Cateva informatii despre #UNTOLD ca tot am avut foarte multe discutii pe tema importantei si avantajelor unui astfel de eveniment sa aiba loc in Romania si in Cluj. Dada! in interiorul orasului, nu cum zic unii cretini (cu toata dragostea dar sunt atat cretini cat si bolnavi de capra vecinului/frustrati) care tot fac scandal ca sa se mute din oras si bla bla.
Inainte sa va prezint informatiile ce le-am gasit pe republica.ro vreau doar sa le spun celor ce o ard destepti (repet, ei fiind extrem de cretini si de frustrati) ca e inadmisibil sa fie galagie 4 zile INCONTINUU :| in Cluj Napoca.
Paaai, nu stiu cum sa va spun, daaar, sa aud chestiile astea de la niste simpli transformatori de mancare’n rahat (cu toata dragostea) sau chiar si de la niste oameni care na, tre sa se trezeasca sa mearga la “servici”, si care nu au BUNUL SIMT, repet, BUNUL SIMT, sa se bucure ca orasul lor se bucura de turisti din intreaga lume care vin si lasa bani de care ne vom bucura DIRECT si/sau INDIRECT cu totii, mie unuia ASTA mi se pare inadmisibil si SINCER va spun ca mi-e extrem de scarba de fiecare persoana cu care am discutat si i-am auzit slobozindu-si frustrarile.
Festivalul UNTOLD, aduce mai multa imagine buna Romaniei, si bani (la propriu) in tara, decat toate frunzele Ministerului Turismului si proiectele lor de 2 bani la un loc! Haideti sa ajutam FIECARE DINTRE NOI aceasta tara, MACAR rabdand 4 zile pe an sa “profitam” de strainii ce vin in tara si sa sustinem micii antreprenori (chiar si pe cei mari) sa vanda cat mai bine in restaurantele, cafenelele, hotelurile si pensiunile lor fiindca, evident, taxele si impozitele raman in Cluj/Romania!
SUNT SATUL de transformatori de mancare’n rahat care nu-si muta hoiturile putrede nici macar la vot, ce sa mai zic de proteste, iar cand cineva (oricine), face ceva pentru acest oras, in loc sa il sustina, arunca cu noroi si vor doar sa distruga in loc sa ajute sau macar sa taca dracu din gura!
De ce s-ar face inafara orasului ? Nu ar mai avea acelasi succes, vezi cazul Electric Castle care na … eu unu cand ma gandesc la noroi, ploaie si balti, prefer sa stau mai bine acasa. Vorba lui Cheloo: “Sunt meteo-sensibil, cand ploua-mi bag pula!”. Daca nu s-ar face in oras ar fi nenumarate dezavantaje, nu ar mai veni atat de multa lume, beneficiile nu ar fi la fel de mari, incasarile la fel, economia Clujului/Romaniei nu ar mai avea atat de mult de castigat asadar de ce Cristos s-ar face in exteriorrul orasului ? In fine … eu renunt sa le mai dau explicatiii cretinilor. Sunt prea batran sa mai am ficati pentru prosti, frustrati, ipocriti si mai ales pentru acei simpli transformatori de mancare’n rahat pe care ii stim cu totii.
PS: Stiu si am ascultat suficiente argummente absolut cretinoide contra festivalului, asadar daca va treziti sa ma corectati, va rog din suflet, sa ganditi de 2 ori inainte si sa cititi foarte atent tot acest articol, fiindca vreau, imi doresc din tot sufletu, sa ma pun in pat la noapte fara sa fi umplu frigideru cuiva inainte.
Va las mai jos cateva dintre detaliile festivalului UNTOLD, ce le-am gasit pe siteul Republica.ro:
– Peste 355.000 de persoane din țară și din străinătate au cântat și au dansat în cele patru zile și nopți ale celui mai mare festival de muzică electronică din România. La cea de-a patra zi a UNTOLD au participat peste 90.000 de oameni, au anunțat organizatorii.
– Banii cheltuiți pentru sejurul pensionarilor bucureșteni în Grecia rămân în Grecia, banii cheltuiți de români și de străini la Untold rămân în România. Dincolo de închirierea locației sau de taxele pe care le ia pe locurile de parcare din oraș, municipalitatea încasează indirect prin „boost”-ul pe care îl primește economia locală. Câștigă hotelierii și proprietarii de apartamante oferite spre închiriere, câștigă patronii de restaurante, de cafenele sau de shaormerii, câștigă taximetriștii și șoferii de Uber, câștigă meșteșugarii și artizanii care vând suveniruri, câștigă vânzătorul de flori din fața hotelului nostru. Practic oricine are o fire întreprinzătoare poate face bani frumoși pe perioada festivalului.
– Organizatorii estimau la un moment dat că aici rămân câteva zeci de milioane de euro după Untold. Peste 355.000 de persoane din țară și din străinătate au venit la Cluj-Napoca în aceste zile. În cea de-a patra zi au participat peste 90.000 de oameni. Conform unui studiu realizat de Ovidiu Moisescu, conferențiar al Universității Babeș-Bolyai, turiștii veniți la Untold cheltuiesc în jur de 25 de milioane de lei pe perioada festivalului pentru cazare și 65 de milioane de lei pentru altceva decât cazarea sau biletele de intrare.
– Sunt adolescenți care vin low cost, care stau cu cortul sau prin hosteluri sau care chiar dorm în parcul în care se desfășoară festivalul, dar sunt și clienți „de Fratelli”, obișnuiți să spargă pe noapte cam cât ar costa o mașină la mâna a doua. Între aceste limite, se așază o consistentă „clasă de mijloc” a festivalului, oameni care au bani, le cunosc valoarea, vor să plătească, dar cer în schimb servicii „ca afară”. Este marea diferență dintre publicul de festivaluri „gratuite” – cum se fac în București – și publicul de Untold. Ironia face că mare parte din zecile de mii de turiști care vin la Untold sunt bucureșteni care fug de „oferta” din București. Pentru ei, venirea la Cluj este ca o excursie în străinătate.
– Un om care plătește așteaptă să primească ceva în schimb, cere servicii mai bune, are pretenții mai mari. Un om care primește ceva „moca” se mulțumește cu firimituri, are o atitudine umilă și pretenții scăzute.
Tags: Cluj Napoca, festivaluri, Romania, turisti, Untold