Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 5 iulie 2018

05/07/2018 | Bursa & Investitii | 1,420 views

  • General Motors Co (US.GM) a declarat ieri ca vanzarile din China din T2 2018 au crescut cu 0.7% la 858,344 vehicule, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile fata de primul trimestru sunt mai mici datorita brandului Busick, vanzarile acestuia scazand cu 16% la 230,454 vehicule in cel de-al doilea trimestru al anului, comparat cu T2 2017. Scaderea vanzarilor Buick ar putea fi determinata de o modificare a tehnologiei oferite in cazul unor modele. (Sursa: Reuters)
  • Bursa de Valori Bucuresti a aprobat cererea de admitere la tranzactionare pe piata reglementata a obligatiunilor emise de TLV, denominate in EUR, purtatoare a unei dobanzi egale cu EURIBOR6M +3.{etoroCFDrisk}% / an, cu scadenta in 2028. Prima zi de tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de BVB este 6 iulie 2018, umand ca obligatiunile sa se tranzactioneze sub simbolul TLV28E. (comunicat companie)
  • Netflix Inc (US.NFLX) a avut lansarea primei serie originala tip Bollywood in India, incercand sa atraga cat mai multi din cei 1 mld. potentiali clienti, concurand cu Amazon Prime. (Sursa: Reuters )
  • Agentia Internationala de Rating Moody’s reconfirma ratingul acordat anul trecut Transelectrica, respectiv Ba1 cu imbunatatirea perspectivei de la stabil la pozitiv. Rating Moody”s analizeaza capacitatea companiei de a-si onora obligatiile financiare. (Sursa: comunicat companie)
  • Volkswagen (DE.VOW) planuieste sa ofere un serviciu de car sharing folosind doar masini electrice in orasele din Germania, incepand de anul viitor. Prin aceasta initiativa, compania va putea concura cu DriveNow si Car2Go, viitoarele servicii oferite de BMW sau Daimler. Volkswagen a declarat miercuri ca se asteapta ca noile servicii de car sharing sa se extinda chiar din 2020 in orasele principale din Europa, America de Nord si Asia. (Sursa: Reuters)
  • SNN anunta ca de la data de 1 august 2018, domul Marian Serban, Directorul General Adjunct cu atributii de director a CNE Cernavoda isi va incheia mandatul, decizia fiind luata cu acordul ambelor parti. Conform procedurilor SNN, functia de Director Sucursala CNE Cernavoda va fi preluata de un intermediar pana la finalizarea procedurilor interne de selectie pentru ocuparea acestui post. (Sursa: comunicat companie)
  • Un posibil acord intre Carrefour (FR.CA) si Tesco in legatura cu achizitiile globale ar putea determina scaderea preturilor dar si extinderea produselor de marca proprie, crescand de asemenea influenta in cadrul negocierilor cu producatorii mari precum Nestle sau Kraf Heinz. (Sursa: Reuters)
  • Barnes & Noble Inc (US.BKS) a anuntat marti concedierea CEO-ul Demos Parneros, acesta fiind acuzat ca a incalcat politicile companiei. Pana la numirea urmatorului CEO, responabilitatile vor fi impartite intre CFO, CMO si Carl Huch. (Sursa: Reuters, MarketWatch)
  • O curte de justitie din China a anuntat ieri blocarea vanzarilor unora dintre produselor cu cip de memorie a companiei Micron Technology Inc. (US.MU). Conform MarketWatch, dupa datele FactSet, aproape jumatate din vanzarile totale ale companiei ar proveni din China, si peste 10% in Taiwan. (Sursa: MarketWatch)
  • Presedintelui CA, Joerg Reinhardt, al companiei Novartis (US.NVS) a declarat ca se asteapta ca Alcon sa valoreze 20-30 mld. USD dupa ce vor dezinventi partea de dispozitive oflatmologice. Novartis a anuntat vineri ca va separa si partea de echipamente chirurgicale de oftalmologie si cea de lentile de contact care genera venituri anuale de 7 mld. USD. Compania a declarat de asemenea ca planuieste sa rascumpere actiuni in valoare de 5 mld. USD pana la sfarsitul anului viitor. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile