Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 14 iulie 2018

14/07/2018 | Bursa & Investitii | 1,652 views

  • Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a declarat ieri ca vanzarile in prima jumatate a anului au crescut cu 1.8%, vanzand 1.24 mil. masini. Evolutia favorabila s-a datorat cresterii cererii din Europa, America si Asia. In luna iunie s-au vandut 238,920 unitati (+2.7%). Vanzarile masinilor electrice BMW si Mini au crescut cu mai mult de 42%, in special pe pietele care ofera stimulente pentru achizitia vehiculelor electrice. BMW ar putea raporta rezultatele trimestriale pe 3 august. (Sursa: MarketWatch)
  • ALRO modifica prospectul de vanzare de actiuni printr-un amendament publicat joi la inchiderea bursei. Amendamentul prevede prelungirea ofertei de subscriere pana la 19 iulie 2018 si modificarea pretului de subscriere de la 6.18 lei/actiune la 4 lei/actiune. Investitorii de retail trebuie sa subscrie la pretul fix de 4 lei/actiune iar acestia vor beneficia de un discount de 7% din pretul de oferta pentru subscrierile facute pe toata durata perioadei de oferta. (Sursa: comunicat companie)
  • In urma anuntului de ieri a Broadcom Inc. (US.AVGO) de a achizitiona compania de software CA Inc pentru 18.9 mld USD, pretul actiunii a scazut cu peste 13%, pierzand aceeasi suma din valoarea sa de piata. Incercarea companiei de a-si diversifica activitatea, nu i-a convins pe investitori, actiunea scazand cu 19% in timpul perioadei de tranzactionare. Broadcom ar putea raporta rezultatele trimestriale pe 6 septembrie. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Amazon.com Inc (US.AMZN) au avut o evolutie pozitiva ieri, crescand cu peste 2.3%. Conform MarketWatch, anumiti analisti au declarat ca estimeaza un pret tinta al companiei net superior celui din prezent, de 2,000 USD (in crestere de la 1,800 USD). Analistii au luat in considerare marimea companiei si ritmul accelerat de investitie prin care Amazon.com reuseste sa-si depaseasca concurenta, inregistrand o crestere de 50% a business-ului de cloud trimestrul anterior. Amazon.com ar putea raporta rezultatele trimestriale pe 26 iulie. (Sursa: MarketWatch)
  • Dupa tranzactia esuata cu China Energy, KazMunayGas (KMGI) actionarul majoritar al Rompetrol Rafinare anunta ca nu a renuntat la planul de majorare a participatiei in RRC, estimand ca va finaliza in acest an sau in 2019 achizitia unui pachet suplimentar de 26.7% din actiunile companiei de la statul roman. (Sursa: Profit.ro)
  • Vrancart, producator de hartie, carton si ambalaje a finalizat preluarea integrala a Rom Paper Brasov, jucator important pe piata producatorilor de hartie igienico-sanitara din Romania. Tranzactia este finalizata la doi ani dupa semnarea contractului si este estimata la valoarea de pana la 6.5 mil. EUR. (Sursa: Profit.ro)
  • Rezultatele trimestriale ale PepsiCo Inc (US.PEP) au fost peste asteptari, compania pare sa se redreseze avand vanzarile de bauturi doar in scadere cu 0.9% fata de anul trecut, cea mai mica scadere din ultimele 4 trimestre. Veniturile nete ale companiei au crescut cu 2.4% la 16.09 mld. USD, din care 5.19 mld. USD reprezentand segmentul de bauturi. (Sursa: Reuters)
  • Intel Corp (US.INL) a anuntat ieri ca planuieste sa achizitioneze eASIC, un producator de cipuri, relativ mic, dar care va ajuta in diversificarea activitatii companiei, pentru a se specializa si in alte produse pe langa cipurile CPU. Intel va raporta rezultatele trimestriale pe 26 iulie. (Sursa: Reuters)
  • SNP a publicat in aceasta dimineata indicatorii operationali preliminari aferenti T2 2018. Vanzarile totale de produse rafinate, s- au diminuat cu 11.71% fata de T2 2017, la 1.13 mil, iar volumul total de vanzari de hidrocarburi s-a diminuat cu 6.16% la 13.7 mil. De asemenea, in T2 2018 volumul vanzarilor de gaze naturale a scazut cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut la 9.51 TWh, in timp ce productia neta de energie electrica s-a majorat cu 163% la 0.42 TWh. In T2 2018 pretul mediu al petrolului s-a majorat cu aproximativ 50% fata de T2 2017. (Sursa: comunicat companie)
  • Pfizer Inc (US.PFE) a anunat ieri ca planuieste sa se reorganizeze in 3 divizii (fiind impartita in prezent in 2 unitati), separand business-ul de sanatate pe care compania incerca sa il vanda inca de anul trecut. Prin reorganizare, compania ar putea sa se concentreze sa dezvolte mai eficient fiecare divizie in parte. Pfizer va raporta rezultatele trimestriale pe 31 iulie. (Sursa: Reuters)
  • Autoritatile antitrust UE ar putea amenda Alphabet Inc (US.GOOGL) pentru ca ar fi abuzat ilegal de pozitia dominanta de pe piata a sistemului de operare Android pentru telefoanele moible. Valoarea amenzii s-ar putea ridica la ordinul miliardelor de euro, iar autoritatile UE i-ar putea cere companiei sa isi schimbe practicile utilizate in afaceri. Alphabet va raporta rezultatele trimestriale pe 23 iulie. (Sursa: MarketWatch, Wall Street Journal)
  • Oil Terminal va imprumuta 25 mil. de lei pentru modernizarea unui rezervor de petrol si pentru achizitionarea a doua skiduri pentru masurarea fiscalizata a produselor petroliere. Actionarii companiei au decis contractarea creditului in adunarea generala extraordinara din 11 iulie 2018. (Sursa: ZF)
  • Tesla Inc (US.TSLA) a incheiat un acord cu autoritatile chineze pentru a construi o fabrica in Shanghai, prima fabrica in afara SUA, care va dubla potentialul de productie a companiei. Tesla ar planui sa produca primele masini la 2 ani dupa deschiderea fabricii, construind pana la 500,000 de unitati anual dupa 2-3 ani. (Sursa: Reuters)
  • Productia de petrol si gaze a OMV Petrom a scazut cu 5% in T2 fata de aceeasi perioada a anului trecut, insumand 160,000 de barili pe zi, dar in acelasi timp barilul s-a scumpit cu 50%. In ciuda scaderii de productiei, pierderile ar putea fi compensate de evolutia favorabila a barilului. (Sursa: zf.ro)
  • Nordstrom Inc (US.JWN) a anuntat ca se asteapta ca vanzarile anului fiscal 2018 sa fie de 15.2-15.4 mld. USD, sub asteptari (de 15.8 mld. USD). Actiunile companiei au scazut ieri cu peste 5% in timpul perioadei de tranzactionare. (Sursa: MarketWatch)
  • Compania Transelectrica l-a reales in functia de CEO pe Adrian Rusu, care avea aceasta functia din mai, si a prelungit cu o durata de 2 luni mandatele unor membri ai Directoratului. (Sursa: zf.ro)
  • Departamentul de justitie SUA a facut un apel in legatura cu fuziunea dintre Time Warner Inc. si AT&T Inc. (US.T). Acordul a primit aprobarea in iunie de la un judecator federal, acesta neimpunand nicio conditie. Departamentul de justitie considera ca o fuziune intre cele doua companii ar descuraja competitia si ar determina o crestere a preturilor pentru consumatori. AT&T va raporta rezultatele trimestriale pe 24 iulie. (Sursa: CNBC).
  • Twenty-First Century Fox Inc. (US.FOXA) a crescut oferta pentru Sky, evaluand compania la 32.5 mld. USD, dorind sa plateasca 14 GBP per actiune, superior ofertei de 12 GBP/act a Comcast. Fox ar putea raporta rezultatele trimestriale pe 8 august. (Sursa: Reuters)
  • Comenzile de aeronave din prima jumatate a anului a companiei Boeing Co (US.BA) ar fi de doua ori mai mari decat cele ale Airbus SE, iar livrarile de avioane au crescut cu 7.4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: Reuters)
  • Noul director al diviziei de inteligenta artificiala a Apple Inc (US.AAPL), John Giannandrea, atras acum 3 luni de la Google, va supraveghea si dezvoltarea tehnologiei pentru Siri. Vocile aplicatiilor rivalilor precum Alphabet Inc si Amazon.com Inc au avut rezultate mai bune raspunzand la intrebari fata de Siri, iar mutarea Apple de a aduce in proiect angajati de la competitorii principali ar putea imbunatati Siri. Apple va raporta rezultatele T3 2018 pe 31 iulie. (Sursa: MarketWatch, Wall Street Journal)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile