual de cautare prin care utilizatorii vor fi trimisi direct la portofoliul de produse Amazon.com Inc. Prin negocierea unui acord cu Amazon, prin care Snap sa fie platit pentru clientii care accesează serviciul, acesta ar putea genera inca o sursa de venit pentru companie. (Sursa: MarketWatch)
  • Apple Music (US.AAPL) ar fi depasit numarul de utilizatori ai serviciului Spotify, devenind cel mai utilizat serviciu de acest tip din SUA. Ambele aplicatii au peste 20 mil. de utilizatori americani care platesc pentru acest serviciu, dar conform unor surse anonime din industrie, Apple a reusit sa atraga mai multi utilizatori decat Spotify. Daca rata de crestere Apple Music se mentine constanta, compania ar putea sa-si mentina sau chiar sa isi mareasca cota de piata in SUA. La nivel global, utilizatorii Spotify depasesc nr. celor ai Apple Music. (Sursa: mashable.com)Prodcatorul de electrocasnice Electroarges a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca si-a marit detinerea in cadrul producatorului de textile Braincof la 60.5% din capitalul social al companiei, dupa ce in trecut detinea 17.6%. (Sursa: ZF)
  • Tesla Inc (US.TSLA) a crescut preturile modelelor X si S cu mai mult de 20,000 USD in China. Compania este una dintre primele producatoare de masini americane care au ales sa creasca preturile masinilor odata cu cresterea tensiunilor datorate de impunerea noilor taxe vamale intre SUA si China. Vanzarile din China au contribuit cu 17% in 2017 la veniturile totale ale Tesla. De asemenea, Musk ar planui sa viziteze Shanghai si Beijing pe parcursul acestei saptamani. (Sursa: Reuters, MarketWatch)
  • Vanzarile in China a companiei Ford Motor (US.F) continua sa scada si in iunie (-38%), producatorul inregistrand cea mai proasta jumatate a anului de cand a inceput operatiunile pe piata chineza in 2001. In prima jumatate a anului 2018, Ford a vandut doar 400,443 vehicule, in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: Reuters)
  • Twenty-First Century Fox Inc (US.FOXA) ar pregati o noua oferta pentru a achizitiona Sky Plc, evaluat la 25 mld. GBP, care ar depasi oferta Comcast Corp de 12.50 GBP per actiune. (Sursa: Reuters)
  • Explorarea gazelor din Marea Neagra este pusa sub semnul intrebarii in urma votului plenului Camerei Deputatilor prin care a fost adoptata legea offshore, legea ce produce o crestere semnificativa a regimului fiscal in domeniu. Reprezentantii principalelor companii concesionate au afirmat ca adoptarea acestei legi ii indeparteaza de o decizie finala favorabila de investitie. (Sursa: Profit.ro)
  • PayPal Holdings Inc (US.PYPL) ar fi interesat de noi achizitii de pana la 3 mld. USD anual, in urma celei mai mari achizitii de pana acum, a start-up-ului suedez iZettle pentru 2.2 mld. USD. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile