Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 6 iulie 2018

06/07/2018 | Bursa & Investitii | 2,317 views

  • Boeing Co (US.BA) a incheiat un acord cu Embraer SA pentru a forma un joint venture de 4.75 mld. USD. Boeing va detine controlul in cadrul parteneriatului cu divizia din Brazilia a companiei Embraer SA (in proportie de 80%). (Sursa: Reuters)
  • Nuclearelectrica anunta adoptarea de catre companie a Codului de etica si counduita in afaceri (Cod de guvernanta corporativa) aplicabil atat conducerii, angajatilor SNN cat si partenerilor de afaceri. Codul este intocmit in conformitate cu cele mai recente standarde de business si guvernanta, reflectand principiile fundamentale care coordoneaza activitatea personalului in relatiile interne si externe.(Sursa: comunicat companie)
  • Noua fabrica din Serbia a Teraplast ce se ocupa cu fabricarea de panouri sandwich, beneficiaza de o asezare strategica foarte buna, avand acces la infrastructura rutiera. Fabrica TRP este situata la doar 2 km de autostrada A1 din Serbia care are calea deschisa catre Viena si Berlin, astfel facilitandu-se exporturile. (Sursa: Profit.ro)
  • Glencore Plc (UK.GLEN) a anuntat ca va rascumpara actiuni in valoare de 1 mld. USD pana la sfarsitul anului. In urma anuntului, actiunea a mai recuperat dupa cea mai mare pierdere suferita din ultimii 2 ani zilele trecute dupa stirea legata de investigatia autoritatilor SUA. (Sursa: Reuters)
  • Linde (DE.LIN) si Praxis spera sa fuzioneze pana la sfarsitul anului, dupa ce au fost de acord sa vanda business-ul de gaze Praxair pentru 5 mld. EUR companiei japoneze Taiyo Nippon Sanso Corp. Pentru a obtine aprobarea autoritatilor si ca fuziunea in valoare de 83 mld. USD sa poata avea loc, companiile trebuie sa-si vanda din active. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Facebook Inc (US.FB) au avut o evolutie pozitiva ieri, crescand cu aproape 3%. Conform MarketWatch, anumiti analisti au declarat ca estimeaza un pret tinta al companiei net superior celui din prezent, fiind influnetati in mov pozitiv si de noul serviciu oferit de Instagram, IGTV. Actiunile Facebook au prezentat o crestere semnificativa, cu +28% in ultimele 12 luni. (Sursa: MarketWatch)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile