Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 4 iulie 2018

02/07/2018 | Bursa & Investitii | 1,475 views

  • General Electric (US.GE) a declarat vineri ca a obtinut o modificare suplimentara de 437 mil. USD pentru un contract guvernamental de design, fabricare, integrare si testare a motoarelor produse pentru Pentagon. (Sursa: Reuters)
  • Conducerea Transelectrica cauta solutii pentru rezolvarea blocajelor intampinate in derularea proiectelor de investitii si mentenanta, pentru anul 2018 compania are planificate investitii de 400 mil. Conform oficialilor companiei, marti a avut loc o intalnire intre conducerea TEL si reprezentatii contractorilor si furnizorilor in care s-au stabilit masuri de urgentare a programului de investitii, principalul obiectiv al companiei fiind realizarea efectiva a investitiilor ce vor genera pe termen lung sustenabilitate. (Sursa: Profit.ro)
  • Autoritatile SUA i-au cerut companiei Glencore (UK.GLEN) sa puna la dispozitie documentele in legatura cu operatiunile din Congo, Venezuela si Nigeria in urma unor acuzatii de coruptie. Glencore a declarat ca documentele cerute sunt pentru a investiga activitatea incepand cu 2007 si pana in prezent in cele 3 tari. (Sursa: Reuters)
  • Chinezii de la China Energy au renuntat la achizitionarea pachetului de 51% din actiunile KMG International, actionarul majoritar al Rompetrol Rafinare, in conditiile in care termenul limita pentru indeplinirea tuturor conditiilor pentru ca tranzactia sa fie eligibila a fost 30 iunie 2018, iar acesta nu va fi prelungit. (Sursa: ZF)
  • Amazon.com Inc. (US.AMZN) a anuntat ieri ca ar putea achizitiona farmacia online PillPack, astfel acesta intrand in competitie directa cu distribuitorii de medicamente si lanturile de farmacii. Valoarea achizitiei nu a fost confirmata, desi cateva surse anonime ar fi declarat ca este in jur de 1 mld. USD. (Sursa: Reuters)
  • ALR publica prospectul ofertei publice secundare de vanzare a unui pachet de 53.7% din capitalul social detinut de cei doi actionari majoritari, VIMETCO N.V. si CONEF S.A. Conform prospectului, investitorii de retail beneficiaza de un discount de 7% fata de pretul final in cazul in care vor subscrie in primele 4 zile ale ofertei. Perioada de subscriere este 02 iulie 2018 – 16 iulie 2018. (Sursa: raport companie)
  • Rezultatele trimestriale ale companiei Nike (US.NKE) au depasit asteptarile analistilor (de 9.41 mld. USD), insumand venituri totale de 9.79 mld. USD, in crestere cu 12.8%. Compania a declarat ca va lansa un program de rascumparare de actiuni, in valoare de 15 mld. USD pe o perioada de 4 ani. (Sursa: Reuters)
  • Incepand de vineri, 29.06.2018, valoarea capitalului social subscris al FP s-a redus cu 1.7% la 4.771 mld. RON ca urmare a anularii unui numar de aproximativ 158.5 mil. actiuni achizitionate de FP in cadrul celui de-al saptelea program de rascumparare si celui de-al optulea program de rascumparare. Ca urmare a acestei reduceri, noua limita maxima de actiuni ce pot fi rascumparate in cadrul celui de-al noualea program de rascumparare este de 1.761 mld. actiuni. (Sursa: comunicat companie)
  • Divizia italiana a Generali (IT.G) ar putea sa inceapa discutiile cu compania germana Viridum pentru a vinde portofoliul sau de asigurari de viata de pe piata germana, in valoare de 40 mld. EUR. (Sursa: Reuters)
  • A inceput oferta secundara de vanzare a actiunilor ALRO detinute de actionarii majoritari Vimetco S.A. si Conef S.A.. Cei doi actionari intentioneaza sa vanda 53.7% din actiunile combinatului, oferta urmand sa se desfasoare in perioada 2-16 Iulie. Conform prospectului de oferta, investitorii de retail ce vor subscrie in primele 4 zile vor beneficia de un discount de 7% aplicat asupra pretului final de oferta. (Sursa: economica.net)
  • Actiunile Madison Square Garden Co (US.MSG) au crescut ieri cu peste 13% in timpul sedintei de tranzactionare, in timp ce proprietarul New York Kinicks a anuntat ca ia in calcul o posibila separare intre segmentul de sport si cel de divertisment. Actiunile MSG au inregistat o crestere de aproape 40% pe parcursul acestui an. (Sursa: Reuters)
  • Conform Reuters, Tesla (US.TSLA) a fost aproape de a produce 5,000 de unitati din modelul 3 sedan saptamana trecuta, producand ultima masina dupa termenul limita, duminica dimineata. Desi compania a avut un nivel ridicat al productiei in ultimele saptamani, nu exista garantii ca acesta productivitate poate fi mentinuta pe termen lung. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile